На море в Гърция 2023

• 80 692
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Екстра е Моливос, ако искате по-оживено място. На мен много ми допадна и няколко вечери прекарахме там.
Някои харесват и Петра, което е на 5 мин. с кола от Моливос, аз - не особено.
Но наистина разстоянието е доста до Митилини, ако искате да разглеждате района към столицата - плажовете около Пломари, Тарти, залива Гера и т.н. 60 км не изглежда много, но само част от пътищата са широки и прави, повечето са доста бавни и със завои.

Стелияна Тренева,
високата част на Сивота е южно от пристанището и главния път (в посока Бела Врака), около пристанището е сравнително равно. От Агиос Никитас има някакви водни таксита до Милос, да. Има тук любители на Лефкада, които ще посъветват по-добре за другите детайли.

# 241
  • София
Екстра е Моливос, ако искате по-оживено място. На мен много ми допадна и няколко вечери прекарахме там.
Някои харесват и Петра, което е на 5 мин. с кола от Моливос, аз - не особено.
Но наистина разстоянието е доста до Митилини, ако искате да разглеждате района към столицата - плажовете около Пломари, Тарти, залива Гера и т.н. 60 км не изглежда много, но само част от пътищата са широки и прави, повечето са доста бавни и със завои.

Коригирах си поста, исках да питам за Митимна - да съчетаем плаж, обиколки, таверни в компанията на тинейджъри 😊

# 242
Моливос и Митимна са две имена на един и същ град.

В Лесбос всичко има по две-три имена, включително и самият остров, но за това ще разберете повече на място Stuck Out Tongue

# 243
  • София
Моливос и Митимна са две имена на един и същ град.

В Лесбос всичко има по две-три имена, включително и самият остров, но за това ще разберете повече на място Stuck Out Tongue

Еха, от сега ми е забавно , Параход , Златна си 😘

# 244
  • Пловдив
Мда, едно и също е Митимна и Моливос 😀 Ние разделихме нощувките в Петра и Пломари и никак не съжалявам. Странен остров е, хубаво, че приемаш от към забавната страна Simple Smile
И задължително дегустация на узо да включите 😉

# 245
Здравейте !
А къде е подходящо да се отиде в Гърция,
за сърфисти ?

Лимнос, Наксос(Pyrgaki beach), Крит, Тинос. Чувала съм, че и на Парос има места, но не ги знам кои са. А и не видях сърфове, когато бяхме.

На Лефкада Агиос Йоанис(в северната част) се ползва основно за кайтове и сърф.

Блсгодаря, ще отида !

# 246
  • София
Мда, едно и също е Митимна и Моливос 😀 Ние разделихме нощувките в Петра и Пломари и никак не съжалявам. Странен остров е, хубаво, че приемаш от към забавната страна Simple Smile
И задължително дегустация на узо да включите 😉

Мъжката част от компанията са ценители на узото и задължително ще има посещение, в моя списък са музей на зехтина, солници с птици /фламинго/, термални води и спа, църквички с панорамни гледки и крепости, арт улички. Попаднах на много добър сайт с инфо и снимки като се цъкне на мястото и дава подробни снимки…

https://www.greeka.com/eastern-aegean/lesvos/

А това, че сподели Параход за разстоянията и бавното пътуване ще ми помогне за избиране на локация и оптимално организиране 🤗

# 247
Фламинго през лятото по-скоро няма, зимата до март-април. Аз не знаех, че се наблюдава и на Лесбос, де, оттук най-често се ходи до езерото Керкини, има и на Лимнос на солниците, Корисион на Корфу.
Термалните извори - описвах ги миналата година, повечето са затворени или занемарени. Единственият, който работи нормално, е Гера, той е с хладка вода. Ефталу е горещ и банята е отворена, може да се влезе на своя отговорност, но е занемарено, не се стопанисва. Ние не влизахме - то беше и 40 градуса по наше време, само за гореща вода. Останалите, мисля 3, са затворени.
Иначе крепост, от различни епохи, си има почти всеки град и село на Лесбос - Митилини, Моливос, Петра, Сигри... Узото е около сто вида и се намира навсякъде, но има две фабрики край Пломари, някоя от които можете да посетите като музей, ако ви е любопитно.

А сайтът, както и много други с полезна информация за всякакви места в Гърция, го има на 1-ва стр. Simple Smile

Ето малко снимки и от мен за тази не толкова популярна дестинация:
https://www.flickr.com/photos/182857952@N07/albums/72177720301004132
https://www.flickr.com/photos/182857952@N07/albums/72177720301292620

# 248
Здравейте,

След 5 поредни години на Тасос, решихме да го сменим с о-в Корфу.  Знаете ли/има ли подобни плитки плажове като Paradise / Golden beach? Ще ви бъда много благодарна. С 2 малки шантави деца и неплуваща майка, иначе ще бъде м. ъ.
к. а.

# 249
  • София
Здравейте,

След 5 поредни години на Тасос, решихме да го сменим с о-в Корфу.  Знаете ли/има ли подобни плитки плажове като Paradise / Golden beach? Ще ви бъда много благодарна. С 2 малки шантави деца и неплуваща майка, иначе ще бъде м. ъ.
к. а.
Плажовете в югозападната част на острова - огромни, пясъчни и плитки. Недостатък е, че са малко забити в нищото и трябва да пътувате насам - натам за разходки и забавления.

# 250
Благодаря!!! Тъкмо разглеждах вили в Северната част ( Сидари), ще се преориентирам.

# 251
Ако искате да е оживен курорт като Скала Потамия, насочете се към Агиос Георгиос в южната част на острова.
(Внимателно, защото има селище с това име и в северната. Южният е известен още като А. Георгиос Аргирадон, а северния като А. Георгиос Пагон, но по-често са само с дублиращите се имена).

Сидари е супер гадно. Иначе има приятни местенца и в северната част, включително с пясъчни плажове, но там и водата е по-студена, и е по-голяма денивелацията като цяло - в морето и на сушата.

# 252
  • София
Сидари също е с плитък пясъчен плаж, но е брутална тъпканица от народ и сергии. Става за един ден да се види канала, ама пък там не е за малки деца.

# 253
  • София
Сидари е огромно разочарование за мен.
Плажът е чак прекалено плитък. Има една река, която пресичахме на път за Канала - беше безобразна, гадна смрад. Не помня някъде да съм била и да е воняло толкова отвратително. А наоколо има доста места за настаняване. Горките хора, дето бяха отседнали там…..
В самия Канал беше пълно с младежи, водата беше много мътна, даже не слязохме долу. Видяхме го отгоре и толкова.
Само дето на най-неочаквано място попаднахме на чудна таверна, в която ядох най-вкусната храна от всичко, което опитахме на острова.

# 254
Обмисляме почивка с каравана средата на юни и се колебаем между къмпинга на о.Амулиани и къмпинга на Уранопули. Някой, който е бил на двете места, моля да сподели плюсове и минуси.

Общи условия

Активация на акаунт