На море в Гърция 2023

• 80 718
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Дали някой има впечатления от хотел Grecotel Olympia Oasis & Aqua Park? Знам, че в темата пишете предимно за свободни пътувания, а не за all inclusive, но все пак може някой да го е посещавал.

# 256
Здравейте! Моля за отзиви за къмпинг Талата (Thalatta)? Как е самият къмпинг, плажа и морето, изхранването? Пътят до там е бърз и лесен, нали? Кое е най-добро за настаняване там?

# 257
Здравейте! Обмислям почивка на Ситоня, като ще ми е за първи път. От източнтата или западната страна са по-хубавите плажове? Бихте ли ми препоръчали и кое населено място е ок за отсаядане като изходна точка за обиколка на някои от най-хубавите плажове там. Почивката ще е за 5-6 дни и съм наясно, че е кратко време да се види всичко.

# 258
Има две "школи" по въпроса за най-хубавите плажове Simple Smile Едните са южно от Никити, в посока Неос Мармарас, а другите около Вурвуру и Сарти. 1-ва страница съдържа много полезна информация в това отношение, снимки и т.н.
Обиколката на ръкава е около 100 км и се пътува лесно, така че къде ще отседнете зависи от това дали искате тихо или оживено място. По-активните селища са Никити, Сарти, Неос Мармарас, другите са по-малки села.

# 259
  • София
Здравейте,
Много е полезна и интересна темата. От години сме се закотвили на Дестеника, много ни е на сърце, но ми се иска да посетим и други подобни места. Идеята ми е да е нещо като клонинг на това плажче със същото "излъчване", "вибрации", "усещане", не знам как да го нарека, когато откриеш мястото, на което ти е уютно, почиваш си прекрасно и никога не ти писва....просто да е в някой друг район на Гърция (дори и по-далече), за да разнообразим.
Обичаме да има възможност вечер да направим разходка, да хванем и залеза на Ethnic Beach Bar...и да има вкусна храна в близост. Ако някой има подобно предложение, би ми било много полезно.

# 260
Здравейте! Можете ли да препоръчате хубави къмпинги на Халкидики - на Касандра или Ситония?

# 261
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Здравейте, готвя отпуската си в Гърция. За сега само самолетните билето до Атина са купени 27.05.2023 - 12.06.2023.
Кола под наем ще ползвам. За начало няколко дни в Атина и след това из плажовете.
Дали някой е правил такова пътешествие?
Търся програма и хотел за Атина, също и места(плажове), които си заслужават посещение. Иска ми се чак до Лефкада да стигна, но не е задължително.
Та ако някой е правил нещо подобно, ще се радвам ако сподели информация.
Благодаря!

# 262
За миналото лято питах в темата точно за Атина и помня, че момичетата ме посъветваха да диря някъде отвъд града.Не ставало за почивка баш там.

# 263
За мен единственият плаж в района, който става, е Схинияс до Маратон. Но някои ходят и от западната страна на Атика, от езерото Вулиамени надолу. Атина, разбира се, е за разглеждане на археологически забележителности и музеи, не за плаж. Препоръчвам Музея на Акропола и Музея на цикладското изкуство, през лятото има и разни временни експозиции интересни на други места, а на морето е приятен културният център "Ставрос Ниархос". Залез на нос Сунио и храма на Посейдон. До Делфи може да се иде и да се кара през Парнас по северния бряг на Коринтския залив - едни от най-красивите гледки в Гърция, но плажовете не стават. Оттам през Месолонги към Лефкада.
Може и през Пелопонес, през южния бряг на Коринтския залив, там да се съчетае с доста други исторически забележителности - на полуострова са бол. Плажовете пак са камъняк, но има и хубави пясъчни след Патра. В тази посока малко се отдалечавате от Лефкада обаче. Висящият мост Рио-Антирио е атракция.
Разбира се, всички тези неща са възможни с кола под наем, няма вариант с обществен транспорт. Краят на май е и малко раничко, за мен водата в морето е студена тогава. За някои става. Но за екскурзии е супер.

# 264
  • София
Здравейте, може ли мнения за плажовете на Метаморфози и Никити? Няколко години ходим на Торони и наоколо, но искам да разнообразим, а сме с малки деца и е важно да няма много камъни. Благодаря предварително!

# 265
  • София
Плажовете на Никити и Метаморфози на мен лично не ми харесват. След Никити в  посока Неас Мармарас има няколко хубави , но честно казано предпочитам другата страна на ръкава. Щом харесвате Торони е възможно и Сарти  да ви допадне, но гледайте да сте в новата част на града. Там плажа е по-плитък и с много ситен пясък (посока Каламици).

За Корфу и Сидари и аз да кажа нещо. Според мен не е чек толкова зле. Два пъти го посетихме заради канал ди амур. Като цяло е доста туристическо място , но  плажа е плитък и със ситен пясък , заведения има колкото искаш и щом се търси нещо подобно на Голдън бич -Тасос мисля, че е чудесен заместител.

Пелион и прохода на Ханя,  завоите не ни притесняват. На мен малко ми се покачва адреналина  и ми се вие свят от гледката, но е  готино усещане Satisfied , а и сме там само за 4 дни, ще издържим.
salex_n2 Много благодаря , че ми напомни за Плака, погледнах на картата и се сетих, че сме ходихме веднъж до него , пеша по някаква пътека от Агиос Йоанис, но не си спомнях къде е този плаж, а много ми хареса.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 10:02 от nellyli

# 266
  • София
Гръцки продукти в Лидл! Този път има попадения. Аз лично си харесах червено критско вино, прясно козе сирене пак от Крит и маслини Трумбес от о. Тасос (който е прочел Мед, маслини и октопод ги знае - благодарности на Параход за препоръката за тази приятна и полезна книжка). Наздраве!
Скрит текст:

# 267
  • Sofia
Момичета, моля за спешни отговори.
Препоръчайте ми хубав ресторант за хапване във Волос. Не е задължително да е рибен. Wink

И споделете, ако знаете, нещо интересно за правене в града, в рамките на няколко ча̀са.

# 268
  • софия
Гръцки продукти в Лидл! Този път има попадения. Аз лично си харесах червено критско вино, прясно козе сирене пак от Крит и маслини Трумбес от о. Тасос (който е прочел Мед, маслини и октопод ги знае - благодарности на Параход за препоръката за тази приятна и полезна книжка). Наздраве!
Скрит текст:
Все едно видях моя пазар 🙂 + питките с фенел. Взехме само едно сирене, но вероятно ще мина за още.
По това време от годината започвам да усещам голяма липса на Гърция.

# 269
Black Cat,
във Волос се ходи на ципурадико. Това е местната традиция и не сме търсили друг тип ресторанти, макар че сигурно има всякакви. Известни са Кавурас, Дионисис, Филаракя, преди и Лепи на пристанището, но май е позападнало то.
Знам, че най-автентичните и най-хубави са в квартал Неа Йониа, но никога не сме ходили дотам, така че казвам които са ми познати в центъра и край морето.
Градът е ужасно готин, без да има някакви специални забележителности, с лек ориенталски полъх. Но сигурно в този сезон ще е по-умряло, ако за сега питаш.

Миленка,
благодаря за информацията, ще се огледам! Иначе трумбес има и в постоянния асортимент на "Бакалия", купували сме няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт