На море в Гърция 2023

• 80 710
  • 740
  •   2
Отговори
# 225
  • София

Никога не ме е затруднявало да ходя с дете на ресторант, нито в Гърция, нито в България. Може би защото не го свързваме със седене по 4-5 часа, не пушим и алкохол малко консумираме.

Ха, имаш късмет. Моята дъщеря като беше по-малка (3-4-5г.) в момента в който се нахрани  скача от стола и вика : Готова съм , хайде  да си ходим! А на нас още не са ни донесли всичката храна. Телефон или таблет спасяваше положението до някъде.

Тази година решихме да отидем отново на  Пелион. Много исках Пелопонес, но почивката ни няма да е достатъчно дълга за там и ще го отложим. Резервирах пак на две места Макриница и Хорто този път. Малко се притеснявам дали няма да им е скучно на тинейджърите там, но каквото такова.

Миналата година бяхме на Кефалония. Няма да пиша за там защото повечето я познавате отлично. Само ще кажа , че пътищата са си супер  с изключение на едно място по пътя за Миртос , там където е било срутването имаше мост с дървени греди. Първия път като минахме по него  си изкарах акъла. Зяпам си  през страничния прозореца и се радвам на страхотна гледка и изведнъж някакъв ужасен  шум ,  викам си край, до тука бяхме, ей сега се срути пътя отново Smile Ето и снимка на моста. Извинявам се за качеството, но съм я изрязала от клипчето което направих , на не знам кое минаване по този мост Wink

И само ще добавя , че 12 дни ми бяха недостатъчни и има още места които искам да посетим. Със сигурност ще повторим Кефалония. За мен най-открояващите се плажове са Миртос и Фтери,  за съжаление Платия Амос го видяхме само от горе, хвана ме страх да слезем  на плажа, но е много, много красив

# 226
Ха, имаш късмет. Моята дъщеря като беше по-малка (3-4-5г.) в момента в който се нахрани  скача от стола и вика : Готова съм , хайде  да си ходим! А на нас още не са ни донесли всичката храна. Телефон или таблет спасяваше положението до някъде.
Е, то и нашето не беше от кротките, даже напротив Simple Smile Става единият, разхожда я, забавлява, включва се персоналът (в Гърция това е често, ако не е претоварен), яде от масите на другите гости... но преживява се това, въпреки него не бих се затворила в хотел с изхранване.

За Платия Амос по-добре, че не сте слезли, опасността от срутвания е реална и съвсем с причина е затворено.
За Макриница не знам какво да ти кажа, разкошни са гледките за снимка, площадът с вековното дърво е много приятен, но повече от ден и половина не знам какво може да се прави там. Има няколко заведения и няколко магазина за сувенири. Да знаете, че колите се спират на паркинг пред селото и то е изцяло пешеходно.

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 10:33 от Параход

# 227
  • София
Знам, знам за Макриница , били сме там😄 . Любимо място ни е. От там ще ходим до Агиос Йоанис, Агиос Саранда, Папа Неро, Дамухари и други плажове в този район. Вечерите ще прекарваме в Макриница, Портария и Волос. От Хорто ще обикаляме южната част, там имаме пропуски. Естествени няма да пропуснем  Милопотамус и Потистика

# 228
Здравейте !
А къде е подходящо да се отиде в Гърция,
за сърфисти ?

# 229
  • софия
Лемнос

# 230
Благодаря,

А някакви по точни указания, има ли български фирми които организират  подобни пътувания за софисти, на кои плажове е подходящо, хотели и всичко което се сещате допълнително

# 231
Знам, знам за Макриница , били сме там😄 . Любимо място ни е. От там ще ходим до Агиос Йоанис, Агиос Саранда, Папа Неро, Дамухари и други плажове в този район. Вечерите ще прекарваме в Макриница, Портария и Волос. От Хорто ще обикаляме южната част, там имаме пропуски. Естествени няма да пропуснем  Милопотамус и Потистика
Ох, аз прочетох Хорто като Хорефто и се зачудих защо две настанявания в северната част Simple Smile Сега ми се изясни! Много сте смели да минавате прохода на Ханя всеки ден Simple Smile Уж имам толерантност към завои, но тежичко ми се вижда.

Жени16,
също и Василики, Лефкада.
Защо е необходима фирма да организира? Качвате се на колата, настаняване си резервирате по интернет. Освен платформите Букинг и Airbnb, ще ви ориентира и първа страница на темата.

# 232
Здравейте !
А къде е подходящо да се отиде в Гърция,
за сърфисти ?

Лимнос, Наксос(Pyrgaki beach), Крит, Тинос. Чувала съм, че и на Парос има места, но не ги знам кои са. А и не видях сърфове, когато бяхме.

На Лефкада Агиос Йоанис(в северната част) се ползва основно за кайтове и сърф.

# 233
  • Sofia
Nellyli много смела програма, чак леко ви завиждам. Аз се надявам да навия ММ поне до Макримица да се качим.
В Хорто имаше едно заведение на центъра, много младежи се събираха там. Тийновете може да ги пускате сами на разходка в градчето, не е чак толкова умряло, или до Олив бийч.

# 234
Здравейте,и ние това лято сме на Пелион/за втори път/.Резервирах по 5 дни в Агиос Йоанис и Платания.Дано е добре.Пожелавам всеки да си намери подходящото място за хубава почивка.

# 235
Привет! Поразчетох се и размишлявам дали да не разделя почивката на три части...7 нощувки в Сивота - разходка до Паксос и Антипаксос и плажовете Бела Врака,Каравостаси,Арила ,Саракино, Агия Параскеви и Алонаки( харесах няколко места за настаняване в частта над пристанището- дали е голяма денивелацията там? ).
 7 нощувки  на Лефкада в частта около Милос и Катизма гледах за настаняване. Добре ли е като изходна точка за обиколка на по-известните плажове или бихте препоръчали друго? Един ден разходка с кораб от Нидри би отметнал посещение на Порто Кацики. До Милос моите хора категорично отказват да ходят пеша,но прочетох че има водни таксита от градчето. След Лефкада ще останат 6 нощувки на Ситония,които ще са достатъчни да обиколим любимите плажове. Приемам съвети и идея за допълване на плана. Благодаря ❤️

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 14:32 от Stelyana Treneva 617298

# 236
Знам, знам за Макриница , били сме там😄 . Любимо място ни е. От там ще ходим до Агиос Йоанис, Агиос Саранда, Папа Неро, Дамухари и други плажове в този район. Вечерите ще прекарваме в Макриница, Портария и Волос. От Хорто ще обикаляме южната част, там имаме пропуски. Естествени няма да пропуснем  Милопотамус и Потистика
Доста амбициозно ми звучи да се пътува всеки ден от Макриница до източната част на полуострова и плажовете в тази му част на Пелион (не пропускайте Плака), но след като сте ходили вероятно знаете какъв е пътя.
Относно южната част, ако имате нужда от съвети за плажове, заведения и други, мога да помагам 😉.

# 237
  • София
Здравейте,
Може ли насока за о. Лесбос - пътуването ще е през Айвалък, но се чудя къде да отседнем за седмица с деца? В кое градче, като идеята е покрай плажуването, да разгледаме и забележителностите в района. Предпочитам автентични местенца извън популярните туристически маршрути, но приемам всякакви препоръки от опит🏝

# 238
Ако централната ви цел е плаж, препоръчвам Сигри. Това е тихо селце и единственият НАИСТИНА хубав плаж на Лесбос. Иначе най-интересното и по-оживено градче е Моливос. Доколкото на Лесбос нещо може да бъде наречено туристическо, това са Моливос и близките курорти Петра и Анаксос. Но "туристическо" е изключително силно казано, ние бяхме в края на юли и беше изключително спокойно - в сравнение с други места в Гърция през юни или началото на септември, например. Плажовете на тези три селища са поносими, ходихме, но не и хубави.

Конкретно нашето настаняване беше в Скала Сикаминеас, за мен си остана чудесен избор и без колебание най-красивото място на острова. Но това е изключително малко селце с три таверни, три кафенета, един минимаркет и без хубав плаж. Пътувахме доста из целия остров, разстоянията са големи и отнемат часове до най-далечните краища.

Можеш да намериш разказите и снимките ми за Лесбос в търсачката, предполагам, писала съм ги през август 2022 г.
По-рано е ходила и писала и Jul, а по нещо дребно са споменавали и други потребители.

# 239
  • София
Ако централната ви цел е плаж, препоръчвам Сигри. Това е тихо селце и единственият НАИСТИНА хубав плаж на Лесбос. Иначе най-интересното и по-оживено градче е Моливос. Доколкото на Лесбос нещо може да бъде наречено туристическо, това са Моливос и близките курорти Петра и Анаксос. Но "туристическо" е изключително силно казано, ние бяхме в края на юли и беше изключително спокойно - в сравнение с други места в Гърция през юни или началото на септември, например. Плажовете на тези три селища са поносими, ходихме, но не и хубави.

Конкретно нашето настаняване беше в Скала Сикаминеас, за мен си остана чудесен избор и без колебание най-красивото място на острова. Но това е изключително малко селце с три таверни, три кафенета, един минимаркет и без хубав плаж. Пътувахме доста из целия остров, разстоянията са големи и отнемат часове до най-далечните краища.

Можеш да намериш разказите и снимките ми за Лесбос в търсачката, предполагам, писала съм ги през август 2022 г.
По-рано е ходила и писала и Jul, а по нещо дребно са споменавали и други потребители.

Много ценно инфо, за което благодаря🤗
А нещо за Митимна - понеже е на поносимо разстояние /60 км / от Митилини и има бюджетни варианти за настаняване и близки плажове, като времето за плаж и обиколки ще е поравно, вечерите за разходки и таверни които ще носят настроение особено за тинейджъри 🥰

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 20:14 от isita

Общи условия

Активация на акаунт