Туристическа агенция Avia Tur

• 6 403
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
  • Beyond the Frontiers
Заради такива си пати целия бранш.
Браво, че не сте оставили нещата така...

# 16
Бягай далече от тази измислена, фалшива агенция !

# 17
Здравейте! Пускам трети пост в този сайт и всички са свързани с "Авиа Тур" . След като спечелих делото срещу фирмата и след като излезе изпълнителния лист за изземване на дължимите от нея пари, се оказа че няма как да си ги взема, защото сметките й са блокирани. Пуснах сигнал до НАП с въпроса "как агенцията работи с блокирани сметки и къде отиват парите от резервациите за екскурзиите"? Отговорът от НАП беше следният: фирмата е изрядна към НАП , а това че дължи пари не само на Вас, а и на много други, не е предмет на нашата дейност". Толкова. Не спрях до тук. Пуснах сигнал до Министерство на туризма. От там ме увериха, че съм в правото си да си търся парите и затова препратиха сигнала отново до КЗП, до НАП и до Софийска районна прокуратура. КЗП отговориха, че след като има влязло в сила съдебно решение, те не могат нищо повече да направят. Съдът е по-висшата инстанция. От НАП и до сега нямам отговор. Чакам решението на Софийска районна прокуратура. До тук толкова.

# 18
Колко ви дължат ?
Много е гадно това .
Дано няма много излъгани хора

# 19
И аз съм излъганата от АВИА Тур през 2015 г пътувах с тази фирма до Португалия и всичко беше наред....но сега е друго в края на януари се записахме с приятелка на екскурзия до Милано и две от езерата датата беше 24 май като наближи пътуването 7 дена преди тръгване госпожата от фирмата ни сервира че няма достатъчно хора .Съгласихме се на смяна на датата с 28 юни...но пак ударихме на камък и се почна едни телефони  имейли и обещания за връщане на парите ,но за сега нищо.Госпожата се крие болна била и т.н.

# 20
Търсете си правата до последно. Аз ги чаках 2 години да върнат пари за екскурзия, която не се осъществи, тъй като нямало желаещи. Милиони емайли и обаждания. Накрая потърсих адвокат и върнаха всичко до стотинка. Успех на всички

# 21
До Всички след дълго криене и излизане в нелегалност мой познати ми казаха че вече отваря офиса на Врабча и после седи е кафенето което пак тя държи.

# 22
Здравейте, отговарям на въпроса колко ми дължи Авиа Тур - 6100лв. за две семейства. И до сега не съм получила и стотинка от нея. Днес научих, че срещу фирмата има подадени много сигнали за взети и невърнати пари. Над 40 сигнала. Тече досъдебно производство , затова не мога повече да коментирам. Дано правдата възтържествува...

# 23
  • Бургас
Здравейте! За  https://away.bg/ли става въпрос?

# 24
Здравейте, ние сме поредните измамени от Авиа тур. Схемата е една и съща - събират се парите, анулира се екскурзията и госпожата се крие "болна". Обмислям подаване на колективен иск през следващите дни. Ще пиша отново.

# 25
  • Beyond the Frontiers
До колкото разбрах има вече сигнал в полицията. КЗП са го подали.

# 26
До колкото разбрах има вече сигнал в полицията. КЗП са го подали.
Ето линк към статия за Вашите неволи
https://www.pariteni.bg/novini/turizym/masovi-zhalbi-sreshtu-tur … a-agenciia-251289

# 27
Имал съм подобен случай. Тогава туроператорът беше откраднал общо към 400 000 лв. Имаше наказателно производство, но след няколко години го прекратиха. Даваха ни и по телевизията, но и това не помогна. В крайна сметка си върнахме парите след дело, срещу застрахователя на туроператора.
Така че заявете щета пред застрахователя и ако трябва го съдете. Не разчитайте на полиция и прокуратура. Те само ще ви забавят.

# 28
Имали сте късмет вероятно защото Туроператора ви е имал застраховка за голяма стойност.
В случая " Авиа Тур " е Туристическа агенция и има застраховка за щети до 25000 лв.  В статията се споменават за измамени за 50-60 хил. лв. Няма да покрие щетите на всички.

# 29
  • Beyond the Frontiers
Авиа тур е агенция И туроператор. Професионална застраховка задължително има всеки туроператор. Агенциите не са длъжни въобще да имат застраховка, защото нямат право да организират пакетни пътувания.

Тази застраховка се задейства в случай на фалит. Ако няма такъв, застрахователят няма ангажимент.

В случая говорим за сега за измама. Там застраховката няма връзка.

Общи условия

Активация на акаунт