Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 50 559
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Пуснах линка за генното изследване в общата тема за рак с идеята да се произнесат абсолютните корифеи - Хоуп и Уайт. Ако са единодушни, че си заслужава, аз лично бих си направила.

Аз утре имам час при онколог и ще го попитам за изследването. До колкото разбрах в чужбина този тест се прави винаги. Тук, обаче до сега дори не ми го предложиха. Някой има ли наблюдения от окологията в Токуда?

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 00:06 от Different_Reality

# 541
Ели_дечкин много ти благодаря. Не зная правилно ли е или не,но и след двете операции,питала съм няколко лекаря и отговорът беше категоричен,химиотерапия не трябва и няма да помогне. А,забравих да кажа,правиха ми два тест ,не зная как се казва на български. Един вид единия теста показва каква е вероятността рака да се върне в друг  орган.За него ползваха материал от туморите. За втория тест давах кръв -Humangenetik. И при двата теста при мен процента е нищожен

Какъв е този тест, който показва вероятността рака да се върне отново?

# 542
  • Русе
Аз съм в Токуда. Харесвам ги.

# 543
Ели_дечкин много ти благодаря. Не зная правилно ли е или не,но и след двете операции,питала съм няколко лекаря и отговорът беше категоричен,химиотерапия не трябва и няма да помогне. А,забравих да кажа,правиха ми два тест ,не зная как се казва на български. Един вид единия теста показва каква е вероятността рака да се върне в друг  орган.За него ползваха материал от туморите. За втория тест давах кръв -Humangenetik. И при двата теста при мен процента е нищожен

Какъв е този тест, който показва вероятността рака да се върне отново?
Понятие си нямам,но както каза Ели_дечкин, че е супер странно ,че не са се застраховали с химиотерапия. Точно възоснова на този тест нямам химия. Ще ви снимам резултатите които ми изпратиха от някакъв мед. център по -Histologie, Zitologie,Molekulare Diagnostik. Може някоя от момичетата да знае какъв е този тест,както вече предупредих много съм боса по темата.

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 13:05 от Tittaa

# 544
В Надежда замразяват яйцеклетки. Може би и на други места. Успех!

# 545
Интересно с този тест
Май е ей това
https://breastcancernow.org/information-support/facing-breast-ca … ancer/oncotype-dx

Шведските доктори не информират за това

# 546
Different Reality, ако приемаш съвет, много внимавай с дозите при инвитро опитите. Тук, в България, слагат "конски" дози за да изкарат повече яйцеклетки, за какво ли, като е необходима една качествена за да има бебе. Аз имам 4 опита тук и един в Турция, последния успешен.
Когато ми откриха рака, щом чуят за инвитро опитите и веднага всички казват, че много вероятно е да е от тях заради хормоните, които се приемат.
Съжалявам единствено, за изгубеното време тук и че бях като опитен заек, с какво ли не ме тъпкаха , с много високи дози, но това го разбрах с времето, на принципа проба- грешка.
Желая ти късмет и успех 🍀🙏🤗 и отново пиша, една качествена яйцеклетка е необходима за да има бебе.

# 547
Момичета, не мога да се справя с това да разбера кои са трите неща, които определят тройно негативен рак. Едното е естроген и прогестерон, другото май е HER2, а третото кое е?

# 548
  • София /Абсурдистан
Добре де, а ако на теста излезе, че чудовището има вероятност да се върне, как се процедира тогава?

# 549
  • Русе
Реалъти, първото са две  Simple Smile

Идея си нямам, Лейди. Предполагам, че ще изпишат от всичко по много...

# 550
Реалъти, първото са две  Simple Smile

Благодаря!

Не мога да разбера тогава за какъв тройно негативен говорят, при положение, че естрогена ми е 50% Flushed
А коя е общата тема за рак? Не я намирам..

# 551
  • Русе
Ами не е тройно негативен, щом показва реакция към единия хормон. Трябв и трите да са -, че да се води тройно негативен.

Второ мнение?

Тази, в която пишат близките на болните. "Малко трудна тема..." нещо ей такова беше.

# 552
  • Sofia
Flushed
Реалъти, първото са две  Simple Smile

Благодаря!

Не мога да разбера тогава за какъв тройно негативен говорят, при положение, че естрогена ми е 50% Flushed
А коя е общата тема за рак? Не я намирам..
Не е тройно негативен, има експресия на естроген.
Темата е тази https://m.bg-mamma.com/?topic=1275723
Такъв тест за мен е по-скоро с информативен характер с идеята, ако покаже положителен резултат, да има по-сериозно следене на съответния орган.

# 553
Different_Reality, и аз не разбирам защо да е тройно негативен? Доколкото изчетох преди време, за да е тройно негативен трябва да има три минуса: HER-, ER - и PR -. Аз имам две хистологии - от биопсия и от операция. Тази от биопсията беше HER -, ER  34-66 %, PR 1-10%, а от операцията: HER -, ER 34-66 %, PR -. Водят го хормонозависим при мен заради естрогена, даже съм на хормонална терапия вече след химия и лъче. Твоят резултат излиза близък до моя от операцията и затова си позволявам да коментирам.

# 554
Different_Reality, и аз не разбирам защо да е тройно негативен? Доколкото изчетох преди време, за да е тройно негативен трябва да има три минуса: HER-, ER - и PR -. Аз имам две хистологии - от биопсия и от операция. Тази от биопсията беше HER -, ER  34-66 %, PR 1-10%, а от операцията: HER -, ER 34-66 %, PR -. Водят го хормонозависим при мен заради естрогена, даже съм на хормонална терапия вече след химия и лъче. Твоят резултат излиза близък до моя от операцията и затова си позволявам да коментирам.

Едно светило в националната онкологична болница ми каза така- бил почти тройно негативен и щял да го лекува като тройно негативен. И веднага- химиотерапия да се почва, а рака е 0.7 мм в първа фаза, без разсейки. Преди малко се връщам от Токуда и онколога там ми каза, че може и да не се наложи химиотерапия. Трябва на този етап операция. За тестовете каза, че е добре да се направят, ако имам финансова възможност- давали много добри отговори дали има нужда изобщо от химиотерапия и кои лекарства и схеми са най-подходящи. Двата теста, обаче излизат 10к. Сега чакам консултация по документи с онколози от Турция и Германия. От Израел ми казаха, че химиотерапия там се назначава само след този тест, който определя, дали и до колко химиотерапията ще повлияе.

Общи условия

Активация на акаунт