🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LIX 🎬

• 56 700
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • Somewhere far away
Някой гледа ли 65 с Адам Драйвър?
Трейлъра много ме хайпна и изглеждаше супер, но нещо много ниска оценка има...

# 496
Най-кратък синопсис -  Адам Драйвър и Т-рекс правят всичко по силите си, за да спасят този филм, но не се получава Simple Smile Сценарият е безумен, иначе добре заснето и изиграно, пък и само 93 минути. С изключение на финала е гледаемо, но без голямата кошница, нали.

# 497
  • Somewhere far away
Ясно. Жалко.

# 498
Аз го гледах на кино и ми хареса, екшън и съспенс бяха на добро ниво. Съспенс с уговорката, че филмът е предвидим в стил да гледаш Страстите Христови - знаеш кой, какво и кога, но искаш да видиш как точно са го направили в този филм.

# 499
Много е зле този филм.

# 500
  • София
Hello, Mr. Anderson...Опа Grinning Здравейте, г-н Уик! Накефих се на макс на новата част на Джон Уик. Кинематографията и саундтрака са на топ ниво. За бойните сцени пък да не говорим. Два часа и половина минаха на един дъх. Само за ценители на здравия екшън. Залата в киното беше пълна. Почитателите на Париж получават около 40 минути препускане из улиците на френската столица  Simple Smile

# 501
Много е добре JW 4. За почитателите на поредицата всичко е ясно - пълно густо (аз не съм от тях). За останалите е първият поносим Simple Smile

# 502
  • София
Вчера си направих маратон и изгледах на кино два филма един след друг. Много ми харесаха и горещо ги препоръчвам и двата! 🙂

Джон Уик 4 (John Wick: Chapter 4)
https://www.imdb.com/title/tt10366206/

УАУ!
Е, това е екшън, баце! 😎
Не обичам изхвърлянията, но грубо казано това е най-добрия чист екшън от години. И със сигурност в топ 3 за последните 10 години поне.

Задължително да се гледа на голям екран! Грехота е да се гледа на малък телевизор или монитор и с лош звук!

Това е последния филм от поредицата за Баба Яга, поне според всичко чуто и прочетено...
Дали е последно участие на Киану Рийвс? Ами нямаме категорично изказване за последното. И Киану и продуцентите не затварят вратата, така че само бъдещето ще покаже. ЛайънсГейт искат да работят с Киану, въпросът е дали последния ще иска...
Със сигурност обаче ще има спинофи! Ще има и сериал! Това са потвърдени неща. Даже Киану ще има 'камео' в сериала (явно флашбек)

Казахме си последно сбогом (истинско сбогом) с Ланс Редик, нека почива в мир!

Екшън: 10 от 10
Операторска работа: 10 от 10
Сценография: 10 от 10
Сценарий и режисура: 8.0 / 9.0 от 10
Каст: 9/9.5 от 10
Е, какво да каже повече?

Киану е уникален. Това е неговия филм. Не мога да си представя някой друг актьор като Джон Уик.
Ф-Е-Н-О-М-Е-Н-А-Л-Е-Н
И постига всичко това само с 10 реплики за целия филм 😁😎 Големец!

Дони Йен беше страхотен. Имаше толкова много в него и успя да покаже всичко! Трагичен, многопластов герой.
Любопитно: Дони Йен за втори път играе сляп воин, първия път в Рог Уан.

Бил Скарсгард също прави страхотна роля. Исках да му извия врата през цялото време, значи много добре си изигра всичко.

Всъщност нямам никакви забележки относно актьорите

Филмът е близо 3 часа, но минава на един дъх.

За финала на филма, слагам спойлер!
Скрит текст:
Убиха ли Джон Уик??? Това е големия въпрос и спор за $1 млн.
Аз мисля, че е жив и ще кажа защо? От чисто сценаристко-режисьорско виждане:
Защо по дяволите се бори толкова много с цената на толкова много загуби и смърт, за да получи това което искаше, да бъде освободен от задълженията към синдиката на убийците, да получи своята свобода. Та получи това и веднага след това умря?! Някак си не ми се връзва и не ми стои убедително.
Разбира се може и да е мъртъв. Видяхме, че е прострелян тежко, видяхме да пада като мъртъв, видяхме гроба му и надписа: 'Любящ съпруг'
НО, всичко това може да е инсценировка, виждали сме го толкова много пъти.

Извън това, според мен Джон Уик нарочно не уби Кейн, не случайно му подхвърли тези финални думи.
НО кармата застигна и него, уви (това е в посткредит сцената). Трагичен герой, но така е в този свят. Но дали го застигна пак само можем да гадаем, защото уж ни показаха, но не съвсем... Не видяхме финала... Кейн сякаш усети това което се задава, но дали е реагирал или е приел участта си като справедлива такава отново само можем да гадаем.

Важно: Има сцена след края на надписите!
-
9.0 / 8.5

Dungeons and Dragons: Разбойническа чест (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves)
https://www.imdb.com/title/tt2906216/

Тук очаквах някаква боза, а то се оказа един прекрасен лек и забавен приключенски филм за цялото семейство.
С двата палеца нагоре, препоръчвам за малки и големи.
Микс между Пазители на галактиката ; Бързи и яростни и Властелинът на пръстените

Големия плюс е, че филма стои като едно цяло и историята му е добре разказана и си тежи на мястото. И нито се взимат много сериозно, нито има излишна претенциозност. Екипа се е забавлявал и ние усещаме цялото това забавление.

Веднага искам да похваля Крис Пайн, който е прави отлична роля и е сърцето и душата на филма. Много ми харесаха София Лилис и Дейзи Хед. Хю Грант също стоеше убедително.

Музиката е чудесна!

Има ли място за критика? Хм, някои ефекти си личеше, че са чиста аниматроника вместо CGI, но се чудя дали не е нарочно търсен ефект?
И към Мишел Родригес имам критика. Където и да я гледам и каквото и да прави аз винаги виждам едно и също амплоа - Лети от Бързи и яростни. Явно само това си може и това предлага. Ритници, тупаници и да гледа лошо.
Но това са дреболии. Цялостно каста ми хареса.

Една от най-приятните изненади последните години!

Важно: Има сцена по средата на надписите!
-
8.0 / 8.5

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 01:45 от Diavolo

# 503
  • Свети Влас
Ние гледахме новият Аватар, доста добре е направен, хареса ми !

# 504
  • София
Чета, че в Щатите за анимация Супер Марио чупи доста рекорди, а излезе преди два дни.

Diavolo, успя ли да познаеш Юри Бойка? Ебати костюма са измислили за Скот Адкинс Grinning

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 23:38 от Mandalorian

# 505
Филмът по Подземия и дракони има много положителни ревюта, жалко е, че не може да си избие парите.
Май е загубил повече от Шазам 2, а при него загубите са големи.
Мисля, че отчасти се дължи на много лош маркетинг, отчасти на конкуренцията - всички предпочитат да гледат Марио и Джон Уик.

# 506
  • София
Да, да, култов момент с Юрий Бойка, хаха
Страхотно камео!

Супер Марио мисля да го гледам следващата седмица както и Шазам 2. Ще видим де.

Напоследък излизат все хубави филми. Някак си Топ Гън повлече крак и който има акъл следва този модел, който няма - провал!

За Драконите много ме е яд. Филмът заслужава много повече.
Да, лош маркетинг + както и аз писах (не ми се ходеше и малко по задължение отидох, че имах свободно време за два филма, а отидох основно за ДУ 4), хората се нагледаха на разочарования от точно този жанр и за съжаление понякога заедно с плявата гори и качественото.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 23:49 от Diavolo

# 507
  • София
Шазам 2 е с нулев маркетинг и огромно нежелание на продуцентите да успее. Няма да правят повече филми с този герой. Залагат всичко на Светкавицата. А и в момента Уорнър Брадърс готвят новата мега сделка с Роулинг за седем сезона за седемте книги за Хари Потър.

# 508
  • София
Това за сериала по Роулинг го писахме още преди няколко години. Аз бях развил тезата, че на Уорнър и HBO им липсва голямата сага. Каквато имат всичките им стрийминг конкуренти.
Но тогава не знаех, че ще продължат вселената на Игра на тронове с Домът на дракона. Сега явно ще си имат две саги! Хари Потър е обречен на успех, НО аз ще гледам изключително критично и изискващо, ЗАЩОТО много пъти съм писал: Книгите са ми мега, гига, хипер любими и ги знам почти наизуст. Едно време даже магиите бях научил, толкова много бях в джаза. Филмите бяха много добри, но книгите са класа над тях.
И сега ако мислят да ми пробутват новия си морал не са познали. Ще срещнат яростна съпротива. Много се надявам да няма простотии и да следват плътно романите на Роулинг без пропаганда и квоти!

# 509
Ау, извозили сме се. Чудехме се дали ДиД имат сцена и решихме, че няма и си излязохме.
Мишел Родригез винаги и във всеки филм (и музикални клипове) съм я виждала все в една роля - Рейн Окампо ± малко повече фантазия. Лети изобщо не ми е позната като образ, никога не съм гледала БЯ, никоя част Simple Smile Според мене Мишел има капацитет и за по-различни роли, въпреки че като цяло не е блестяща актриса, но тя явно си харесва такива мъжкарански и за такива я харесват.

Общи условия

Активация на акаунт