Пародонтоза - тема 2

• 40 021
  • 496
  •   1
Отговори
# 480
  • София-в сърцата на моите деца
Здравейте, някой да е правил лечение с лазер при пародонтоза? Търся добър специалист в София за консултация и евентуално прилагане на лазер. Имам някаква степен на пародонтоза (отдръпнали се венци от едната страна, на която дъвча по-рядко) . Много податлива съм на натрупване на зъбен камък, вероятно защото зъбите ми не са много прави. Предстои ми посещение при ортодонт за консултация и поставяне на брекети, но искам преди това да пооправя венците. Изчистих зъбния камък и се поуспокоиха, но на едно място все още усещам как след хранене се подува и явно все още тлее някакво възпаление. Иска ми се да пробвам такова лечение. Ще съм благодарна на препоръка. Hug
Аз правих лазер при пародонтоза в МЦ Слатина -София. Имаше добър резултат! Временно се успокоиха нещата.

# 481
Какъв точно е ефекта с лазера? И как се нарича процедурата?
Че и аз търсех информация преди време. Лазерът не е ли алтернатива за чистенето на зъбния камък, но с лазер, вместо с ултразвук?
При мен има резорбция на костта и отдръпване на венеца. Чудя се дали лазера би помогнал.
Здравейте, някой да е правил лечение с лазер при пародонтоза? Търся добър специалист в София за консултация и евентуално прилагане на лазер. Имам някаква степен на пародонтоза (отдръпнали се венци от едната страна, на която дъвча по-рядко) . Много податлива съм на натрупване на зъбен камък, вероятно защото зъбите ми не са много прави. Предстои ми посещение при ортодонт за консултация и поставяне на брекети, но искам преди това да пооправя венците. Изчистих зъбния камък и се поуспокоиха, но на едно място все още усещам как след хранене се подува и явно все още тлее някакво възпаление. Иска ми се да пробвам такова лечение. Ще съм благодарна на препоръка. Hug
Аз правих лазер при пародонтоза в МЦ Слатина -София. Имаше добър резултат! Временно се успокоиха нещата.

# 482
Аз все още не съм правила такава процедура, но четох за нея и гледах снимки преди и след. На снимките венецът изглеждаше доста по-добре след процедурата, като регенериран. Прави се след почистване на зъбен камък. Тоест това е съвсем различна процедура и целта е да се унищожат в дълбочина увредените участъци и микроорганизмите, които причиняват възпалението.
Ето тук е обяснено добре:
https://igdental.bg/lazernoto-lechenie-parodontozaparodontit.html
didiela, а има ли някакъв дискомфорт и болка по време на процедурата? В статиите пише, че е безболезнена, но все пак предпочитам мнение от човек, който я е правил. Blush

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 15:46 от Bobby®

# 483
  • София-в сърцата на моите деца
Аз все още не съм правила такава процедура, но четох за нея и гледах снимки преди и след. На снимките венецът изглеждаше доста по-добре след процедурата, като регенериран. Прави се след почистване на зъбен камък. Тоест това е съвсем различна процедура и целта е да се унищожат в дълбочина увредените участъци и микроорганизмите, които причиняват възпалението.
Ето тук е обяснено добре:
https://igdental.bg/lazernoto-lechenie-parodontozaparodontit.html
didiela, а има ли някакъв дисконфорт и болка по време на процедурата? В статиите пише, че е безболезнена, но все пак предпочитам мнение от човек, който я е правил. Blush
Правих 8 процедури   .Не е болезнено. Даже ми събу обувките и с лазера  мина от малките пръстчета на краката до венците. Тогава много ми се бяха отдръпнали венците и това , предполагам, ми спаси положението!

# 484
  • софия
Аз провеждам лечение с лазер. При мен има много добър ефект.
Препоръчвам Д-р Тодорова - Дентален център Апекс.

# 485
Аз провеждам лечение с лазер. При мен има много добър ефект.
Препоръчвам Д-р Тодорова - Дентален център Апекс.

Каква е цената на цялостното лечение с лазер?Аз правих лечение за парадонтоза  ,но не с лазер, а с кюртаж и почистване под венците със сода и струваше за 4 посещения-800 лв,защото имаше 2 пъти и упойка.

# 486
  • софия
Ами за цена трудно мога да кажа.
Преди 2 години правих подвенечно почистване с лазер и други процедури и нямам спомен колко струваше.
Веднага след това се правят мисля 8 процедури лазер / те са различни видове лазер, с различна честота/   х 60лв всяка.
Сега правя поддържащи процедури лазер на 12 месеца , те са по 6 бр х 80лв.

# 487
Този лазер ще помогне ли при отдръпнат венец?  На предните зъби е най- страшно оголването. Зъболекарите (трима) ,казаха,че нищо не може да се направи,да се чисти зъбен камък....

# 488
  • софия
Не мога да кажа дали ще помогне на Вас. Трябва си консултация с парадонтолог.
Моите венци бяха много зле -  възпалени, кървящи,  подути, отдръпнали се.
Сега са ми много добре. Бях забравила какво е да не те болят и кървят.
Чистя зъбен камък на 6 м. и лазер на 12м. Дано се задържи така по -дълго.

# 489
При теб имало ли е стопяване на костта?
И на отдръпването как се отрази? В смисъл, вдигна ли се венеца нагоре?

При мен няма кървене, не са ми подути венците. Ходя на редовно почистване и не се възпаляват.
Идеята ми за лазера е дали би повлияло на лека регенерация за венците и костта.
Не мога да кажа дали ще помогне на Вас. Трябва си консултация с парадонтолог.
Моите венци бяха много зле -  възпалени, кървящи,  подути, отдръпнали се.
Сега са ми много добре. Бях забравила какво е да не те болят и кървят.
Чистя зъбен камък на 6 м. и лазер на 12м. Дано се задържи така по -дълго.

# 490
Няма регенерация на костта и венците. Загубеното е загубено. Кост се присажда обаче, но от лазер не може да "регенерира" кост.

# 491
  • софия
Имам стопяване на костта да. Това няма как да се възстанови, но според докторката се забавя процеса. Дори имах лека подвижност на някои зъби. Те се заздравиха. Не се клатят.

Иначе венците когато са подути се отдръпват. Като се успокоиха се вдигнаха нагоре и прилепнаха към зъбите.

# 492
  • Пловдив
Зравейте!
Моля, препоръчайте читав парадонтолог в Пловдив.
Искам да питам някой ходил ли е на инжектиране на кръвна плазма в Пловдив и има ли ефект?

# 493
За д-р Гюлев съм чувала, че е един от най-добрите в България. Намира се в Пловдив.
За плазмата и аз чакам отзиви и по какъв начин точно е помогнала.
Зравейте!
Моля, препоръчайте читав парадонтолог в Пловдив.
Искам да питам някой ходил ли е на инжектиране на кръвна плазма в Пловдив и има ли ефект?

# 494
Здравейте, за съжаление и аз имам повод да пила в тази тема.
Обиколих няколко зъболекари, някои от които парадонтолози в Пловдив в рамките на почти година и към момента всеки му казва различни неща и няма решение на проблема- имам дълбок джоб и няколко оголени корена на зъбите.
Всичко се обостри при мен след бременност.
Наскоро имах час при д-Гюлев, пореден за мен дентален лекар, за който час чаках повече от два месеца, при което след като минах през регистратурата на клиниката ме посрещна д-р Сбиркова, а не д-р Гюлев.
Той бил много зает и затова рана се наложило и щяла да коментира с него случаят.
Съгласих се, въпреки, че се притесних и някак с недоверие седнах на стола.
Няма да изпадам в детайли, само ще кажа, че не останах никак доволна от прегледа и насоките, които получих от д-р Сбиркова.
След няколко дни, търсейки решение на проблема, попаднах на лазерна терапия на венците, която предлага друг зъболекар.
Реших да пробвам и това.
Приключих я, но за съжаление не даде резултат при мен на възпалението, където е джобът и около него в съседство.
Имам постоянна болка в тази област и не мига даже да определя точно от кой от няколкото зъба там е.
В търсене съм отново на парадонтолог или въобще зъболекар, който се занимава с парадонтит и джобове. Дали има някой с опит с такъв в Пловдив?
Четох казах в темата, но повечето бяха в София и мисля за Варна имаше добра препоръка, но ще мине краен вариант лечение извън града, понеже имам малко дете и ще мине трудничко пътуването.

Общи условия

Активация на акаунт