Пародонтоза - тема 2

• 40 330
  • 497
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, четох по темите, но не намерих много информация. Има ли момичета от Варна да ми препоръчате специалист?

# 226
И аз започнах с Кюрапрокс, но после включих и други. Гледам да са ултра софт и с максимален брой влакънца. Е, и да не са подозрително евтини. Има четки с доста повече влакна от Кюрапрокса. Харесала съм си два-три модела и дебна, когато хвана някоя промоция купувам от който от моделите е намален.
По много стар съвет цялото ми семейство ползва по два броя четки на човек - за сутрин и за вечер, така че купувам по доста бройки и промоцията се усеща. Причината била, че бактериите умирали на сухо, а за да изсъхне четката и да умрат били нужни 24 часа. И ако човек ползва само една четка бактериите остават по нея. Дали наистина е така не знам, но звучи логично и ние го практикуваме.

# 227
  • София
Звучи логично. Аз съм чувала за изкисване в антисептична вода и понякога го правя, преди, да започна да се мия.
Кои са четките с повече влакънца, ЧС?

Габриела, преди няколко страници до 10 назад, потребителката Усмивка беше хвалила нейната лекарка - Герова.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 13:16 от The Catcher in the Rye

# 228
Не им помня имената, знам ги на вид. Едните имат знака на швейцарското знам, другите бяха нещо северно... Ама то си пише на всяка опаковка, влизаш в ДМ или Лили и те са ти там една до друга.

# 229
  • София
Хм, ще ги разгледам, щом ги има в ДМ. Максималната, която съм виждала, е Велвет на Curaprox с 12000.
Май се сещам иначе за едните като име-Нордикс.

# 230
Е, това с Велвет и 12 000 не съм го виждала. Може да е ново. Другите са много по-малко. Но купувам някъде 6000.

# 231
Curaprox имат velvet серия с 12 000 влакна (дръжките не са с ярки цветове, серията я пуснаха миналата година и не се срещат все още навсякъде), но са изключително меки. Curaprox са швейцарски.

Tepe и Nordics имат много подобни четки, но според мен качеството е по-ниско.

# 232
  • София
Ясно, горната която съм показала, е с 7600.
А има едни, дето ги въртят по youtube, с дръжте се... 20к. Joy

Аз определено усещам положителна разлика, защото с нормална четка ми отнема доста повече търкане и съответно травма на венците, отколкото с такава гъста.
Velvet ги има в Ремедиум-а на Денкоглу. Там изръчках всички четки. Май се водят за след оперативни намеси.

# 233
За мен качеството има два аспекта:
1. Как усещам четката докато мия зъбите си и след това дали ги усещам чисти, а венците ненаранени.
2. Колко издържа без да се деформират космите и да се измени усещането. Казват, че четка се сменя на три месеца, но понеже използвам 2 броя сменям на половин година и двете (пак същото). И ако до тогава четките изглеждат като нови, значи са качествени. Друг белег за качество не се сещам, освен тези.

# 234
  • оттам, откъдето започва България
Споделям тази статия, тъй като за някой може да е полезна:     https://www.vesti.bg/plateni-publikacii/implantolo … 3345   

# 235
Оф, моля ти се, седнал да си рекламира базалните импланти....
Нито дума за това, че преди да пристъпи към имплант, трябва да е овладян процеса с пародонтита, и още и още.......смешко.

# 236
  • София
Е то при всякаква операция, каквато и да е  тя, трябва да е овладяна бактериалната инфекция, каквато и да е тя.

Аз вече минах на чужди видеа, интересни неща казват хората, ще пусна, като седна на компютър. Едно от нещата, което ми се запамети, беше, че в топ 3 причини е ортодонтска малоформация, къде захапха, къде заключена, къде формата на самите зъби и несъразмерност.
Изобщо не е само до почистването и пушенето. Има пушачи с по- бели зъби от моите и перфектна кост.

# 237
Ортодонтските проблеми и лечения са отдавна известни като причина за пародонталните заболявания.

Иначе не съм прочела статията, но не си причинявайте по какъвто и да е повод базални импланти, най-малкото на човек трябва да му светне лампичката, че малко лекари поставят подобни импланти. И тези масови реклами, че за 3 дена ще приключи лечението са толкова подвеждащи.

# 238
  • София
Какво имаш предвид под "лечения". Че след брекети може да има рецесия на венците ли?

# 239
Какво имаш предвид под "лечения". Че след брекети може да има рецесия на венците ли?

Да, стопяване на костта и други неприятни неща.

Общи условия

Активация на акаунт