На море в Гърция 2023

• 80 790
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Велико Търново
Дали ще е подходящо, за деца, да плажуваме последните 2 дни месец май и първите няколко на месец  юни в Ситония, Халкидики? Естествено, прогнозата за времето, е фактор, но все пак става ли за къпане вече водата тогава?

# 541
  • София
Дали ще е подходящо, за деца, да плажуваме последните 2 дни месец май и първите няколко на месец  юни в Ситония, Халкидики? Естествено, прогнозата за времето, е фактор, но все пак става ли за къпане вече водата тогава?

Много субективно е това.
Днес имаше плуващи в морето до Неа Ираклица. Водата бе 12 градуса. Аз съм влизала за кратко и при 10 градуса.
Комфортно ми е при над 25. Тогава вероятността температурата на водата да е такава клони към нула.

# 542
Хладно е началото на юни във водата, да не кажа студено за мен.

# 543
  • София
Ние ходим последните десетина години в Талата края на май месец, но водата си е доста доста студена. Децата влизат още първите дни в повечето случаи набързо, аз към края се престрашавам за 1-2 влизания. Не ми е комфортно докато вляза, после като плувам става, стига да не е много дълго. Но на нас дори и така си ни харесва, по-късно ходим и юли месец и септември. Миналата година края на октомври, началото на ноември бяхме на Корфу и беше съвсем ок за плуване, определено много по-топло отколкото края на май.

# 544
  • Варна
даже и по на юг към Евия/Лефкада/Корфу до към 20 юни водата трудно става за плицикане - е има и изключения в плитки закътани плажове/заливи както и години когато от средата на май става слънчево и бездъждовно , щото има и години до средата на юни дъжд и вятър Sad

# 545
  • София
Дали ще е подходящо, за деца, да плажуваме последните 2 дни месец май и първите няколко на месец  юни в Ситония, Халкидики? Естествено, прогнозата за времето, е фактор, но все пак става ли за къпане вече водата тогава?

Не знам къде точно ще почивате на Ситония , но ето  един сайт на който може да видите минимална, максимална и средна температура на водата по месеци. Това е за Никити, може да промените  с мястото на което ще отседнете :  https://seatemperature.info/nikiti-water-temperature.html
Най-ранното на Ситония сме били в средата на юни и водата си беше чудесна.

Зехтин купуваме обикновено с помощта на домакините ни. Ако те не произвеждат ни препоръчват или свързват с  техни близки, роднини които имат. Винаги първо го пробваме преди да купим и няма нищо общо с този от магазина, разкошен е когато е домашен.

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 11:55 от nellyli

# 546
  • София
Здравейте.
Имам следната ситуация.
Поисках оферта от фейсбук страницата на едно място за настаняване. Но цената, която ми дадоха, е по-висока от тази в Букинг. А най-вероятно ще запазим него. Разликата е от порядъка 30 лева на нощувка.
Дали ще е тъпо при това положение да запазя през Букинг? Знам, че плащат немалка част към сайта и съм изненадана, че дават по-висока цена от него.
Моля да ме посъветвате.
Благодаря!

# 547
Защо да е тъпо? Парите са си Ваши. Едва ли ще Ви върнат, защото сте резервирали през букинг, а не директно. Това се и е нормална практика.

# 548
  • Sofia
Здравейте.
Имам следната ситуация.
Поисках оферта от фейсбук страницата на едно място за настаняване. Но цената, която ми дадоха, е по-висока от тази в Букинг. А най-вероятно ще запазим него. Разликата е от порядъка 30 лева на нощувка.
Дали ще е тъпо при това положение да запазя през Букинг? Знам, че плащат немалка част към сайта и съм изненадана, че дават по-висока цена от него.
Моля да ме посъветвате.
Благодаря!
За едно и също помещение е тази цена? Ако е така, пиши им че в букинг ти е излязла по-добра цена, и помоли да ти дадат същата,за да резервираш директно през тях. Така хем ти ще имаш по-ниска цена, хем те няма да плащат на букинг.

# 549
Здравейте.
Имам следната ситуация.
Моля да ме посъветвате.
Благодаря!
През букинкг в зависимост от нивото Genius,което имате са и различни цените на нощувките. Може би,оттам имате по-добра цена,тъй като имате добра отстъпка.

# 550
  • Пловдив
Някои места за настаняване просто имат лоша организация. Например хотел в Пампорово ми даваше една цена през букинг, ваучери в Грабо за по-ниска цена, а на рецепция - най-висока от трите. На въпрос ще ми дадете ли ниската цена, поне няма да плащате на платформа, отговорът беше - нямаме такива правомощия, купете си, откъдето ви е по-изгодно. И си купих ваучери от Грабо. Така че си гледате вашия интерес.

# 551
  • София
Едва ли е от нивото ми, защото исках оферти от две места и се колебаех между тях. Едното си ми дава по-ниска цена от Букинг с около 10%, другото по-висока с около 10%.

# 552
  • София
Едва ли е от нивото ми, защото исках оферти от две места и се колебаех между тях. Едното си ми дава по-ниска цена от Букинг с около 10%, другото по-висока с около 10%.

Аз бих си запазила през букинг, щом цената им е по-изгодна. Не се притеснявайте, че ще Ви гледат лошо при престоя и т.н. Даже няма да Ви запомнят! А и през букинг е по-сигурно, все пак са посредници. Важно е само да се знае, че сте получили цена от двете места за едно и също помещение.

# 553
Фактически почти винаги на рецепция цената е най-висока. От гледна точка на хотела е логично и желателно да резервирате през Букинг, Експедия и др. подобни.

# 554
  • София
Забелязвам, че Букинг пускат по-ниски цени януари, после започват да ги вдигат, но досега много рядко ми се е случвало да са по-евтини от офертата, която хотелът ми дава, някога са на цената на хотела, обикновено са по-високи.
Например тази година резервирах рано-рано през януари за Гърция на една цена, която в букинг беше намалена, но реално това е цената на хотела, намерих я в друг сайт. Все пак резервирах през Букинг, защото ми е малко по-сигурно, а и няма аванс и може да се канселира при нужда, а през сайта на хотела искат аванс и после го връщат при нужда, поне така пише, но си е разправия.
През февруари погледнах пак в Букинг за същите дати и цената беше с 600 лв по-висока за престоя от тази, на която ние резервирахме. Е, на тази цена нямаше да резервирам, но, ако бях търсила хотела, може би щях да резервирам през сайта им. Та, всичко е пари и време, но важно е резултатът да е добър.

Общи условия

Активация на акаунт