На море в Гърция 2023

• 80 872
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Да, благодаря, тези неща ги зная, но например до Паксос керкира нямат намаление, а до Корфу имат при онлайн резервация. Затова исках, някой който знае, да ми каже за Кефалония, Закинтос има ли подобни намаления или е само на тази линия.
Аз поне не съм виждала да има. За и от Кефалония съм пътувала шест пъти от четири различни пристанища, дори отделните фирми поддържат сходни сцени за маршрути с тотално различна продължителност. До Паксос и Закинтос също не съм забелязала подобни предложения (до Паксос когато сме ходили, изобщо не съществуваше покупка онлайн и даже разписанията не бяха съвсем като описаното онлайн, ами трябваше човек да си ги провери на място).

Мисля, че тази кампания за Корфу е специално с цел да поощри хората да си купят билети предварително и да осигурят по-голяма предвидимост на компанията превозвач, тъй като това е сравнително непопулярна практика за този маршрут - знаеш, че там фериботите са през един час като селски рейс и човек отива на пристанището, купува си за първия, който му е удобен. Другото изисква планиране.

# 406
  • София
Аз прецъках цените за ферибота за юли за Скиатос и ми излезе 285 евро за 4 човека (едното е дете до 4) + кола от Волос, като преди това като проверявах текущи дати (защото още нямаше толкова напред) беше към 400 евро. Вярно, че сега избирам най-евтините опции, но все пак си е разлика.
Та се чудя оправдано ли е месеци предварително да се купуват билети. По-високи ли ще са цените в самия сезон. има ли риск тези курсове да не се състоят.
Другото, което ме притеснява, е че по-евтиният ферибот тръгва тепърва в 19,00 от Скиатос. Дават го два часа и половина примерно, което означава тепърва в 21,30 във Волос и ще трябва да спим там. Но то и по-ранният е от 17,00, та пак няма как с този час на тръгване да пътуваме кой знае колко след Волос.
В крайна сметка предвид, че решихме, че ще сме на Пелион първите дни, може да комбинираме със Скиатос Innocent .

# 407
Билети онлайн за ферибота до Корфу с 50% намаление през 2022 г. са пуснати заради Covid-19. Не съм сигурна дали 50% намаление до Корфу е в сила през 2023 г. Видях намаления за деца, и намаления за ферибота Гърция-Италия.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 21:34 от lana26

# 408
  • София
Билети онлайн за ферибота до Корфу с 50% намаление през 2022 г. са пуснати заради Covid-19. Не съм сигурна 50% намаление до Корфу да е в сила за 2023 г. Видях намаления за деца, и намаления за ферибота Гърция-Италия.
Ами, 39 евро за кола с билети за трима възрастни, а двупосочно 75 евро с кола и трима възрастни. Според мен това е на половин цена. : )

# 409
Билети онлайн за ферибота до Корфу с 50% намаление през 2022 г. са пуснати заради Covid-19. Не съм сигурна 50% намаление до Корфу да е в сила за 2023 г. Видях намаления за деца, и намаления за ферибота Гърция-Италия.
Ами, 39 евро за кола с билети за трима възрастни, а двупосочно 75 евро с кола и трима възрастни. Според мен това е на половин цена. : )

Много общо казано. Нищо конкретно. Не посочвате нито в сегашния пост, нито при задаването на въпроса, за каква дата, за каква дестинация става въпрос, нито конкретен фериботен превозвач, за колко човека и т.н.
Не знам какво очаквате, да хвърлям боб ли, или карти Таро.... Написаното от мен се базира на информация на английски и гръцки, след четене в релевантни сайтове. И ако имате конкретна информация по въпроса,
може да  я споделите.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 19:08 от lana26

# 410
Разбира се, че е на половин цена. Още преди няколко години (през които цените на фериботните билети неколкократно постъпваха) билетът за пътник до Керкира беше 10 евро, а за кола 40. И Kerkyra Lines до столицата, и Lefkimmi Lines имат намаления за онлайн резервация, на за Лефкими сякаш беше по-малко % м.г. Те са и по-евтини и кратки пък, и за южната част са по-удобни.

# 411
Разбира се, че е на половин цена. Още преди няколко години (през които цените на фериботните билети неколкократно посTъпваха) билетът за пътник до Керкира беше 10 евро, а за кола 40. И Kerkyra Lines до столицата, и Lefkimmi Lines имат намаления за онлайн резервация, на за Лефкими сякаш беше по-малко % м.г. Те са и по-евтини и кратки пък, и за южната част са по-удобни.

Откъде се разбира? Ако може да дадете линк и период или дата за 2023 г., за да резервираме и ние на половин цена. С параход и ние сме на ход.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 20:57 от lana26

# 412
Ами някои сме пътували по тези маршрути повече от веднъж, познаваме ценообразуването и можем да направим справка в момента и в различни периоди преди.
А иначе https://kerkyralines.com/
https://www.ferryhopper.com/

# 413
Ами някои сме пътували по тези маршрути повече от веднъж, познаваме ценообразуването и можем да направим справка в момента и в различни периоди преди.
А иначе https://kerkyralines.com/
https://www.ferryhopper.com/

Ако имате актуална и конкретна информация за 2023 г., моля да споделите.

# 414
Примерни дати от следващия месец - март 2023 г.

На гише толкова струват билетите за едната посока само.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 19:59 от Параход

# 415
Къде е линка???Нужна е конкретна информация.

# 416
Примерни дати от следващия месец - март 2023 г.

На гише толкова струват билетите за едната посока само.

Линк означава препратка към адреса на сайт. Не общи приказки, не скрийншот.

# 417
😂😂😂

# 418
  • София

Ето линк
https://kerkyralines.com/en/online-ticket-reservation/?step=itineraries

и да, когато аз ходих преди 3 години цената беше тази в едната посока. Даже 78 евро беше в посока.
Така че, това си половин цена. И така се зарадвах и даже си замечтах дали пък и другите фериботни компании не са последвали примера на керкира и да пуснат и те намаление за онлайн резервация....че да посетя и Закинтос или Кефалония на 50 % от цената, че на Корфу съм ходила вече, не че не бих отишла пак де!
Приемайте всичко с усмивка, нека е весело! Пък и получах отговор от опитните... - няма да ме огрее

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 15:56 от viki_kk

# 419
  • Бургас
Здравейте,
преди 4г бяхме с мъжа ми за Великден на Тасос, много хубаво си изкарахме, мисля тази година да отидем пак за Великден с децата, но в Кавала,  но чета коментари, че в градовете нищо не работи, дори няма какво да се купи за ядене, само по островите имало организирани празненства
Има ли някой запознат?
Не посещаваме често Гърция и не познавам много навиците им.

Общи условия

Активация на акаунт