На море в Гърция 2023

• 80 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Ох съвсем се ошашавих и не мога да взема решение.
Първо се бяхме засилили към Коринос, после към Неа Рода, но обичайно комбинираме по 5 дни на две места и не успях да измисля с какво да го комбинираме.
Сега след добрата оферта за Пелион - по-незавоестатат част, а и предвид че там ни хареса, реших, че ще комбинираме Пелион с нещо по-нагоре, за да разделим пътя - нещо между Коринос и Неа Месангала, но или ми се струва пренаселено по снимките, или прекалено пусто - съвсем без нищо Stuck Out Tongue . Или плажът нещо не ме впечатлява. Ние търсим спокойствие, младежът иска да има все пак нещо интересно - трудна работа Stuck Out Tongue
Неи Пори как е като градче и плаж?

# 376
  • София
Неи Пори и района ги коментирахме на предните две страници.

# 377
Много моля за препоръка за малък, уреден, приятен къмпинг, със собствена каравана сме, на хубав плаж.
Ставрос на Халкидики (не селището, а къмпингът след Н. Мармарас), Кастри на Пелион.

# 378
  • В полите на Пирин планина
Писах няколко поста по-горе за Неи Пори. Хубаво градче е. И плажът е добре. Пясъчен.

# 379
  • София
Скрит текст:

Аз така и не разбрах как се пускат линкове от Букинг, но търсете там Паралия Пантелеймонас или Паралия Скотинас, излизат места с много приятни цени. Плажът е толкова огромен, че спокойствието е гарантирано. За питането за къмпинга със собствена каравана - същият съвет, там има няколко в гората зад плажа.
Там спираме понякога за междинна нощувка, като пътуваме на юг, защото обикновено тръгваме в 17-18 ч. след работа. Наистина не може да се сравнява с лудницата в Паралия Катерини и Олимпиаки Акти. Вечер и нощем е много спокойно, даже таверните затварят сравнително рано, но писах миналия септември как ми се уплаши окото, като слязох сутринта на плажа - по-гъчкан плаж скоро не бях виждала, а това е и първото място в Гърция, където видях на живо резервация на чадъри и шезлонги (доколкото разбирам, вече е практика през лятото и по островите). Преобладаваха гърци, по-малко сърби, тук-таме някой българин. Цените в района наистина са доста ниски.
Хотелът беше този в случая, спали сме и в други - за една вечер както дойде. Има удобства - супермаркет, долепен до хотела, и две таверни от другата страна на улицата. По принцип Паралия Пантелеймонас и Скотинас са като вилно-почивни зони и няма много инфраструктура. На Скотина точно до плажа има и военна база Simple Smile

Иначе след Неи Пори на юг - от Неа Месангала надолу към планината Пелион, има наистина пусти плажове, но там стават и по-каменисти. Има и пясък обаче, например на Кулура.
[/spoiler]
Да, онази част е малка и се пълни с народ. Надолу, между военните и крепостта е рай.

# 380
здравейте, знаете ли кога излиза полетното разписание за директен полет София - Санторини

# 381
Много моля за препоръка за малък, уреден, приятен къмпинг, със собствена каравана сме, на хубав плаж.
Ставрос на Халкидики (не селището, а [къмпингът след Н. Мармарас, Кастри на Пелион.
За Ставрос може би ще трябва резервация, особено в активен сезон. Къмпингът е малък, с доста постоянни каравани, има и хотелска част.

# 382
  • София
здравейте, знаете ли кога излиза полетното разписание за директен полет София - Санторини

Не мисля, че има такъв редовен полет. Последно имаше полети на Уиз Еър през лятото на 2021 г., но за 2022 ги спряха. Вариант е с Aegean с прекачване в Атина.

# 383
За началото на лятото, като за първа почивка Коринос, началото на Юни.Видя ми се малко по-изолирано и спокойно, но пък близо до лудницата за разходка. На разходка сме били на Паралия Катерини, яко навалица. Как е плажа на Коринос, с бебе на 9м. сме. Пясък видях че има и е широк, плитко ли е да пусна бебока да се въргаля из вълните?

# 384
  • София
До Коринос сме били две години, но преди 5-6 г.в хотели до плажа. Нямам спомени да е имало проблем с дълбочината, така че не мисля, това да се окаже проблем. Изключително спокойно място, ако не отидеш до Катерини, можеш да се разходиш по алеята до колелото на автобусите и до минимаркета, в който се предлага всичко. Там е и единственото място, където непосредствено до плажа, хората обработват нивите си.

# 385
На Коринос плажа е прекрасен, винаги като пътуваме надолу или се връщаме, спираме за последно къпане.
За Скотинас- на мен там плажа ми идва една идея по каменист, отколкото обичам, Неи Пори в тази част https://goo.gl/maps/4L21dEqhhsUaV9Fg7 и надолу към Месангала е чудесно!

# 386

Чартърните полети на Bulgaria Air (България Еър) или Bulgaria Air Charter. Новото им име е European Air Charter . Билети се купуват не директно от European Air Charter, а от техни посредници-туристически компании.
От сайта на Туристическа агенция АВИОТРАВЕЛ видях следната информация:

Чартърни директни полети
от летище София (SOF)
до летище Санторини (JTR)
с авиокомпания Bulgaria Air
Период на опериране и полетно разписание
Заминаване на: 14.04.2023 - 06:00 - 07:30
Връщане на: 17.04.2023 - 18:00 - 19:40

За запитване за билети дават следния линк: https://reservation.aviotravel.eu/charter-flight/
Всички чартъри от София:https://www.air-bg.com/chartari-ot-sofia

# 387
На Коринос плажа е прекрасен, винаги като пътуваме надолу или се връщаме, спираме за последно къпане.
За Скотинас- на мен там плажа ми идва една идея по каменист, отколкото обичам, Неи Пори в тази част https://goo.gl/maps/4L21dEqhhsUaV9Fg7 и надолу към Месангала е чудесно!
На Скотинас почивахме две години подред, Септември. Е, няма такова спокойствие, ако изключим Неделя,
че идват бая гърци. В една таверничка "Носталгия" с егати вкусната риба. Попитах ги от къде взимат зехтина, че много ми хареса - подариха ни 2л. От там доста изходни точки за разходка: Неи пори, Платамонас, Анно Скотина, Литохоро и ресторанта, високо над Литохоро е няма такув вкусен бобец и пълнени чушки.

# 388
  • София
Ано Скотина интересно ли е за разходка? На снимки ми се вижда, че има десетина порутени къщи.
Тази година ще сме в Платамонас и отново ще издирваме баните на Зевс в гората над Литохору. 😂 Преди две години обикаляхме като гламави из шубраците, но така и не ги открихме, а един поп излезе от нищото по джапанки и хавлия в ръка😃Но не разбираше грам английски и си остана тайна къде се е къпал. 😂

# 389
Чак пък интересно....., но може да се утреша половин ден.
Малко като Ковачевица, със старинни къщи и калдаръмени улички, но с уникална гледка към морето. Има и хубава кръчма, но  не успяхем да се доредим за там.

Общи условия

Активация на акаунт