Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 6)

• 19 144
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Да, де ама на мен не ми е безсолно.

Сега чета по варненските групи, че започнаха да се вълнуват от кандидатстване за ясла и ДГ и се сетих, че другата година и нас ни чака това.

# 571
Като чета 5,6 хранения и ми си реве... Яна е с 7,8 хранения, а Сами 8, 9 хранения. Cry  те не могат да поемат много мляко на веднъж, едва изяждат 800- 900 мл/дневно  (900
 много рядко) някой път е по малко и от 800, през деня имат хранения от 30 мл до 165 мл, никога не мога да разбера колко ще изядът и се хвърля много...вече съм казвала многократно, Сами яде само заспал, ако се събуди по време на храненето, спира да яде... Без значение колко е изял и колко време е минало от последното хранене. За нощните хранения, те ги бяха спрели, но аз им ги върнах, защото като не искаха да се хранят през деня, бяха започнали да свалят килограми... Та наложи се. Сега си ревът на 3 часа.

Редактирам се, че преди малко Сами ревна и не довърших.
Magic, аз не вярвам в тези неща за подстригването, ако му пречи на детето, бих го подстригала. Яна горката се роди без коса и все още почти няма... Кога ще връзвам опашки не знам.. Сами се роди с много коса, но му пада и сега е рядка.. И двамата имат плешиво петно отзад, дето се търка главата във възглавницата.
Аз мисля да приготвям и купувам пюрета.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 15:06 от Lizi:) :)

# 572
Лизи, правилото за количество мляко за денонощие е 120мл на килограм. Ако детето е примерно 7кг, умножаваш 120х7 и получаваш колко милилитра трябва да яде максимално за едно денонощие. Не се гледа по месеци, защото има бебета родени по 2кг и няма как да се очаква да ядът колкото бебе родено 4кг, да речем.

# 573
Каката имаше 4-5 само нощни хранения до годинката и през деня 5. Това говоря на 1г, за преди това не им знам бройката. Малката сега е на 6-7 хранения. Баткото на тази възраст е имал 6 хранения, а той беше на АМ. Заместих закуската на 1г и 2м и храненията му станаха: мляко, закуска, обяд, СЗ (някога я проспиваше), вечеря, мляко. Първото мляко беше около 6-7ч, последното в 9ч и лягаше да спи. Значи аз това 4-5 хранения на 5м просто не мога да си го представя. Адски малко ми се струва.

# 574
Дечицата просто успяват да изядът голямо количество на веднъж, като погледна  4 хранения по 200 мл, еми те мойте изяждат толкова за 8 хранения Joy това си е чист късмет.

Каката имаше 4-5 само нощни хранения до годинката и през деня 5. Това говоря на 1г, за преди това не им знам бройката. Малката сега е на 6-7 хранения. Баткото на тази възраст е имал 6 хранения, а той беше на АМ. Заместих закуската на 1г и 2м и храненията му станаха: мляко, закуска, обяд, СЗ (някога я проспиваше), вечеря, мляко. Първото мляко беше около 6-7ч, последното в 9ч и лягаше да спи. Значи аз това 4-5 хранения на 5м просто не мога да си го представя. Адски малко ми се струва.

# 575
Лизи баткото на 5м ядеше по 180мл на хранене, имаше 2 заместени хранения по толкова грама. Ядеше (по спомен)
6ч мляко
9ч мляко
12ч зеленчуково пюре
15ч плодово пюре/каша с плодово пюре
16,30ч мляко (едва издържаше до тогава)
19ч мляко
Около 21.30ч мляко

Ако му сипех повече мляко в бутилката сигурно щеше да го изпие. И между всичките ядения спеше.

# 576
Моя батко също е имал ма 5+ две заместени хранения. Иначе гледам е имал 5 хранения за деня на АМ беше и той.Пазя си абсолютно всичко като писане,картона му също е в мен и следя наддаването на Плами спрямо него. Явно си е до дете,но той зеленчукови пюрета отказваше. Беше мн трудно яденето му🥹

# 577

Момичета, нещо за тези изледвания, предвид, че е леко болен. Да търся ли лекар пак?

# 578
Бих ги показала на педиатър, въпреки че не са много излезли извън граници и изглежда всичко наред Blush хубаво е специалист да ги види.

Момичета, нещо за тези изледвания, предвид, че е леко болен. Да търся ли лекар пак?

# 579
Благодаря, Лизи. Аз я чакам още, да ги погледне.

# 580
От както започнах захранване Пламена ака по няколко пъти на ден и ето че е зачервена. Кажете какъв крем да о взема? Имам бе пантен и судокрем,но не помагат. Доста се е зачервила и ме е страх,че ще стане по зле. Мия в след всяко акане🥲

# 581
Започвам да подозирам, че нашия батко ще е грипна ваканция другата седмица. Лошото е, че ще са онлайн обучение.

Милото за крем не мога да помогна, но как сте с зъбите. Може и от това да е, а не от захранването. На моите, каката де, баткото имаше проблем с акането, като и избиваха зъби дупето и се зачервяваше след като е акала и започваше и по-често да ака. Само тогава съм ползвала крем. На сестра ми и двамата бяха така.

# 582
Започвам да подозирам, че нашия батко ще е грипна ваканция другата седмица. Лошото е, че ще са онлайн обучение.

Милото за крем не мога да помогна, но как сте с зъбите. Може и от това да е, а не от захранването. На моите, каката де, баткото имаше проблем с акането, като и избиваха зъби дупето и се зачервяваше след като е акала и започваше и по-често да ака. Само тогава съм ползвала крем. На сестра ми и двамата бяха така.
Аз до сега почти не съм използвала крем и съм твърди против за безразборното мазане,обаче сега е доста зачервена. Судокрема  мисля има цинк и се притеснвам да не я изсуши напълно. Имам две мостри на Мустела пкетчета добре и се отразяват принципно. Имам мас с невен не знам дали мога да и налагам🙄

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 17:20 от Милото

# 583
Аз бих пробвала с маста с невен. За рани е направо чудотворно, но едно време баба ми като ми обясняваше как се прави аз не слушах.

# 584
Аз бих пробвала с маста с невен. За рани е направо чудотворно, но едно време баба ми като ми обясняваше как се прави аз не слушах.
Купен е,не съм го приготвяла аз🙄До колко ще е само невен и мас (чисти)не се знае🙄

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 15:57 от Милото

Общи условия

Активация на акаунт