Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 50 566
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • Русе
Да, права си. Ще се редактирам.

# 526
Момичета, като чета какви безбожни пари давате,направо съм в шок. Тук нищо не съм плащала,само престоя в болницата.Дори и да имах химия или лъчетерапия,тъй като не навсякъде правят,трябва да се пътува,здравната каса поема и такси ,болният плаща ,ако не се лъжа нещо от рода на 10 евро
  Titta на каква възраст си да попитам ако не е проблем.В моя случай инвазивен дуктален(мултифокален)Естореген и прогестерен 70 -80% Ки 20%.Без заразени лв и си прави химията като поп.И аз съм чувала за тези тестове ,но тука няма кой да ни ги прави.

# 527
Да не би да е ин ситу(интрадуктален) вариант.
В някой случаи на мамография изглежда все едно е напръскано с четка с боя. Толкова много малки частици са.
При такъв вид само ,че дуктален в моя случай имам бележка от патолог, че не се прилага
 химиотерапия и на мен ми беше казал, че няма да действа.

# 528
Sisalber, на 49 години съм. Всичко ми мина като на филмова лента. Това ми е първо сериозно боледуване, ако мога така да го нарека.Поне десет години най-малко не бях ходила на лекар,не мога да кажа кои лекари са по-добри,тук или в България. Но като ви чета,като че ли тук нещата стават по -лесно,например за инвалидност формулярите ми ги дадоха след операцията и се подават по пощата,по същия начин по пощата си получих и инвалидност,никакво висене, чакане, телкове

# 529
Sisalber, на 49 години съм. Всичко ми мина като на филмова лента. Това ми е първо сериозно боледуване, ако мога така да го нарека.Поне десет години най-малко не бях ходила на лекар,не мога да кажа кои лекари са по-добри,тук или в България. Но като ви чета,като че ли тук нещата стават по -лесно,например за инвалидност формулярите ми ги дадоха след операцията и се подават по пощата,по същия начин по пощата си получих и инвалидност,никакво висене, чакане, телкове
Попитах за годините,защото в млада възраст ни презастраховат поне така казват.Живяла съм в Берлин и съм се нагледала и там на специалисти.И в двете държави има и плюсове и минуси.Да сме здрави пък другото вече не е важно.

# 530
  • София /Абсурдистан
Плащаме такси към частните клиники, които сме избрали за лечение. Ако бях отишла в местната държавна болница, нямаше да платя и лев.
Но пък щеше да дадеш същите, че и повече пари под масата гарантирано. Казвам го от личен опит.

# 531
Лейди, лекувам се в държавната онкология от самото начало и никой не ми  поискал и стотинка под масата. В частните кабинети съм плащала( не всеки път), но не одобрявам подобни практики. И смятам, че точно така се поощрява неглижирането на пациенти( на тези които не плащат).

# 532
  • София /Абсурдистан
Е може. Аз само споделих личен опит. Водих майка ми преди време и точно това стана. Може пък някъде да е различно.
И да кажа, че в Сити са отменили доплащанията по 75 лв на всяко ходене. Сега вече нищо не искат.

# 533
Момичета, благодаря за съветите! Heart Decoration Хистологията излезе и съм с почти тройно негативен рак. Естрогена е 50%, но всичко друго е негативно. Предстои операция с пластика и вадене на най-близките лимфни възли. Няма разсейки, било превантивно. Обаче искат да ми назначат и химиотерапия. Има ли някой тук, който е отказал химио? На 38 съм и ми предстоят опити инвитро. След химиото вероятнастта за успех е нищожна. Според вас, ако на всеки няколко месеца правя 5 скенер и се направи само лъчетарапия дали изгледите са добри?

# 534
  • София
Вариант да замразиш яйцеклетки? Не бих отказала химия, особено с тройно негативен (въпреки, че твоя не е точно такъв). Важно е да си жива на първо място, другото е след това.

# 535
Някой правил ли е Геномно профилиране при онкологични заболявания- https://www.genica.bg/test/genomno-profilirane-pri-onkologichni-zabolyavaniya

# 536
  • София /Абсурдистан
Цената е…

# 537

Да.. цената си я бива.. Но пък ако наистина дава информация кое е най- подходящото лечение, може би си заслужава. Има и някакъв тест, които определя дали и какво наличие на свободни ракови клетки циркулират в кръвта. Аз след операцията ще изпратя част от тумора за биопсия в чужбина. Искам второ мнение. Някоя от вас правила ли е биопсия в чужбина?

# 538
  • София
Аз щях, но междувременно получих и второ мнение, което абсолютно потвърди първото и се отказах. Иначе материалите и от двата вида рак /защото са различни при мен на двете гърди, през 3 години/ дадох за изследване в Плевен за генетични мутации, по някакъв проект преди 1-2 години, беше безплатно за включилите се в проекта, и други момичета оттук го направиха.

Different_Reality, и още нещо - може би е добре да провереш при 50% отговор на естроген дали въобще е възможно да правиш инвитро опити - доколкото знам, там слагат хормонални инжекции, за да стимулират яйцеклетки /може и да бъркам, разбира се, но естрогена определено е важен там/, а това за теб оттук нататък е абсолютно противопоказно и опасно. Аз съм с хормонален рак - естроген и прогестерон зависим, обикновено при такива случаи спират естрогена за поне 5, а по новите протоколи дори 10 години чрез инжекции/хапчета.

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 08:54 от Olive

# 539
Пуснах линка за генното изследване в общата тема за рак с идеята да се произнесат абсолютните корифеи - Хоуп и Уайт. Ако са единодушни, че си заслужава, аз лично бих си направила.

Общи условия

Активация на акаунт