'ВИНА' - новият сериал по БНТ

• 44 648
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Или че са ги хванали на граница, като са бягали.

И аз си го помислих, но после го отхвърлих като вариант, защото:
1. Ако ги бяха хванали, щяха да ги съдят и да се знае какво е станало с тях. Детето щяха да го третират като дете на врагове на народа.
2. Ако граничарите ги бяха убили при опита за бягство, трябва да са били без документи, защото иначе пак щеше да се знае какво е станало с тях, а детето да го третират като дете на врагове на народа.

Ако има намесен някой от властта, то намесата ще е по-скоро от криминално естество, не е действано според закона. Няма да се учудя, ако в сценария забъркат и някой комунист. В онези мътни години много хора са изчезнали без присъда и без следа.
Разбира се, напълно е възможно сценаристите да не задълбават чак толкова в историческата достоверност, пиша ги тези неща заради по-младите, които нямат представа какво е било времето тогава.
Самият въпрос „Защо не са си взели детето“ (при бягството и особено след това) говори много. Simple Smile

# 376
  • България
И аз мисля, че не са стигнали до Франция. Сигурно са убити на границата.
Ако бяха живи, след 1989 година щяха да си потърсят детето.
Или майката щеше да си потърси детето, бащата може да е под въпрос.
В най-добрия случай може да са починали до 1989г някъде извън Желязната завеса и за това да няма новини от тях.
Има малък шанс този Кристоф да е роднина, но това вече зависи от сценаристите.
Сега видях и горния отговор и ще добавя два случая на комунистическо отмъщение.
В селото, в което са се установили моите баба и дядо (на практика няколко рода са пристигнали в селото от Стара планина) е имало такива усърдни комунисти. Решил единият, че ще се разправи с врага, опъвайки жица между две дървета и така да приключи с народния враг - моторист.
Дядо ми обаче е научил и предупредил човека. Комунистът на свой ред писал където трябва, че дядо ми е николапетковист и така му е осигурил няколко години в мините в Димитровград. Там дядо е починал на 39 години. Официално от токов удар. Много време мина преди майка ми да обясни, защо баща ѝ от свободен човек, обичащ природата се е заврял под земята.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 14:09 от МоарейнД (от книгата)

# 377
Ако бяха живи, можеше и преди 1989-та да си потърсят детето. След края на 70-те и през 80-те отпуснаха положението. Особено покрай 13-века България много емигранти бяха „помилвани“ и получиха възможност да си идват или поне да се свържат с близките си.

# 378
  • Варна
Ако бяха живи, можеше и преди 1989-та да си потърсят детето. След края на 70-те и през 80-те отпуснаха положението. Особено покрай 13-века България много емигранти бяха „помилвани“ и получиха възможност да си идват или поне да се свържат с близките си.
Варианта е някой властимащ да ги е възпрепятствал да се свържат с роднините си в БГ /Това преди1989/  или да са починали преди 70те.  Много вероятно е да са убити като са тръгвали , но не на границата, а от някой местен, който им е завиждал.  Ако ще е някой прадядо на Бончев, ще е съвсем драматично, но няма връзка с тайнствения човек на портрета, който прилича на Филип.

# 379

Жената на Андрей продължава да ме дразни с това многострадалческо поведение. Не е емпатично от моя страна, но ме дразни ролята на жертва, след като може да си промени живота.
Но не разбрах защо Андрей й даде да подписва договор с новия доставчик? В какъв смисъл всичко ще мине през нейната фирма?

В смисъл да се заобиколи конфликта на интереси като общински съветник , а да си гушне "комисионната", ползва я за подставено лице
Даде ама каква фирма, като жената е главна сестра в болницата?

# 380
  • España
Може и да са ги вербували 😉 …сменена самоличност и тнт….

# 381
  • Варна

Това че е сестра в болница не пречи да има фирма, която функционира.

# 382

Това че е сестра в болница не пречи да има фирма, която функционира.
Известно ми е, но никъде не се спомена преди това за бизнес. Само че е в болницата на смени, а през другото време се моли на иконите.
Сега пък фирма имала.

# 383

Жената на Андрей продължава да ме дразни с това многострадалческо поведение. Не е емпатично от моя страна, но ме дразни ролята на жертва, след като може да си промени живота.
Но не разбрах защо Андрей й даде да подписва договор с новия доставчик? В какъв смисъл всичко ще мине през нейната фирма?

В смисъл да се заобиколи конфликта на интереси като общински съветник , а да си гушне "комисионната", ползва я за подставено лице

Въобще не ми става ясно, въпреки разяснението на araselia. Конфликта на интереси пак си стои, все пак договорът се подписва от жена му, свързани лица са. Всъщност, казуса какъв е - общината сключва договор  с фирма (Андрей ги уреди) за доставка на храна. Този договор не се ли подписва между кмета и фирмата? Или не съм разбрала? Защо трябва да минава през жена му?

# 384
  • София
Известно ми е, но никъде не се спомена преди това за бизнес. Само че е в болницата на смени, а през другото време се моли на иконите.
Сега пък фирма имала.

Фирмата реално е на мъжа й, а на нея само се води. Той си пере парите през фиктивна фирма на името на жена си.

# 385

Всъщност, казуса какъв е - общината сключва договор  с фирма (Андрей ги уреди) за доставка на храна. Този договор не се ли подписва между кмета и фирмата? Или не съм разбрала? Защо трябва да минава през жена му?

Фирмата на жена му е доставчика, с който кмета сключва договор. А Андрей нали е общински съветник ,не е кмет, така че няма конфликт на интереси, или поне не очеизвадна връзка. Но може и да не съм разбрала (гледах с половин око,много ми се спеше Blush)

# 386
Ехааааа, вкарват ни във вихрушката вече Simple Smile Много елегантно наместват бг действителността в сюжета- евро проекти, фирми изпълнителки и т. н.
Това, че Елина споделя с любовницата за любовницата ми се губи 😆
Нещо друго се замислих, че Андрей може и да е в основата на смъртта на Тодор, след като преди 6 месеца още е получил милиона от мафията. Тодор да не се е съгласил да прави спа център и да са го кръцнали.
И аз мисля, че в колата е труп на животно, абе... сериозно се е заел Андрей, щото ще дойде дамата с джуките пак.
Марта много лесно влияе на Филип. Малко му се усмихна, поомекна, уж историята на винарната, това онова и по нейн акъл, Филип уволни Елина.

# 387
  • Галифрей
Това за любовницата го каза в промото за следващата седмица.

Елина сега си мисли,че всички мъже  са боклуци и тн. Обаче ще се хвърли на вратът на Филип 😁🍿Три епизода минаха и ние пишем интрестни дискусии 😘

# 388
И аз не ги виждам някак си Елина и Филип, има 9 епизода да развържат винарната, и да завържат любовта....

# 389
  • Варна
Къде може да се види това промо?

Общи условия

Активация на акаунт