Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 6)

• 18 757
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Аз слагах ротавирусна, от тази с трите дози. Дано да има файда в бъдеще защото си съкратих живота с нея 😂. И трите пъти с по 3-4 дни диария, ревове, газове, отказ да се храни, чудо беше. Радвам се, че вече я приключих тази тема с ваксините, поне до годинката. Аз още след първата доза не исках да я слагам повече, но ме спря само това, че вече сме я започнали.

# 676
Didister прочетох сега, че пак имате проблем и се почувствах зле, че съм се зарадвала предварително. На каква диета си и защо се налага? Аз съм общо взето само на ориз, картофи,домати и паста, но и това не помага. Сподели после дали има ефект.
Милото ако приемаш бабини рецепти за подсичане и червенини - смеси еднакво количество вода и олио и ги ври докато не изрви половината. После с тази смес мажеш където е проблемът. Това винаги ме е спасявало. Стар метод, който моят педиатър е казал на майка ми навремето, тъй като и при мен нищо не помагало. Само когато малката имаше гъбички в устата се появиха и на дупето, та тогава не ми помогна, но пък крема на веледа беше чудесно решение в този случай.
Относно захранването, аз смятам за захранвам края на февруари и още се подготвям психически🤣 това хич не е моята част.
Анчо, ако се включат и другите майки съм "за". А и можеш ли да ми изпратиш таблицата за захранване на росман. Помня, че я беше качила или беше само споменала, че я имаш.

Ах, и да допълня. Ние сме се тръшнали всички с корона вирус. Само за сега каката е отрицателно, но тъй като тя преди всички имаше температура, се надявам да го е минала. Макар че ми се струва малко нелогично толкова бързо тестут да е  отрицателен. За щастие аз още нямам симптоми, но съм положителна. Малката беше с температура лека кашлица и хрема. Стискам си палци да не се развие нещо по-сериозно и да премине бързо, че на 20ти има ваксини.

# 677
Ще ти я изпратя на лични, дано успея де, че съм малко невежа с тез неща Sweat Smile
Ами те явно момичетата покрай фейсбук са се организирали, но нямам нищо против тук на местна почва да го направим  Gift
Но не всички от тази група са и във Фейсбук та може и другите да го направят.
Дано бързо оздравеят болните. Днес идва едно комшийче да играят с голямата, но той не е ваксиниран и малко ме е страх,че и шарка не е карал още...майка му пък се притесни да не лепне нещо от ваксините на бебето хихихи, но то няма как.

# 678
Чета, но не знам с какво съм толкова заетаа напоследък, че не успявам да се включа...

Милото, много се радвам за чувалчето. Да й е топличко и комфортно на Пламенка Heart Надявам се да се включиш с добри новини за бебе Галина. И аз преведох малко парички. Ако има нужда, пак. Стискам палци да се възстанови бързо. И да вметна, че на недоносени бебета им слагали ваксина Синагис, която е точно срещи RSV вируса. 800 лв дозата, но за недоносени се поема от касата...

На нас днес ни сложиха последните ваксини за първите месеци и вече чак на годинката. Нося го в раницата напоследък, защото не иска да заспива говедото, това казано с любов, разбира се, да не се възмути някой Smiley Сега пак спи, затова мога да пиша.

Днес на обяд си сложих картофи за пюре и не знам какво ми щукна, да пробвам да му дам да пробва (без сол, масло, мляко). Ейй, такива физиономии прави, голям смешко беше.

Диди, ти ли беше с пъзелите, че забравих? И аз обичам много да редя. Много съм горда със себе си, че откак се роди дребен наредих 3 (май бяха) пъзела. Че много трудно с две деца.

Препоръчайте лампа с бял шум, който не се изключва след известно време.

Ще дописвам след малко, че ММ и каката се прибират, а се сетих, че нямаме вечеря Joy Grin

Меджик, хоум суит хоум, въпреки посрещането, нали? Heart Eyes
Наистина е добро чувалчето и цената му е добра 70 лв сравнение с другите космически цени.
Бебе Галина е добре вече и не се събират повече пари на този етап. Яд ме е че вчера не можах да кача якецата в нейна помощ,а днес кампанията е спряна,но все пак продадох раничката в нейна полза. Понеже съм зарекла въпросните якенца за минимална сума ще ги насоча към кампанията на някое друго дете(мисля бебе Гоги)

# 679
Момичета, тези от вас ,които започнаха захранването, как са вашите бебоци с акането?
Стефи ,както аккаше по веднъж на ден, сега започна по 4,5 пъти и съответно е подсечена..
Да се притеснявам ли или е нормално?

# 680
Момичета, тези от вас ,които започнаха захранването, как са вашите бебоци с акането?
Стефи ,както аккаше по веднъж на ден, сега започна по 4,5 пъти и съответно е подсечена..
Да се притеснявам ли или е нормално?
И Пламена е така. Акаше по веднъж и откакто започна захранването е по3,4 пъти. Назад в темата писах,че и тя е подсечена,но и аз както писа Катето сменях памперса на час и половина два,оставях я на постелка на си рита без памперс и я мязах с доста неща🤪Оправи се за сега,но ако не я усетя веднага че се е наакала веднага се зачервява😏

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 09:07 от Милото

# 681
Оф дано всички болни скоро да оздравяват!!!
Роско днес беше на 2ра доза 6 валентна ваксина. Малко поплака но бързо се успокои. Преди час ми се стори много топъл. Мерих температура и 39,5 градуса😳😳😳! Направо блокирах от уплах! Добре че мъжът ми е спокоен човек. Сложих свещичка парацетамол. И пак късмет че ми ги пратиха приятелки от Франция, че тук в аптеките в Германия от месеци няма нищо за сваляне на температура на бебета и малки деца!!! Абсолютно безобразие и идиотщина 😠😠😠! Сега падна до 38,7 и бебо заспа ама пак ще меря и следя. Няма да се спи 🥺

# 682
И аз дарих малка сума ,но пък от сърце , дано има добро развитие.
След захранването започна да ака по два пъти , понякога и 3 , а преди това беше само по веднъж , че и пропускаше понякога.
Ротавирусна ваксина не сме слагали .
Мисля , че Анчо има предвид размяната на коледни подаръци във ФБ.
Gro1 да оздравявате бързо и да не става по - зле!
Аз последно редих пъзел преди около 2.5 години.Беше ме хванала някаква тежка скука и се хванах с един по мое мнение доста сложен - море, кораб, с някакви дребни детайли, така и не го завърших.Ще го извадя на Аделина след години , хаха.
Уау ,Faia , доста висока.Усети ли я с ръка/уста или превантивно измерваше и я установи? Аз все се чудя дали ще усетя ако малката има темп .Като ми се види сънлива или много нервна меря и при ваксини също, но все пак...

# 683
И аз редя големи пъзели. В някой мол бях срещала мега - гига пъзел в една кутия 33 000 части.
За подаръците съм за - ще е готино.

# 684
Барбалена и моя Сами повръщаше от кърма. Мъчих го 3 месеца, по назад бях писала на дидистер какви неща съм пробвала, общо взето всичко, в чужбина за такива деца има сгъстител за кърма, за да стане като ам за рефлукс и да не може да я повърне, но за съжаление в България няма все още. Ако имате някой близък в чужбина нека ви вземе, аз за този вариант разбрах, след като го обърнах на ам за рефлукс. Общо взето според педиатърката, ако е на кърма трябва да приема сироп гастротус бейби, след всяко хранене, но той се гнуси от него и повръщаше още повече, за това му спрях кърмата. Буквално пробвах всичко и накрая си казах, че няма да мъча детето повече, той повръщаше на фонтан, всичко което е изял, плачеше много и се плашеше, задавяше се докато спи и кашляше заради рефлукса отказа да се храни и започна да сваля килограми, много исках да са на кърма, ама няма как, това е, просто се отказах накрая. Нищо не е на всяка цена!

# 685
Усетих на пипане отзад на тила че направо излъчва жега а ръцете студени. Инак контактен, малко омърлушен беше ама е нормално след ваксина. Просто не очаквах толкова висока температура! На първата ваксина вдигна 38, 3 та защо реших че сега уж като е за втори път ще е още по леко....ама на

След захранването започна да ака по два пъти , понякога и 3 , а преди това беше само по веднъж , че и пропускаше понякога.
Аз последно редих пъзел преди около 2.5 години.Беше ме хванала някаква тежка скука и се хванах с един по мое мнение доста сложен - море, кораб, с някакви дребни детайли, така и не го завърших.Ще го извадя на Аделина след години , хаха.
Уау ,Faia , доста висока.Усети ли я с ръка/уста или превантивно измерваше и я установи? Аз все се чудя дали ще усетя ако малката има темп .Като ми се види сънлива или много нервна меря и при ваксини също, но все пак...

# 686
  • Бургас / Славейков
Пъзели ,ох редихме много с ММ ,но вече няма къде да ги слагаме.Някой са с рамки други без.Закарахме в Царево ,че  тук няма място.Дано всичко мине добре за бебе Галина . Ротавирусна не съм слагала на каката и на Митко не мисля да слагам.За акнето ,ми ака си пак по един път ,както преди.Но все още не яде толкова много пюре.Може по нататък да се случи.За подаръците съм за и аз.

# 687
Оф дано всички болни скоро да оздравяват!!!
Роско днес беше на 2ра доза 6 валентна ваксина. Малко поплака но бързо се успокои. Преди час ми се стори много топъл. Мерих температура и 39,5 градуса😳😳😳! Направо блокирах от уплах! Добре че мъжът ми е спокоен човек. Сложих свещичка парацетамол. И пак късмет че ми ги пратиха приятелки от Франция, че тук в аптеките в Германия от месеци няма нищо за сваляне на температура на бебета и малки деца!!! Абсолютно безобразие и идиотщина 😠😠😠! Сега падна до 38,7 и бебо заспа ама пак ще меря и следя. Няма да се спи 🥺

Това е много висока Т. Следи я, може и да не е от ваксината. Дано да е. Баткото ми е вдигал най-много 38,5⁰ от ваксина, но това нищо не означава. Всеки организъм реагира различно. Каката не вдигаше никаква Т.

Аз на пипане Т под 38⁰ не хващам, казвал съм го и преди. Знам как реагират децата обаче. Баткото започва да търси много вода, каката става унила. Бебето го хванах на чист късмет на 37,8⁰, защото очите и ми се сториха странни. А преди това я гушках и храних и според мен си беше добре.

И аз обичам пъзели, но няма къде да ги редя, а и имам много "помощници".

# 688
А как им мерите температурата, аз я меря под мишницата, но май не е правилно за бебе?

Усетих на пипане отзад на тила че направо излъчва жега а ръцете студени. Инак контактен, малко омърлушен беше ама е нормално след ваксина. Просто не очаквах толкова висока температура! На първата ваксина вдигна 38, 3 та защо реших че сега уж като е за втори път ще е още по леко....ама на

# 689
В дупето. С тези електроните термометри само там вярвам на измереното.

Общи условия

Активация на акаунт