Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 6)

• 19 147
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
В нашата група в фейса някой беше казал, че майка му/баба му прави. Аз все се каня да видя и все не се наканвам, защото повече ми трябва лятото.

# 586
Привет, при нас днес мина първата ваксина след тези от болницата. Малко плака и сега заспа, дадох Нурофен.
За яденето си яде нощем, събужда се по 2-3 пъти, но не яде много, мисля, че по-скоро се успокоява отколкото да е гладен. През деня рядко изяжда повече от 100 мл наведнъж.
Вчера добре похапна картофено пюре, но аз добавих кърма и малко масло. Поръчах оризова каша и това ще давам скоро сигурно с малко плод.
Диди Б.гледах уредите за готвене на бебешки пюрета, но не ми се виждат много практични. Аз имам голям шейкър 1,5л. и кухненски робот, не ползвам и двата. Падна голямо миене за няколко лъжички пюре.
Купих си малък пасатор( за ръчно държане) с няколко скорости и мисля с него да пасирам месо и някои зеленчуци.  Картофите намачках с вилица. Ще трябва да минем и към по-груба текстура.
Милото, на Антон се беше подсякло дупето веднъж и с Бепантен се оправи, но за 2-3 дни. Иначе слагаме  Бочко. Невен съм правила екстракт в зехтин с леко загряване.
Magic лек полет.

# 587
И на Яна и е леко зачервено дупето, мажа с бепантен, но не се оправя.... На нея и е много чувствителна кожата, Сами нито един път не се е подсекъл, а тя доста често. Аз се чудя за джинджира крем за подсичане, някой беше казал че е хубав, ако някой го е ползвал, нека даде отзив.

# 588
болибон Не казвам , че щом аз я храня 4 пъти и другите трябва по толкова разбира се Simple Smile Затова казах , че не всички деца могат да изпият по 200 мл мляко наведнъж и може би 5 хранения са златната среда.Важното е общото количество за деня и как се чувства детето.Също значение има възрастта - Ади след седмица става на 6 месеца - уточнявам , защото на няколко места прочетох "бебе на 5м". Макар , че тя отдавна си е на толкова хранения , само като почна да огладнява по - рано и бях вдигнала дозата, понеже няма кога да вкарам още едно ядене , че обичайно заспива преди 21 часа.Не е слаба , не е и шишкава.Има си нормалните " гривнички" , бузки , гушка според мен.Качва добре.Впуснах се в много обяснения ,  но мисълта ми е да се водите по вашите си бебчета и щом не плачат от глад или не повръщат от преяждане 😀 всичко е точно.
МилотоДа уточня и за бебето над възглавницата - от моята страна на леглото е кошарата и няма на къде да изпада бебето , ама ако не е безопасно, разбира се , не е вариант.

# 589
Орехче, аз просто обясних защо на мен ми е странно само 4 хранения. И не гледай, че за баткото съм написала 5м, той на тази схема беше до година и половина, че ако не и повече. Само заместих първо едното мляко с вечеря, после на 1г и 2м другото с закуска. До много късно се будеше да си търси млякото в 6ч сутринта и после заспиваше. Само дето вече пиеше/ядеше с 240мл вода млякото. А вечерното мляко преди лягане го по до 3г и половина. Спрях му го с уговорки буквално септември преди да тръгне на градина. И каката беше така, освен вечерното мляко. Затова не мога изобщо да си представя 4 хранения на ден на каквато и да било възраст. Обаче всяко дете си е различно, тази сега знам ли я на какво ще и хрумне след 1м.

# 590
Благодаря Lucinda, дано не е както на идване.

Докторката ми писа, всичко е нормално с изследванията.

Аз пак ще се повторя, че и Божко не яде както искам аз Grinning как прозвуча. Около 600-700мл на денонощие. Ама какво да направя. Сега ще видим как ще е със захранването.
Утре 16ч тръгваме за София. Два дена събирам багажи. Изпратихме 4 кашона за насам  (подаръци и неща които остават тук) и пак се връщаме с 4 кашона.
Нямам търпение да кацнем и да се приберем и да си починем. Много бързо мина един месец.

# 591
  • Бургас / Славейков
Меджик лек полет и всичко да е наред.Бързо оздравяване.Милото ползваме Бочко и бепантен сме ползвали.Хвалят много Павловичова мас ,все още не съм купувала .За храненето по скоро ме притеснява че досега 6пъти е ял по 150и като го направя на 5 ще яде по малко , защото не мога да му увелича от раз млякото.900мл.е  ял Сега 750мл.Не плаче от глад по скоро с приспиването последното е по голям зор.Ето сега го приспах и скоро трябва да го будя , защото в 8му е другото хранене и банята и да ляга вече да спи.за през ноща.Дано след ваксинацията да няма температура и да е всичко наред.Другата седмица и ние сме на ваксина.От четвъртък децата тук са в грипна ваканция.

# 592
Аз днес ми е много емоционален ден. В една от нашите репродуктивни групи имаме бебенце родено 980 грама,което е било близо 60 дни в кувиоз и с едното око не вижда. Налага се операция,която само в Турция могат да направят,но по пътя бебе Галина се разболява,влошава. В момента е на апаратно дишане в Турция и за престоя и на ден са нужни 1500 лв. Това са много пари🥲🥲Изключително много и са непосилни за родителите и. Реших да продам някои неща,но едвали със 150-200 лв мога да помогна. И аз нямам за съжаление,а как ми се иска в такъв момент да имам.И как е възможно ако нямаш средства да спрат апаратите на една невинна душичка😥 Доста от вас тук знаят колко пари са нужни за едно инвитро,за бременност. През какво преминаваме психически с тези стимулации и бременности през които треперим и да родиш преждевременно или нещо да се обърка е ужасно. Само като се сетя  аз как бях след като се роди Плами и като имаше съмнения,че и има нещо….Не ми се мисли как е тази майчица сега🥲😥😥

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 18:45 от Милото

# 593
Ох, настръхнах. Дано господ е с тях и им помогне! ❤ Най-много ме мъчи, невинни душички да страдат. Как искам да изчезнат тези гадости от света.. толкова е ужасно, че в крайна сметка, колкото и да помогнеш, нищо не зависи от нас 💔

# 594
Милото - събират ли пари за това дете? Има ли сметка ?

И аз да се оплача- пуснах му контролни изследвания ( урина )в понеделник и пак има бактерии. Значи наново филм, само се моля да не се стигне до болница ! Днес пуснах и ЦРП - височко е! Издирвам лекарите, много трудно се намират, нямат часове по частните им кабинети!
В петък имам много важно пътуване по работа, ми то къде да ходя по напред .

# 595

И аз да се оплача- пуснах му контролни изследвания ( урина )в понеделник и пак има бактерии. Значи наново филм, само се моля да не се стигне до болница ! Днес пуснах и ЦРП - височко е! Издирвам лекарите, много трудно се намират, нямат часове по частните им кабинети!
Майката беше качила пост в групата “Дългия път наречен инвитро” и от там коментирах публикацията и с какво бих участвала. Участвах в базара в страничката на Павел Андреев.Има сметка. Продадох ергораничката на Плами тя и без това не и харесва да стои в нея. Едно момиче я купи за 100 лв и плати веднага онлайн с карта и утре ще я пращам. Качих едни мои стари маратонки Адидас които не нося.Почти не са носени,но няма желаещи.
Утре ще видя нещо по интересно като якенца от Плами поне още 40,50 лв да дам от тях ми се иска.
Това е страничката на базара
https://www.facebook.com/groups/pavelandreevbggroup
В страничката се събират пари за болни хора и дечица принципнно😥

# 596
https://pavelandreev.bg/campaign/nadejda-za-bebe-galina
Предполагам, че това е бебенцето.

# 597

Майката беше качила пост в групата “Дългия път наречен инвитро” и от там коментирах публикацията и с какво бих участвала. Участвах в базара в страничката на Павел Андреев.Има сметка. Продадох ергораничката на Плами тя и без това не и харесва да стои в нея. Едно момиче я купи за 100 лв и плати веднага онлайн с карта и утре ще я пращам. Качих едни мои стари маратонки Адидас които не нося.Почти не са носени,но няма желаещи.
Утре ще видя нещо по интересно като якенца от Плами поне още 40,50 лв да дам от тях ми се иска.
Това е страничката на базара
https://www.facebook.com/groups/pavelandreevbggroup
В страничката се събират пари за болни хора и дечица принципнно😥

Намерих го, благодаря !

# 598
Видях пост в Майките на София за това бебче. Имаше сметка. Пуснах парички днес. Дано се оправи! 🤞
Не ми се мисли през какво преминават....

Джинджирата е хубава и Павливичата мас също. То на всяко дупе различно действат, трябва да се пробва. Мас с невен се прави лесно- "кипва" се масата и се слагат цветовете на Невена и се пържа на ббавен огън, преди да прегорят се прецежда през цедка с няколко слоя марля.

# 599
Видях пост в Майките на София за това бебче. Имаше сметка. Пуснах парички днес. Дано се оправи! 🤞

Не ми се мисли през какво преминават....

Джинджирата е хубава и Павливичата мас също. То на всяко дупе различно действат, трябва да се пробва. Мас с невен се прави лесно- "кипва" се масата и се слагат цветовете на Невена и се пържа на ббавен огън, преди да прегорят се прецежда през цедка с няколко слоя марля.
Може ли да качите номера на сметката за това бебче,че нещо не я намирам,а искам да пратя и аз?

Общи условия

Активация на акаунт