Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 6)

• 18 751
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Да, и аз само в дупето меря. Всичко останало при бебе не му хващам вяра.
Падна до 38,3 за щастие. Има какво още да се желае но е много по добре.
Ще я измеря пак след час. Уви чак 6 часа след първата свещичка мога да сложа втора. Дано няма нужда

# 691
Ох знаех си, че в дупето трябва, ама ме е страх, не знам защо!

В дупето. С тези електроните термометри само там вярвам на измереното.

# 692
Фея, дано мине по-скоро. Нали гледаш за нивото на температурата спрямо това къде мериш, защото знам, че има значение
И мен много ме е страх след тия ваксини. Все седя нащрек за температурата и други реакции.

Като ви слушам как децата ви са почнали да акат по няколко пъти на ден ми се иска да почваме и ние. Бях писала, че вече почти не предлагам да суче и от това адаптирано мляко май се запича. Утре ще купя готово пюре и да почваме и ние. За схемата на д-р Владимирова си направих скрийншот. Качвам ви го.

# 693
Фая, и при Миша втората шествалентна беше най-тежка. Вдигна температура и малко след това ревна и не спря да реве сумати време. На другия ден беше ок. После пък няколко дни имаше драма от ротавирусната. Дано и при вас мине бързо.

Аз не знам какво му стана днес, но яде 367531 пъти. Минимум на кръгъл час съм кърмила. Майната му на това, че умирам от глад, смирих се, че циците ми ше са като уши на кокер-шпаньол, но това често акане ме побърка. Останах без ръце да го държа над мивката да го мия.
Иначе и моето момче си повръща от кърмата, но понеже качва много, казаха да си му чистя и това е. Реално и аз не виждам защо да давам лекарства, ако няма проблем с наддаването. Надявам се до 6ти месец да спре, че няма да имам нерви да чистя повърнато с морков, например.

# 694
Може да е някакъв скок в растежа, миналата седмица Яна направо се побъркваше за ядене и увеличих количеството, като имах чувството че колкото и да и дам ще го изяде, а попринцип мойте са си трудни на хранене... Тъкмо се зарадвах, че почна да яде бързо и има апетит и сега почна пак по един час да яде, едва едва, дръпне два пъти и се заглежда някъде, дръпне пак два пъти и ми се смее, после си открива пръстите, много са интересни, после мойте, после шишето и така цял час, аз дърпам бибата, за да се сети, че има нещо в устата Confused
 Много ме е яд, че ММ и майка ми нямат търпение да ги нахранят и само ми викат, че децата не искат повече, а са си изяли примерно половината мляко и аз отивам и ги дохранвам с останалото, всеки път иначе, като ги гледат те, ги хранят с по 60 - 80 мл на всеки час, час и половина и развалят и куция режим който имат.

Фая, и при Миша втората шествалентна беше най-тежка. Вдигна температура и малко след това ревна и не спря да реве сумати време. На другия ден беше ок. После пък няколко дни имаше драма от ротавирусната. Дано и при вас мине бързо.

Аз не знам какво му стана днес, но яде 367531 пъти. Минимум на кръгъл час съм кърмила. Майната му на това, че умирам от глад, смирих се, че циците ми ше са като уши на кокер-шпаньол, но това често акане ме побърка. Останах без ръце да го държа над мивката да го мия.
Иначе и моето момче си повръща от кърмата, но понеже качва много, казаха да си му чистя и това е. Реално и аз не виждам защо да давам лекарства, ако няма проблем с наддаването. Надявам се до 6ти месец да спре, че няма да имам нерви да чистя повърнато с морков, например.

# 695
Не знам, по таблицата не е време за скок, уж. Гладно е детето 😂
Иначе пък като му дам шише и ме гледа, все едно съм предложила люти чушки с чесън. А такива модерни шишета имам 😂 Ще купя нови биберони и ще ги занеса в Бг да ги подаря на някой в нужда. И да се наложи да мине на шише, тези ще са му малки след някой месец.

# 696
Температурата падна на 37,1. Вече мога да поспя, че сутринта чакам майстор.
Горкия, разплака се истерично като го вдигнах от креватчето. Какво си вика, тая пак ще ме налага със студени компреси с вода и оцет😁😁...добре че захраних с ябълка, че имах само ябълков оцет 🤣!
Ама как мирише милия на кисели краставички 🥴. Ще го къпя ама няма да е в момента. Хапна 100 мл и хайде нани.
Лека и от мен

# 697
Ако това е схемата на захранване на д-р Владимирова не ми харесва. Мислех да и гледам семинарите, но картинката ми е достатъчна да ме откаже. Не ми харесва плод чак на 9м. Не съм съгласна и с кашите всеки ден. А всеки ден попара или макарони за закуска още по малко. Това, че толкова рано замества закуската ми е друг проблем. Имам чувството, че по нейната схема цял ден храня детето с каша и попара и веднъж малко зеленчук с месо. Лично аз съм против закуската от попара със сирене, въпреки, че каката пък друга закуска не признаваше. Баткото пък не можех да го накарам нищо тестено и каша да яде. Сега ще видим малката какъв чешит ще е. Ще си карам по моя метод на захранване.

# 698
Момичета, вече и Яна е болна, цяла нощ се задавя от сополи и повръща! За капак и на мен още не ми е минало, не е стандартния вирус, правихме два теста за грип и ковид, отрицателни са. Мисля да си направя ритуално сепуко

# 699
На Владимирова схемите не ми харесват и на мен. Анатемосала съм я тази жена. 🤣 Децата за мен до 1г трябва да си имат основно млечно хранене. Плодовете са полезни източник на витамини и фибри.

Faja, плачеше ли много, като ги поставяха?

Аз не следя скокове по таблици и не ги очаквам и не съм забелязала нито каката нито малкото да имат промяна в поведението. Както и не вярвам в уроки и тн.

Лизи, бързо оздравяване! С едно болно дете е ужас, с 2 е кошмар. Дано бързо го пресечеш!

Николчето все едно усеща, кога ще я храня с пюре и заспива 10-15 мин преди хранене. Убива ме направо. Затова редовно давам зеленчуково пюре в храненето в 16ч. Днес ще ѝ предложа карфиол да видим дали ще ѝ хареса.

# 700
Здравейте.

Пожелавам бързо оздравяване на болните бебчета, а и на всички покрай тях.

Досега не е правил реакция към ваксини. Другата седмица е на ваксина дано не обявят епидемия при нас, че не ми се ще да отлагам(за да приключат по-бързо).

Стартирах захранването,(не следвам препоръки то много школи много нещо, та чак се дразня) до сега съм въвела: картоф, морков(който не се одобри изобщо и ще пробвам пак с него на по-късен етап),тиквичка, сладък картоф, ориз под формата на каша(от вас разбрах, че повечето пюрета съдържат. А аз съм страшна паника и за да избегна излишни драми ☺️). От плодовете ябълка и круша. Тиквата незнам към кои спада 😆 засега неутрална. Пюретата ги правя аз като не пасирам, а минавам през цедка. Вчера ММ купил еднокомпонентни броколи-слънчо, карфиол-гербер и пащърнак-бебелан(тези зеленчуци никак не ги уважава 😆 според него само ще тормозя детето та е взимал от най-малките бурканчета 😆).
Засега така ще процедирам с домашни и купени пък по-нататък ще видим. Ще заместя хранене след като въведа месо или жълтък(не съм решила кое да е първо). А за макаронени аз със сигурност няма да дам преди да има кътници, че да може да ги сдъвче да не гледам пуйче я, само да гълта там нещо.

# 701
Кътниците избиват след годинката. А те отлично си дъвчат с венци. Аз давам кус-кус и едно дето пак му забравих името, отвлича на ориз, но си е макарони, много хубаво се разварява. Не сега де, на предните две. А да, еднокомпонентните пюрета са си в малки бурканчета. Аз с баткото едно време търсих голям грамаж някакво и продавачката ми се смя, че са само малки, защото са за захранване. С продавачката се познаваме, затова така реагира.

# 702
Здравейте.

Пожелавам бързо оздравяване на болните бебчета, а и на всички покрай тях.

Досега не е правил реакция към ваксини. Другата седмица е на ваксина дано не обявят епидемия при нас, че не ми се ще да отлагам(за да приключат по-бързо).

Стартирах захранването,(не следвам препоръки то много школи много нещо, та чак се дразня) до сега съм въвела: картоф, морков(който не се одобри изобщо и ще пробвам пак с него на по-късен етап),тиквичка, сладък картоф, ориз под формата на каша(от вас разбрах, че повечето пюрета съдържат. А аз съм страшна паника и за да избегна излишни драми ☺). От плодовете ябълка и круша. Тиквата незнам към кои спада 😆 засега неутрална. Пюретата ги правя аз като не пасирам, а минавам през цедка. Вчера ММ купил еднокомпонентни броколи-слънчо, карфиол-гербер и пащърнак-бебелан(тези зеленчуци никак не ги уважава 😆 според него само ще тормозя детето та е взимал от най-малките бурканчета 😆).
Засега така ще процедирам с домашни и купени пък по-нататък ще видим. Ще заместя хранене след като въведа месо или жълтък(не съм решила кое да е първо). А за макаронени аз със сигурност няма да дам преди да има кътници, че да може да ги сдъвче да не гледам пуйче я, само да гълта там нещо.
Това с пуйчето в добро😁,но така или иначе след 8 месец текстурата на пюретата става друга. Имат парченца вътре. Аз със синът ми видях зор като ядеше пасирана храна до година и половина(че и повече). Отказваше парченца искаше си само пюрирана. Тази грешка сега не ми се иска да я повтарям. На мен ми харесва лично схемата на док Владимирова затова ще си се видя по нея. Не изказвам мнение за други начини за захранване. Все пак всяка си решава☺

# 703
Didister прочетох сега, че пак имате проблем и се почувствах зле, че съм се зарадвала предварително. На каква диета си и защо се налага? Аз съм общо взето само на ориз, картофи,домати и паста, но и това не помага. Сподели после дали има ефект.
Милото ако приемаш бабини рецепти за подсичане и червенини - смеси еднакво количество вода и олио и ги ври докато не изрви половината. После с тази смес мажеш където е проблемът. Това винаги ме е спасявало. Стар метод, който моят педиатър е казал на майка ми навремето, тъй като и при мен нищо не помагало. Само когато малката имаше гъбички в устата се появиха и на дупето, та тогава не ми помогна, но пък крема на веледа беше чудесно решение в този случай.
Относно захранването, аз смятам за захранвам края на февруари и още се подготвям психически🤣 това хич не е моята част.
Анчо, ако се включат и другите майки съм "за". А и можеш ли да ми изпратиш таблицата за захранване на росман. Помня, че я беше качила или беше само споменала, че я имаш.

Ах, и да допълня. Ние сме се тръшнали всички с корона вирус. Само за сега каката е отрицателно, но тъй като тя преди всички имаше температура, се надявам да го е минала. Макар че ми се струва малко нелогично толкова бързо тестут да е  отрицателен. За щастие аз още нямам симптоми, но съм положителна. Малката беше с температура лека кашлица и хрема. Стискам си палци да не се развие нещо по-сериозно и да премине бързо, че на 20ти има ваксини.

Gro1 За сега ям картофи, моркови и броколи на пара и сух хляб с някакво месо. Пия и по 3-4 литра вода на ден. И това е, за друго нямам време, ако случайно съм излъгала Никола да спи  цедя кърма. С ръчно помпа съм и става много бавно, като Хълк заякнах. Оффф ще довършвам после че се събуди малкия фюрер

# 704
Faja ние имаме едни свещички още след раждането накарах мъжът да иска рецепта. Верно ли така сме я закъсали с лекарствата? Никъде ли не намерихте дори сиропче? И ние вчера бяхме на ваксина, но за сега е добре, вечерта мина спокойно. Дано скоро отмине температурата.
i.skela и аз не се водя по таблици и скокове. И за сега за мен лично това, което следвам за захранване е правилното. Дори едни сухари от динкел взех и може малко да предложа като следобедно междинно хранене - накисват се с чай и се добавя плодово пюре. За деца са. Няколко лъжички.
Лизи.... не те знам как издържаш....
Да попитам вие в каква позиция ги храните бебчовците.Аз започнах на една възглавничка легнала на дивана и така давам пюре, каша, плодово. Но вчера тази съседка , която беше на кафе дошла смята, че не е много удачно заради преглъщането и заради чувството на ситост, че не се намествала храната.
На шезлонга ми е много свита някак си, а за столче още е рано според мен( нашето е обикновено, няма степени за стоене/ полулегнало положение).

Общи условия

Активация на акаунт