На море в Гърция 2023

• 80 923
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • В полите на Пирин планина
На Олимпийската е гъчканица предимно събота-неделя.
Обаче три пъти сме били там и ходехме на странични по-малки плажчета (с кола, извън бийч-барове), където беше тихо и спокойно дори уикенда, а през седмицата почти нямаше хора.

# 361
Ако не ви затруднява, пуснете линкове към тези местенца, моля..... Много ми се иска нещо малко, спокойно и с приятни плажове.

# 362
Много моля за препоръка за малък, уреден, приятен къмпинг, със собствена каравана сме, на хубав плаж.

# 363
  • София
Ако не ви затруднява, пуснете линкове към тези местенца, моля..... Много ми се иска нещо малко, спокойно и с приятни плажове.
Аз така и не разбрах как се пускат линкове от Букинг, но търсете там Паралия Пантелеймонас или Паралия Скотинас, излизат места с много приятни цени. Плажът е толкова огромен, че спокойствието е гарантирано. За питането за къмпинга със собствена каравана - същият съвет, там има няколко в гората зад плажа.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 10:09 от yovanka

# 364

Бяхме в Mike's appartments. Те са в Nei Pori, до Платамонас. Студиата са тесни и не стават за трима, апартаментите са добре - просторни и с хубава тераса. На първия етаж има един по-малък, който излиза направо на моравата - също е хубав.
https://mikesapartments.gr/en/

Апартаментите са на централния плаж на Пори, но не е шумно. Няма таверни и музики до след среднощ. Селото е много приятно, има магазини и много заведения от всякакъв тип. Лятото има и лунапарк. Наблизо е и Платамонския замък.
На отиване минахме и през Едеса - там има водопади - и без това настаняването е след 15 часа.
Иначе в края на селото - към половин километър от мястото, където бяхме отседнали - има спокоен плаж, но без чадъри и бийч барове.

# 365
до плажовете на така наречената Олимпийска Ривиера е почти само магистрала и тя не включва сама Паралия Катерини с абсолютната гъчканица тип слънчака и Китен , а е над 150 км. почти безкрайни плажове от Метони през Коринос , Стомио , Агиокампос + Пелион чак до Волос . В Агиокампос началото на септември сме били сами в хотелче с 20тина стаи за 35 Е. двойната стая + закуската
Не съм я обикалял цялата. Два-три пъти ходихме в района и нещо не можа да ме грабне като ръкавите например. Освен това в селцата, в които бяхме беше доста претъпкано с македонци и сърби. Не, че по ръкавите е празно през уикендите, но там ми харесва повече и някак си повече се преживява лудницата, а и винаги стои варианта Сани. Любим и сравнително спокоен курорт.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 09:46 от Мъфин

# 366
Различна е Ривиерата, да. Но на мен ми беше писнало от Халкидики. Simple Smile
Сега вече се оглеждаме за нещо по-далечно през юни.
Не знам дали Лефкада или Евия...

# 367
  • Пловдив
Здравейте, запазих студио за двама в Неа Рода за 40€ в началото на юни. Моля за предложения за пясъчни плажове наоколо Simple Smile Мислим да отидем и за ден на Амулиани, има ли плаж, който може да посетим без автомобил?

# 368
  • Sofia
Къде намерихте такива цени?

Ами, ние винаги чрез Booking резервираме.
Имаше десетки по-бюджетни предложения, спрямо квартирата, която book-нахме – просто, както казах, поддържаме някои специфични изисквания, та обикновено не ни е много лесно с намирането на приятно местенце.
Примерно, винаги сме с кола и ни е много важно да има къде да се паркира в непосредствена близост до имота.
Не искаме да сме на първи или партерен етаж.
Вече не можем да се тъпчем в стая, с размер 20 квадрата – любители сме на по-просторните квартири.
А от миналата година насам, май като задължително условие, ще си поставя местенцето да разполага с пералня, защото е голямо удобство.
Но на Родос имаше много предложения за околo 100 / 100 и нещо лв. на нощувка. На мен и това ми се вижда скъпо, де.

# 369
Здравейте, запазих студио за двама в Неа Рода за 40€ в началото на юни. Моля за предложения за пясъчни плажове наоколо Simple Smile Мислим да отидем и за ден на Амулиани, има ли плаж, който може да посетим без автомобил?

Плажът на Рода е много хубав и пясъчен.

# 370
  • София

Комица, и още един bar Legend или нещо подобно, боднат е в Гугъл

# 371
Аз така и не разбрах как се пускат линкове от Букинг, но търсете там Паралия Пантелеймонас или Паралия Скотинас, излизат места с много приятни цени. Плажът е толкова огромен, че спокойствието е гарантирано. За питането за къмпинга със собствена каравана - същият съвет, там има няколко в гората зад плажа.
Там спираме понякога за междинна нощувка, като пътуваме на юг, защото обикновено тръгваме в 17-18 ч. след работа. Наистина не може да се сравнява с лудницата в Паралия Катерини и Олимпиаки Акти. Вечер и нощем е много спокойно, даже таверните затварят сравнително рано, но писах миналия септември как ми се уплаши окото, като слязох сутринта на плажа - по-гъчкан плаж скоро не бях виждала, а това е и първото място в Гърция, където видях на живо резервация на чадъри и шезлонги (доколкото разбирам, вече е практика през лятото и по островите). Преобладаваха гърци, по-малко сърби, тук-таме някой българин. Цените в района наистина са доста ниски.
Хотелът беше този в случая, спали сме и в други - за една вечер както дойде. Има удобства - супермаркет, долепен до хотела, и две таверни от другата страна на улицата. По принцип Паралия Пантелеймонас и Скотинас са като вилно-почивни зони и няма много инфраструктура. На Скотина точно до плажа има и военна база Simple Smile

Иначе след Неи Пори на юг - от Неа Месангала надолу към планината Пелион, има наистина пусти плажове, но там стават и по-каменисти. Има и пясък обаче, например на Кулура.

# 372
  • София
На изток от Неа Рода е плажът Кумица. Когато ние ходихме там, нямаше организирана част, така че си носете чадъри.
Между Неа Рода и Кумица е плажът Voulitsa -плътно чадъросан и много шумен. Ако отидете извън активен сезон - може би ще ви хареса.
От тази страна на полуострова, обаче, водата - макар и бистра, е със зеленикав цвят. От другата страна на полуострова - към Амулиани, цветът е син и повече радва окото.

# 373
  • София
В ляво от порта има плаж на Амулияни до който може да стигнете без автомобил. Другите са по далеч. До плажа Аликес също може без автомобил по едни черни пътища, но се върви 25-30 мин, и ако е валяло нещо, всичко е кал. Другите според мен не става без кола, или е стръмен терена или са по - далеч.

# 374
Комица, и още един bar Legend или нещо подобно, боднат е в Гугъл

Legend, или бившият Wet Dreams, не работеше м.г., не знам защо. Но до плажа има достъп, макар че доста вили застроиха.
На Амулиани няма хубав плаж, до който може да се иде пеша, този в селото е мизерен. НО има обществен транспорт с микробусче до Аликес, пускала съм разписанието тук на картинка. За съжаление не ми е под ръка, да го пусна пак.

Общи условия

Активация на акаунт