Пародонтоза - тема 2

• 43 312
  • 515
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Благодаря, Усмивка!
Аз имам още един въпрос - защо не си била кандидат за имплант, след като е извършено костозаместване успешно?
И какви са 6-те четки Grinning Чух за 2, които и Тета и ЧС поддържат, аз също. Предполагам, голяма и малка за ъгълчета и около венеца, но за 6 не бях чувала.

Четох, че при хоризонтално стопяване по- трудно се надгражда кост и логично. Значи ли това, че в един момент за такива хора в един момент само базалните импланти ще са вариант? Които са доста противоречиво решение и забранени на някои места.

# 211
Какъв е този мост от 14 зъба? Колко бр. са мостоносители?

# 212
  • София
Подкова сигурно. Нека отговори, де. Аз само предполагам

# 213
Ясно, че е подкова.
Синус лифтинг не е ли правен при костозаместването на горните дъвкателни зъби?

# 214
https://curaprox.bg/shop/chetki-za-zbi/chetki-za-zbi-s-edinichni … kosmcheta/cs-1006

https://curaprox.bg/shop/chetki-za-zbi/rchni-chetki-za-zbi/cs-39 … z_zhlti_kosmcheta

https://curaprox.bg/shop/chetki-za-zbi/rchni-chetki-za-zbi/chetk … sh_cs_wood-random

https://curaprox.bg/shop/interdentalen/interdentalni-chetki/cps-08-prime-start

Електрическа четка и една наночетка .

Подчертавам , че аз бях много зле както се казва бях "  изтървала влака "
,но сега всичко е перфектно .
Мостоносители са седем зъба  за горната челюст , долната ми също е правена. За имплантите , не исках още операции а и това беше по добрият вариант за мен според лекарите с които правих консултации - заради спецификата на самият ми организъм ( няма да се впускам в подробности ) .

# 215
  • София
Т.е. горе са запазени корените на 7 зъба с костозаместване, а на всички горе има корони, така ли?

# 216
Да всички са с коронки , да запазени са корените . Док направи всичко по силите си четири от тях които бяха живи да останат такива , но в крайна сметка се наложи да ги умъртви . Другите три бяха умъртвени преди доста години от един " лекар " които ме ползваше за касичка без реално да решава проблемите в устата ми и благодарение на него " изтървах влака" .

# 217
  • София
Мерси за отговора, явно визираш просто колко четки имаш, а не колко ползваш едновременно. Grinning

Аз не мога да си набутам 0.6 интердентална, която е възможно най- малката, м/у зъбите. Оня ден, ентусиазирана си викам "ще прокърви, ама то е нормално, възпалени са" и бутам бутам, направо се заколих.

Затова пък имам зъби м/у които има по един зъб разстояние. Там и с метлата мога да почистя.

# 218
Всичките си ги ползвам сутрин и вечер , една след друга . Едната четка целия венец , другата ползвам за зъбите , интерденталните са ясно за къде , с четвъртата използвам пастата за зъби , след това Ел .четката и накрая полирам всичко с наночетка .
След първото хубаво почистване на устата при Герова на долната челюст на предните зъби можеше и цял влак да мине , нямах грам венец от кучешки до кучешки , сега вече не е така и мога само 0.6 да влиза 😊

# 219
  • София
Аз на задните, че са с по 3-4 корена. Предните ме е страх да не паднат.

С твой материал ли правиха всичките 3-4 кърпения или със страничен? То май става само за 1-2 гингивектомията, че няма да остане небце иначе. Гледах, че белегът и отрязаното не се регенерира.

# 220
Не е с мои , нямаше как да вземе от мен .

# 221
Усмивка, каква е тази наночетка?
Чудя се вие как си държите интерденталните четки да не се цапат. Не всички имат капаче та, просто така върху плота ли ги слагате? От тези на Курапрокс не съм взимала, изглеждат хубави.

# 222
  • София
Не знам за интердентални, но аз лично не си държа четките в банята.

Това е най- новата ми придобивка. С малка четка много по- лесно си изчиствам зъбите, които също са малки.
Скрит текст:

Днес бях на зъболекар, още не съм стигнала до пародонтолога и ми вика - аз съм сигурен, че ти кървят венците. Викам - ми не. Те са червенки на места, факт, ама...
Ако бях му казала, че съм страстен пушач (не съм), сигурно щеше да каже, че от това, но поне не е настоявал, че не знам как да си измия зъбите, като ми видя захапката и разстоянията.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 00:08 от The Catcher in the Rye

# 223
Смея да твърдя, че продуктите на Curaprox за мен са едни от най-добрите. Преди години техните четки бяха мираж по-аптеките, сега се срещат почти навсякъде, но се появиха и много имитации, които са несравними с тези на Curaprox. Просто си купете една soft/ultra soft/super soft четка на Curaprox и на друга марка и ги сравнете и сами ще усетите, коя е по-добрата. Има и серия velvet, но тя е с изключително мек косъм, за мен лично не е удачна за ежедневна употреба, може да се използва при оперативни намеси, например. Иначе на Curaprox smart серията е добра, защото е с по-малка глава от стандартната и достига добре до задните зъби. Всички дръжки на четките им са така направени, за да може лесно да се ориентира главата към зъбите под определен ъгъл, когато я държим.

И за жалост не рекламирам и не съм представител на продуктите им.

# 224
  • София
Още не съм я пробвала, но голямата ми е някак тромава за моята уста, иначе на усещане е много добра - мека и с много реснички.
 В момента съм с тази. Доволна съм, нищо общо с големите на Астера, Колгейт и не знам си какви още.
https://i.makeup.bg/u/u2/u2mikfjrgsnv.jpg

Общи условия

Активация на акаунт