Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 50 574
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Лейди,
Аз след ковид и НСПВ бях вдигнала АСАТ и АЛАТ. Пих Трансметил 10 дни и всичко се нормализира.
Питай док дали може да го вземаш. Есенциалето няма да свърши работа според мен.
Може от АБ да си ги вдигнала, а и Аулина... 11 не е много. Моят онколог им викаше "дискретно завишени"

# 511
  • София
11 e нищо, от Паратрамол /и по-специално от парацетамола в него/ бях вдигнала с около 20-30. Вероятно Аулин и антибиотик накуп водят до това, и двете товарят черния дроб.

# 512
  • София /Абсурдистан
Е дано да няма проблем. Ама аз се притеснявам с оглед на уникалният ми късмет, който имам.

# 513
Здравейте момичета! От доста време ви чета,но не се решавах да пиша.На кратко ще разкажа и моята история. Без да искам си нараних,ударих гърдата и се появи бучка.Изчаках месец,но отока не спадна и отидох на лекар. След мамография и биопсия ми казаха, че е злокачествен тумор и,че имам доброкачествено калциране в другата гърда. Обясниха ми,че в една операция ще премахнат тумора и калцирването.Операцията мина,всичко беше наред. Бях толкова щастлива и си мислих каква късметлийка съм,почти не се забелязваш, че съм оперирана. Десет дни след операцията ме извикаха в болницата и ми съобщиха, че нищо не са направили, изрязали са само парче от тумора тъй като,при отваряне са видели, че и двете гърди са пълни с малки тумори, като бълхи. Единствено са взели материал за изследване.  Имах рак и на двете гърди. Обясниха ,че и те не са очаквали такова нещо,че е рядък случай едновременно и в двете гърди. От там последва нова операция  - двойна мастектомия с реконструкция. Ракът и в двете ми гърди е хормонален и не се влияел от химиотерапия, само на тамоксифен съм.

# 514
  • Русе
Какъв вид е тоя рак, че да не се влияе от химия?!?!?!?

Hug

# 515
# 516
Доколкото знам, при толкова висока чувствителност на прогестерон и естроген е още по добро повлияването с химия.
...
При сестра ми с 75% и на двата хормона и Кi 20% беше насочена директно за химиотерапия, даже преди операцията за отстраняване на образуванието, за да не се разпространи към лимфните възли.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 12:43 от peneva_a

# 517
  • Русе
Едното Ки е 5%, другото 15%. Страхотен резултат.
Лобуларен. Супер странно е, че не са се застраховали с химия.
Определението "хормонален" е част от диагнозата и чрез него се определя част от лечението, но не и цялото.
Това не е в БГ, нали?

# 518
Живея в Германия . Още преди първата операция лекарите бяха категорични ,че в моя случай химиотерапия не помага ,казаха ,че ще има лъчетерапия,но след мастектомията и тя отпадна. Тук лекарите не са много разговор ливи,абсолютно нищо не обясняват,рака е махнат,няма метастази,няма заразени лимфни възли,питах за диета ,кои храни да отбягват,няма такова нещо. Казаха ми непременно да спра цигарите,по малко стрес и си живей живота.

# 519
  • Русе
Така и предположих. Надявам се, да не са сгрешили и да са прави в решението.

Има много билки, които намаляват действието на Тамоксифена. Сега ще изровя таблицата и ще я пусна.

https://www.docdroid.net/yIBD1lb/komplementarmedizin-wechselwirk … YjTSoihoDUPjdndEQ

# 520
Ели_дечкин много ти благодаря. Не зная правилно ли е или не,но и след двете операции,питала съм няколко лекаря и отговорът беше категоричен,химиотерапия не трябва и няма да помогне. А,забравих да кажа,правиха ми два тест ,не зная как се казва на български. Един вид единия теста показва каква е вероятността рака да се върне в друг  орган.За него ползваха материал от туморите. За втория тест давах кръв -Humangenetik. И при двата теста при мен процента е нищожен

# 521
  • Русе
С тестовете спирам да се чудя. Тук не се поемат от Здравната каса,  а би било хубаво.

# 522
Момичета, като чета какви безбожни пари давате,направо съм в шок. Тук нищо не съм плащала,само престоя в болницата.Дори и да имах химия или лъчетерапия,тъй като не навсякъде правят,трябва да се пътува,здравната каса поема и такси ,болният плаща ,ако не се лъжа нещо от рода на 10 евро

# 523
  • Русе
Плащаме такси към частните клиники, които сме избрали за лечение. Ако бях отишла в местната държавна болница, нямаше да платя и лев.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 15:25 от Ели_дечкин

# 524
  • София
Ели_дечкин много ти благодаря. Не зная правилно ли е или не,но и след двете операции,питала съм няколко лекаря и отговорът беше категоричен,химиотерапия не трябва и няма да помогне. А,забравих да кажа,правиха ми два тест ,не зная как се казва на български. Един вид единия теста показва каква е вероятността рака да се върне в друг  орган.За него ползваха материал от туморите. За втория тест давах кръв -Humangenetik. И при двата теста при мен процента е нищожен
При мен също при втория рак, който беше лобуларен мултифокален и без метастази в ЛВ, изписаха само хормонална терапия - това и във ВМА, и в Сити клиник.
При първия - дуктален и 1 ЛВ с метастаза - химия, лъче и хормонална терапия.
Така че не се притеснявай - нямам съмнение, че в Германия са взели правилно решение.

Ели, аз не мисля, че има разлика в провежданото лечение в частна или държавна болница, защото спазват един и същ протокол - по-скоро в нормалното отношение и някои други екстри. Така написано някой, лекуващ се в държавна болница би се притеснил, а не мисля, че има защо. ВМА например е държавна /вярно, с по-особен статут/, но качеството на лечението там не вярвам да е по-лошо от Сити /поне там правих няколко операции и мога да преценя/.

Сега се сетих - имам и позната там, която също се оперира и прави химия, после имаше и мети в костите - нон-стоп я следят с пет-скенер основно, на Кискали е в момента. За други държавни не знам.

Общи условия

Активация на акаунт