Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 6)

• 18 762
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
И аз не бих посмяла без зелена светлина от ортопед да я слагам на 45 градуса. Ние бяхме при д-р Живков във Варна (много го харесвам) като беше на 3 месеца мисля малката и той каза, че от 5ти месец мога да я слагам на 45 градуса и тя да се набира да седне. В количката се разхождаме така докато не заспи, после я свалям в легнало положение, в шезлонга също я повдигнах и прави коремни преси 😃

# 661
Ние се прибирахме най накраааая.
Само ще кажа Самолет - Бебе - Никога повече. Имах чувството, че пътуваме 10 часа, не 3...Божидар спа и беше относително кротък, ноооо много тясно. Имахме лош късмет с доста едър мъж при нас на седалките, пак ни се разказа играта, багажи, чанти, колички, дрехи, млека, биберони хвърчаха по седалките, играчки .... Ужаааас. Кацането беше меко казано лошо, уплаших се, пилота просто реши ще пусне самолета от ряз надолу, ММ спука капиляри на очите, щяхме и в спешното да ходим за добре дошли, изкара ми ъкъла. Много го боляха очите. Така бях стиснала Божидар, че панталона му беше мокър от пот. Турболенция голяма заради лошо време... Абе скоро няма да се кача на самолет 10000%...

Прибираме се и естествено студ, чичо му имаше задача да е просто топло, а нито газ беше заредил, нито ток. Полудях, както ми се спеше и треперех от умора, до 2часа не можах дя заспя от яд, и като видях какво се случва вкъщи.

Божидар заспа в самолета към 22:30, супер изтощен вече, и се събуди вкъщи в 1ч. Не усети, че го носих на ръце през цялото летище, после в количката, после в стола, после пак на ръце, не помръдна.
Стана в 6ч, а ние бяхме умрели за сън, едвам отлепих. От тогава чистя и оправям, чак сега сядам да хапна нещо.
А можех да спа 2,5 часа, ако знаех, че Божидар ще си наваксва от вчера, и едва ли днес ще има пак такъв дълъг сън...
Почти всичките ми орхидеи са умрели, мухлясали по точно, сега съм в акция спасяване. И другите цветя и те. Той човека без ток и лампи стои, какво очаквам за цветята....
Столчето ни дойде, много ми харесва, дано да му е удобно.

Gro, тя погледна в корема ми Grinning

Аз трябва да пускам за продаване нашата раница, Божидар един път спа в нея.

Много ме е яд, че всичко с което мога помогна на децата в нужда, ми е тук. Иначе пускам всичко за тях. Следя и кампанията за Вили, по Коледа превеждах парички, следя и Гого, а сега и Галина. Да оздравяват всички малки душички. Тръгват ми сълзите, като си помисля за тях.

Божидар ще пие още малко имунокидс, и капките за носа. И на 16ти мисля да започваме с тиквата. Той на 18ти става на 6 месеца.
Осъзнах колко много е пораснал, като се прибрахме и го сложих в next to me-то  Grinning няма как да спи повече там. Баба му ще му купува сега кошара Blush

И така от нас, още едно пътуване, което малко се отложи с два дена заради моята конизация. И после вече вкъщи...

# 662
Ортопедът ще ви даде зелена светлина при всички положения.Моята количка е много странна - има три степени.Пълно легнало, после е нещо около 35 градуса вместо 45 , а последното е около 80- 85 градуса,  а не 90. Сега си я возя на тези 35 да кажем и аз като заспи я смъквам на легнало.
Меджик , супер се е представил Божко.Ама твоя девер много странен ще излезе.Айде на студено да седи например от мързел да си зареди карта как да е , ама без ток...какъв му е проблема, мързел или нещо друго?Какво предприеха за очите на мъжа ти? Аз след раждането бях един месец като вампир - с изцяло кървави очи (в началото, а после избледняха), и около седмица също с кръвоизливи по кожата по врата до ушите и гърдите.Нищо не ми предписаха, само да НЕ приемам повече кръворазреждащи ,че повреме на Б бях на акард.Май може витамин Ц.
Иначе и на мен ми тежи вече в раницата , ама и вчера като излизах с количката два пъти така ме сецна кръста , че си викам ей ся я изпуснах .Но идеята за мъжкото яке или шал е добра, благодаря.

# 663
Орехче, страшно несериозно лапе, направо незнам коя жена ще го търпи. Той беше в БГ с нас за няколко дни само обаче и се върна. На отиване към БГ си забрави паспорта, щеше да изтърве самолета. Навръщане си забрави ключовете за колата в БГ, а беше запушил нашата кола с неговата, в двора по неузнаваем начин, без абсолютно никакъв достъп. Столчето на Божидар беше вътре, а и нямаше с какво да дойде да ни вземе. Ключове пращахме по DHL.
Идваха да ни сменят машинката за тока с нова. Не вътре вкъщи, в общите части. Не стана да отвори на хората, защото му се спи! Сега ги търсим, защото се отразява на сметките ни старата машинка... Не е за разправяне. Незнам как дойде снощи да ни прибере, като се замисля това е голяяяяяямо нещо.
Каква мизерия е направил вкъщи, ще спестя. Също и как изглежда стаята му. Ако се сещате игрите, в които се търсят предмети - е неговата стая е идеална за това...

ММ нищо не направи, отпусна го болката. Червени са очите, едното повече. Пуска прахосмукачка днес, че аз свърших всичко друго. И като се е напънал малко повече с нея, пак го е заболяло, сега ще почива малко и ще му мине.
Но бяха много кървясали, изпоти се, тръгнаха му сълзи... Кофти работа.

# 664
Разказването за брата на мъжа ти, ми напоння за моя брат.... Само дет той поне чисти, че си кани приятелки Joy иначе е пак толкова несериозен. Какво да ги правим, влудяват ни, единствено може да се надяваме, че с годините ще се оправят Dizzy Face

Орехче, страшно несериозно лапе, направо незнам коя жена ще го търпи. Той беше в БГ с нас за няколко дни само обаче и се върна. На отиване към БГ си забрави паспорта, щеше да изтърве самолета. Навръщане си забрави ключовете за колата в БГ, а беше запушил нашата кола с неговата, в двора по неузнаваем начин, без абсолютно никакъв достъп. Столчето на Божидар беше вътре, а и нямаше с какво да дойде да ни вземе. Ключове пращахме по DHL.
Идваха да ни сменят машинката за тока с нова. Не вътре вкъщи, в общите части. Не стана да отвори на хората, защото му се спи! Сега ги търсим, защото се отразява на сметките ни старата машинка... Не е за разправяне. Незнам как дойде снощи да ни прибере, като се замисля това е голяяяяяямо нещо.
Каква мизерия е направил вкъщи, ще спестя. Също и как изглежда стаята му. Ако се сещате игрите, в които се търсят предмети - е неговата стая е идеална за това...

ММ нищо не направи, отпусна го болката. Червени са очите, едното повече. Пуска прахосмукачка днес, че аз свърших всичко друго. И като се е напънал малко повече с нея, пак го е заболяло, сега ще почива малко и ще му мине.
Но бяха много кървясали, изпоти се, тръгнаха му сълзи... Кофти работа.

# 665
  • Бургас / Славейков
Аз слагам Митко вече на 45 ми той непрекъснато се надига все повече и повече.Коремни преси прави.Със захранването вървим баничко.Сега и без това ще яде тиква и 🥕 до 20.При нас има обявена грипна епидемия.Сега дали ще има консултации и ваксини?.Вие гледам че ходите на консултации.Меджик много неприятно не стига че толкоз време ви е нямало ,Ами сега ида чистиш от вратата.Ма така са младите и неангажирани .Не им пука много.Аз днес се обаждах на счетоводството дали са ми пуснали новия болничен нали бе сгрешен .Та сега да видим Ной кога ще ми изплати майчинството.Февруари ще е ама докато не видя ведомостта няма да се успокоя.Някой също имаше проблем с болничния и майчинството съответно.Не помня кой беше:grinning.Подаръци за 8март ли да си подаряваме или ей така да се поглезим.?

# 666
Чета, но не знам с какво съм толкова заетаа напоследък, че не успявам да се включа...

Милото, много се радвам за чувалчето. Да й е топличко и комфортно на Пламенка Heart Надявам се да се включиш с добри новини за бебе Галина. И аз преведох малко парички. Ако има нужда, пак. Стискам палци да се възстанови бързо. И да вметна, че на недоносени бебета им слагали ваксина Синагис, която е точно срещи RSV вируса. 800 лв дозата, но за недоносени се поема от касата...

На нас днес ни сложиха последните ваксини за първите месеци и вече чак на годинката. Нося го в раницата напоследък, защото не иска да заспива говедото, това казано с любов, разбира се, да не се възмути някой Smiley Сега пак спи, затова мога да пиша.

Днес на обяд си сложих картофи за пюре и не знам какво ми щукна, да пробвам да му дам да пробва (без сол, масло, мляко). Ейй, такива физиономии прави, голям смешко беше.

Диди, ти ли беше с пъзелите, че забравих? И аз обичам много да редя. Много съм горда със себе си, че откак се роди дребен наредих 3 (май бяха) пъзела. Че много трудно с две деца.

Препоръчайте лампа с бял шум, който не се изключва след известно време.

Ще дописвам след малко, че ММ и каката се прибират, а се сетих, че нямаме вечеря Joy Grin

Меджик, хоум суит хоум, въпреки посрещането, нали? Heart Eyes

# 667
О Барбалена, да! Малко се натъжих, защото чувството, което изпитах когато кацнах в Англия, очаквах и го изпитвах в България.

Кой каза пъзели? Аз съм много зарибена, но не виждам вариант сега. Даже сега в България се залепих за един пак. Под 3000части пъзел не редя. Имам и по 2000, но не са ми интересни. Мечта са ми два, единия е 30 000 части, другия май беше по малко. Брат ми ми го показа в БГ сега.
Всичко са ми залепени и прибрани, някой ден може да получат рамки, ако стана богата Grinning

# 668
Аз съм с пъзелите, да. Обожавам ги много ме разтоварват. Сега редя един сив пъзел с голям червен мотор за стаята на баткото. Обаче това сиво има поне 60 нюанса и е голяма мъка. И аз обичам големите пъзели но за над 2000 части нямам място къде да ги редя. ММ ми е обещал трапезна маса която се отваря и става за редене на пъзели. Да видим аз помня. И да не е съвсем спам преди два дни Ники реши че трябва да разпилее единия сортер с всички червени части от мотора. Умрях докато ги събрах.

Gro1 беше спрял до повръща кърма, за да започне след няколко дни да повръща само вода Sad от 2 дни е изцяло на АМ, а аз се цедя и хвърлям. Днес не е повръщал за сега.  Отделно съм на очистваща диета. Утре ще пробвам да кърмя и ако пак повръща спираме кърменето.

# 669
Има ли бебчета тук,които все още нямат Ротавирусната?
Ние все още не сме поставили първата доза,защото малката на два месеца беше болна ,направи бронхиолит,после с предстоящите празници ни посъветваха да изчакаме защото щяхме да имаме контакт с други деца/на сестри -  братя/После пък Нова година пак много хора и съответно уговорката беше сега за началото на януари,ноо нали сме със стафилококи в нослето…пак ще се забавим и май изтърваме срока на поставяне,тя нали е на две дози.

# 670
Nessa големият ми син не е приемал Ротавирусна ваксина. И не се е разболял от някакъв вид ротавирус. Дано не ви сполети, но не се притеснявай ако не успеете да я сложите

# 671
Несса, те са две - Rotarix (2 дози) и Rotateq (3 дози), зависи вашия педиатър с кои работи. на Rotarix срока го дават до 24 седмица, на Rotateq до 32-ра. Първата доза на Rotarix трябва да е не по-късно от 16 седмична възраст, на Rotateq - не по-късно от 12 седмична възраст. Това е според Европейската агенция по лекарствата (ЕМА).
Барбалена, чудесно те разбирам защо използваш такива думи с любов 😃 днес излязохме за малко с ММ, той я носи с раницата (чудесна идея за шала,btw) и като се прибрахме не успях да я приспя над час преди да я сложа в раницата 🤷 а я бях поотучила 4-5 дни. Голяма проклетийка ("като майка си" според ММ). Спа едва 40 минутки и се събуди ужасно кисела, голямо мрънкане и реване, едва удържахме до 7 да я слагаме да спи за нощен сън. Сега спи, вероятно утре в 6 ще е готова за игра 🤯 отивам да си сипя едно вино, че... разбирате ме 😃

# 672
Нито синът ми нито Пламена имат слагана ротавирусна ваксина☺

# 673
А на никое от децата не съм слагала ротавирусна, няма намерение и на бебето да слагам.

# 674
Еее, вие сте някакви мастъри. Аз повече от 1000 части не редя Grinning За толкова ми стига масата, ама и да стигаше за повече - не бих, не съм стигнала това ниво още Grinning

Диди, пиши в темата за кърменето и обясни ситуацията. На мен ми е странно да повръща от кърмата, ама знам ли...

Ангелова, рано сте я приспали, дано утре не кукне вярно толкова рано Grinning

Много съм изморена, ама много, а имам още два часа до заспиването на децата. Бебо ще заспи към 21:00, ама каката чак в 22:00 Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт