Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 6)

• 19 141
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря момичета!

Sunlove, за запек съм взимала микро клизма Мелилакс, половин доза, не усещат нищо и веднага се изхождат, много бързо става.

Ние сме с фризовом, но той е за рефлукс и запек и за това вече нямат проблем със запека, сега започнах да давам капки за колики саб симплекс, дано не се запекат от тях, че са със симетикон

# 616
  • Бургас / Славейков
Sun love ние сме на Лактана био краве . Бебетата на АМ по мое наблюдение са като часовничета .Ядат /огладняват/,по едно и също време.По пое наблюдение.Макар че и каката беше на кърма също имаше режим .Но като че ли повече плачеше сега като вече имам и друго дете правя разлика.

# 617
Лизи, аз съм пила Дормиплант. Той е на билкова основа. Дръж се момиче, ще се оправят някак нещата. Дано бързо му мине на Сами, а и Яна да не прихване от тия сополи. За баба ти и дядо ти може да питаш за храна в някое заведение за хранене. От ковид насам почти всички имат доставка дори в по-малки населени места.

Меджик, радвам се, че се подобрявате. Лек път ви желая и да си починете вкъщи.

При нас храненията са 6 бр. с адаптирано мляко и не знам колко кърмения в просъница. Тя кърмата вече доста намаля, ама не ми се иска да спирам. Все пак още си има по малко. Като ви чета колко строг режим си имате всички с хранения и будувания си мисля, че аз нещо бъркам. Сякаш много му е разбъркан режима на моя младеж.
Тези от вас, които са на адаптирано мляко какво ползвате и колко често скат бебетата ви. Ние от две седмици сме на повече адаптирано мляко от колкото кърма и май се запече. Confused Не беше акал три дни и сложих свещичка.
Пламена е също на АМ и е на 6 хранения. То като гледам е от малкото,които имат 6 хранения. И тя е на Лактана. Ака всеки ден,но от както започнахме захранване ака по няколко пъти🙄

Имали бебчета които се будят нощем? Снощи се събуди към 2:30 и рева истирично искаше да е гушната и отново беше гладна😥Не знам с млякото ли бъркам може ли постоянно да има апетит? Забелязах че след постването на последните две ваксини режима и много се разбута и стана супер изнервена🤷♀Може и аз така да си мисля знам ли🥲Положението е трагично. През деня е само на дрямки и вечер ме спи спокойно. Не е болна,няма температура и не знам 🤷♀

# 618
Червенокоса българка е свекървата. Аз не се оставям да ми налагат тънко тънко разни стилове, начини на живот. Успява още да манипулира каката, но до кога ще видим. След последното й гостуване си направих доста изводи за нея като човек и отношението й към мен.
Лизи дано всичко мине добре с операцията. Туй пък що за късмет да падне там жената и да се изпочупи.
Sun ние две с Хип отгледахме. На 4ри часа вече е мноооого гладна, да не говорим за прословутото й нощно хранене. Днес с триста зора до 4ч устиска и вече нямаше накаде и й дадох( последното беше в 22ч.) . Но така като гледам май спокойно мога и следобедното да заместя с млечна каша.
Катето, Куки как върви захранването?

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 22:10 от ancho_82

# 619
И ние сме на Лактана, Алекс се засища, но от много майки съм чувала, че самото мляко не засищало. Не знам до колко е така, защото по начало Алекс не е супер лаком. В болницата, като роди беше на Новалак и ядеше по-малко, като количество наистина, но от него получи много лош запек, още там. Иначе момичето, с което раждахме си остана на Новалак и е много доволна, по 5 хранения има и нейното бебе.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 14:33 от Moni_9797.

# 620
Мони и на Хип пише добре засищащо ама не мисля, че е така....

# 621
Твърде възможно е Лактана да не я засища,но не ми се иска да го сменям,понеже си е свикнала на него. Не знам в чудо се виждам. В родилното тя беше на НАН и от НАН минахме на Лактана. Малка прашинка ми даде идеята да мине на него плавно.Посъветвах се с ЛЛ и го смених,понеже НАН я запичаше адски или акаше зелено🤷♀То на края на месеца ще минаваме на двойка като цяло,но да сменя млякото в момент в който захранвам ми звучи малко притеснително. Дали няма да и даде отражение на коремчето?

# 622
И ние сме предимно на АМ. Тук в Германия се спрях на Нестле Беба Пре, май в бг го няма. Кърмя вече само сутрин и вечер и ми е много по леко нощното хранене в 3-4 часа. И Роско е на 6 хранения. Още няма заместено хранене. На обед омита към 200 гр зеленчуково пюре а след обед по няколко лъжички плодово. Не мисля изобщо да сменям АМ. Според педиатъра мога да остана на него до навършване на 1 годинка. Много добре му понася. Никога не сме имали проблеми със запек или цвета на акото.
Моя келеш не е много ящен, та пие към 600 мл на денонощие +/- 50мл. Давам колкото иска. Това мляко го водят най близо до кърмата, няма палмово масло и е на челна позиция сред проверените/тествани млека тук.
Лятото мислим да си идваме за 3 месеца до БГ че и мъжо има 2 месеца "майчинство"+ 1 отпуск. Та ще се запася с няколко кутии АМ за бг

# 623
И ние сме предимно на АМ. Тук в Германия се спрях на Нестле Беба Пре, май в бг го няма. Кърмя вече само сутрин и вечер и ми е много по леко нощното хранене в 3-4 часа. И Роско е на 6 хранения. Още няма заместено хранене. На обед омита към 200 гр зеленчуково пюре а след обед по няколко лъжички плодово. Не мисля изобщо да сменям АМ. Според педиатъра мога да остана на него до навършване на 1 годинка. Много добре му понася. Никога не сме имали проблеми със запек или цвета на акото.
Моя келеш не е много ящен, та пие към 600 мл на денонощие +/- 50мл. Давам колкото иска. Това мляко го водят най близо до кърмата, няма палмово масло и е на челна позиция сред проверените/тествани млека тук.
Лятото мислим да си идваме за 3 месеца до БГ че и мъжо има 2 месеца "майчинство"+ 1 отпуск. Та ще се запася с няколко кутии АМ за бг
Синът ми като го родих в Чехия беше на Нестле в началото,после минахме на Нутрилон. Роско пие по 600,650 а Пламена е на 900 мл и не мисля,че повече е Ок да приема на ден☺Иначе браво на него че хапва по 200 гр пюре. Плами все още е на 110 гр но не мисля да я насилвам. Искам тя самата да изяви желание,че не и стига☺

# 624
Faja след като изяде 200гр пюре след това и мляко ли даваш?

# 625
Да, давам мляко. Преди по 120 мл а от няколко дни намали на 70 мл след пюрето. Явно му стига

# 626
Лизи, дормиплант са взимали мои близки и са доволни. Как издържаш на този режим?! Голям герой си! Задължително работете с  рехибилатор след операцията. Благодарение на такъв, баба ми след същата операция се вдигна на крака.

Лактана био и “ние” пием. С началото на захранването по-скоро запек получи. Първата седмица акаше през 2-3дни, сега вече е почти всеки ден. Пие мляко 4пъти на ден по 150-160мл, и имаме едно почти заместено хранене(100гр) след него й давам още 60мл. Предлагам й вода през няколко часа…ама няма особено желание да я пие.

# 627
Да, давам мляко. Преди по 120 мл а от няколко дни намали на 70 мл след пюрето. Явно му стига

Защо не спреш млякото на обяд? Или сам като откаже?
Ni_CI аз започнах да давам чай с лъжичка, защото преди това не искаше и така го " пие".

# 628
  • Пловдив
Анчо захранването върви бавно и на тънък лед 🙂
Смених моркова с картоф и пюрето се получи: 50% кърма, 30% картоф и 20% зеленчуков бульон. Два дена Йоанна успя да “хапне” от това “пюре”. Днес мисля да сгъстя консистенцията, дано малката го хареса.
После й давам да си играе с лъжичка, като ”наглеждам” играта й и я обръщам с правилната страна към устата й 😁

Милото, Йони също беше със зачервено дупе преди три дена.
Сменях памперс на 2-2,5 часа, държах я поне 5 минути при всяка смяна по голо дупе, мажа я със Судокрем и днес вече обрива почти е изчезнал.

Орехче, Йоанна също е на 4 бр хранения за денонощие. След десет дена става на 6 месеца и имам зелена светлина от педиатърката да я подпомагам да сяда.
Но все пак ще мина и през ортопед тези дни, да разпитам по-подробно някои неща, които ме вълнуват.

Лизи, бързо възстановяване на баба ти! ☘

Едит: Йоанна се върти постоянно от корем по гръб и от гръб по корем. Онзи ден се навря под тв шкафа 😁 и успя да ми събори чашата с вода.
Сипвам си вода и сядам на земята при нея.. та още от сега се гоним..

# 629
Докато е само на зеленчук няма да махам обедното мляко, че са много малко калориите а моя и без това върви слаб и дълъг. Като въведа месото, тогава ще махна млякото. За сега всичкото е още игра, да опита, да свикне и най вече да му харесва! Има време не бързам 😁

Общи условия

Активация на акаунт