Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 50 558
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • Русе
Като те прочетох, се сетих за една моя преподавателка с рак нейде из стомаха, която чрез някаква организация е провела лечение в Израел. И точно това беше казала. Правили й някакви тестове и те показали, че няма нужда/не подлежи на лечение чрез химия.

В твоят случай тестовете ще покажат правилното лечение. При кой доктор беше в Токуда?

# 556
Здравейте, не знам дали това е правилното място. Намерих тази тема с търсачката. Майка ми е диагностицирана с карцином на маточната шийка 3ти стадий. Пращат я на ямр. Какво следва след това? Какво да очакваме? Как да ѝ помогна?

# 557
Здравейте,
Не съм сигурна и не откривам много информация за моя проблем, но ще попитам, ако някоя от вас е имала подобни оплаквания. Имам 2 стимулации ин витро, един аборт и последвала успешна бременност от 2тата стимулация. 4 месеца след като родих забременях естествено и родих второто си детенце. Общо взето- тонове хормони за 3 години.
Около 5 месеца след като родих 2то си детенце забелязах, че са ми излезли 3 доста големи червени пъпки на гърдите - приличащи на ухапано от комар. Първоначално самите пъпки не боляха, но впоследствие започнаха. Не се притесних, мислейки си, че ще минат. Мина 1 месец и отидох на мамолог, гледа ме с ехограф, но не откри проблеми. Отказа ми мамография, тъй като съм под 40 години. За пъпките нищо не каза. Съответно мина още 1 месец, ходих на още 2ма мамолози (не обърнаха внимание на пъпките) и тези дни на  дерматолог. Вече 3 месеца си стоят, имаха гной, затихваха и отново се зачервяваха. Няма уплътнение под тях, така ми казаха. Нямам алергии. Пих и антибиотик, позавехнаха сякаш, но не изчезват.
Отделно имам болки в гърдите дори и по време на цикъл, чести сърбежи. Не напипвам бучки, нищо не се видя и на ехографиите, но гърдите ми станаха меко казано огромни за 3 години и една от мамоложките ми каза, че ехографът не бил надежден в този случай, но ми отказа мамография.
Ако някоя от вас е имала подобни симптоми, ще съм благодарна за съвет. Притесняват ме стимулациите, които имах, отделно 2те бременности една след друга и се чудя дали да продължа да търся специалист, който да ми помогне, или да спра да го мисля.
Дерматоложката ми каза, че най-вероятно съм развила фоликулит, но се учуди, че не са минали за толкова време.
Четох в интернет за възпалителен рак на гърдата, но освен тези пъпки, нямам подуване, портокалова кожа.
Благодаря предварително!

# 558

Да.. цената си я бива.. Но пък ако наистина дава информация кое е най- подходящото лечение, може би си заслужава. Има и някакъв тест, които определя дали и какво наличие на свободни ракови клетки циркулират в кръвта. Аз след операцията ще изпратя част от тумора за биопсия в чужбина. Искам второ мнение. Някоя от вас правила ли е биопсия в чужбина?
Здравей,  извинявай каква е цената ? А за другият тест с наличието на ракови клетки къде се прави ? Мерси

# 559
Different Reality, и аз съм първа фаза, без разсейки и засегнати лимфни възли, тумор 0,4 мисля беше, но Ki-67 ми е 50% и затова имам четири бели химиотерапии. Аз много рових и когато Ки-то е висок процент, се препоръчва химиотерапия и дават висок процент преживяемост. Това го четох в разни протоколи, сравнения и статистики от разни доклади от различни болници на английски.
Сега спрях да чета защото колкото повече ровя, толкова повече се филмирам.
Опитвам да съм позитивна и да се вълнувам за резултатите от изпита на сина ни, например, къде да отидем за трети март, с какво да почерпя мъжете вкъщи за осми март и др. такива, както се казва с малки стъпки напред и който не бърза, далеч стига 😊

# 560
  • Sofia
dimi, следващият път попитай лекаря за ЯМР на гърди. И на мен така навремето ми отказваха мамограф, а можеше да ми спести много последващи проблеми. Успех! Не чети за никакви раци, но се следи редовно и щом те притесняват тези пъпки, търси още мнения на лекари.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 20:50 от Child of June

# 561
  • Русе
Здравейте, не знам дали това е правилното място. Намерих тази тема с търсачката. Майка ми е диагностицирана с карцином на маточната шийка 3ти стадий. Пращат я на ямр. Какво следва след това? Какво да очакваме? Как да ѝ помогна?

Здравей. Съжалявам за случващото се.

Ние тук сме все с РМЖ и двете мацки с маточен рак май вече не пишат. В другата тема дали няма да са по-запознати? Успех на мама Hug

Дими, искай си ЯМР на гърди или ако можеш да си го позволиш, плати си го. Поне да знаеш какво,що.

# 562
Благодаря, момичета! Другата седмица запазих час за преглед отново и ще попитам и настоявам. Дано да греша и всичките ми болежки да са просто хормонални намествания след раждането. Имах доста тежки бременности и сега ми се иска да се радвам вече пълноценно на семейството си, а то...нови и нови тревоги.
Попрочетох из темата - невероятен дух имате и мога само да се възхищавам!

# 563
Като те прочетох, се сетих за една моя преподавателка с рак нейде из стомаха, която чрез някаква организация е провела лечение в Израел. И точно това беше казала. Правили й някакви тестове и те показали, че няма нужда/не подлежи на лечение чрез химия.

В твоят случай тестовете ще покажат правилното лечение. При кой доктор беше в Токуда?

Бях при д-р Контилев. Много съм доволна от него- изключително отзивчив, обяснява всичко подробно и отговори на всичките ми въпроси.

buttercake, това е теста: https://nmgenomix.com/maintrac/

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 00:30 от Different_Reality

# 564
  • Русе
Моят док Simple Smile

# 565
  • Sofia
Сега като ме повтори рака на лявата гърда, Консулова предлагаше да направя тест дали химиотерапията ще има смисъл. След няколко разговора за теста (аз бях готова да го направя), се отказах. Там резултата излиза в проценти и за съжаление не дава 100% сигурност. Трябва да изровя листчето за името на теста, някъде около 4000 беше като цена. В крайна сметка се отказах да го правя, защото не ми се рискуваше.

# 566
Сега като ме повтори рака на лявата гърда, Консулова предлагаше да направя тест дали химиотерапията ще има смисъл. След няколко разговора за теста (аз бях готова да го направя), се отказах. Там резултата излиза в проценти и за съжаление не дава 100% сигурност. Трябва да изровя листчето за името на теста, някъде около 4000 беше като цена. В крайна сметка се отказах да го правя, защото не ми се рискуваше.

И аз трябва да проуча въпроса по-добре. Колко от момичетата тук ги е повторил рак на гърдата?

# 567
Здравейте, търсим онкохирург за жена с рак на маточната шийка. За предпочитане в София или Варна,

# 568
Онкохорурзите са специалисти хирурзи в някоя "зона" и после са "онко", т.е. гръдни, АГ и коремна, неврохирурзи и т.н.
За вашия случай търсите АГ с допълнителна квалификация гинекологична и онко хирургия.
Онколкозите са с тази специалност, не са хирурзи. "Медицинска онкология" са химиотерапевтите.
В София "светилото" е проф. Карагьозов (преди това и баща му) и лекари от екипа му в Токуда, а сега във Вита.
Успех!

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 21:16 от peneva_a

# 569
Момичета, един процедурен въпрос:
Трябва ли ми рецептурна книжка за Аримидекса?
За сега ми го изписаха на обикновена рецепта и си го купих, но на другия диспансер мисля вече да си взема протокол.
Първия протокол веднага ли го дават или трябва да ходи за одобрение в ЗК?

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 07:26 от Mollly

Общи условия

Активация на акаунт