Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 6)

• 18 763
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
Joy joy, благодаря, за подсещането, даже мисля, че имам позната в този патронаж, ще звънна да питам как стоят нещата, само малко да се освободя!

Didister, успя да ме разсмееш със сепукото  Grinning

За повръщането на Никола... Нещо май съм пропуснала , Яна беше доста дълго с такова повръщане, но тогава Сами беше доста по зле, с повръщане на фонтан и много повече и не и обърнахме нужното внимание, даже пред педиатърката е повръщала вода, казваше че е тих рефлукс и трябва да си го израстне, ако качва килограми, най вероятно всичко е наред . Не хранителна кърма няма, аз не се храня въобще, цял ден съм на някоя бисквита и вечерта хапвам манджа,плодове не ям, това си е едно хранене на ден, децата най много качваха, като бяха на кърма. Може да пробваш да му даваш по малко, на по често. Другия вариант е даваш първо кърма, след това ам за рефлукс, ние сме с фризовом, то е по гъсто и ще стопира връщането до някаква степен. Трети вариант кърма и после сироп гастротус бейби, той прави като тапа върху кърмата и не може да я върне, но след сиропа 20 мин на ръце изправена, попринцип ако е рефлукс трябва да се оригва всеки път и да се държи изправен по дълго. Аз мешам ам с кърма, по съвет на педиатърката, но това не е правилно, на всякъде го пише,пробвах и на Сами да му давам така, но получи колики, Яна и действа добре, имаше колики 3 дни и после започна да яде по повече и да качва килограми, за това въпреки че казват, да не се прави, виждам, че на детето му действа добре и продължавам. Това е което се сещам, нещо му се е раздразнило коремчето на детето. Не се притеснявай ще мине!

Plamingo_ За бебе Вики 600 мл ми се виждат много малко... Захранена ли е? Качва ли килограми?
Не успях да отделя напълно Сами и Яна, просто не ги слагах един до друг, не слагах Яна в моето легло, защото и аз съм болна, бях с маска цял ден покрай нея, но тя доста плака, не знам дали не успявах да и обърна внимание, както обикновено и за това плаче или се разболява и тя, ще се разбере утре.
Днес малко превъртях в един момент, плачеха и двамата, Сами си теглеше ушите и направо посиняваше от рев, Яна и тя не спираше да мрънка, накрая звъннах на мм да излезе от работа и да ги заведем на преглед, нищо притеснително не видя лекарката, предписа още лекарства и витамини и разбира се, като излязохме млъкнаха и двамата. Сами като му чистя носа, реве страшно много, после по час време няма успокояване. И аз си поревах в един момент, ама това е, трябва да се търпи и това ще мине!

Исках още да пиша, но не помня вече, на кой и какво Confused

Редактирам, някой беше писал да поспя, преди няколко часа подхвърлих на майка ми, да дойдат в събота да спят вкъщи, за да гледат децата, а аз да спя, каза "добре", но ще видим дали е била сериозна, като наближи събота.

Уоу, колко дълго стана... Flushed сори!

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 01:14 от Lizi:) :)

# 646
  • Велико Търново
Lizi , тя от доста дълго време хапва по толкова, просто не ми е правело впечатление, защото преди я и кърмих по- често. Последния месец беше почти спряла да суче и започна да ми прави впечатление по колко яде, може би и за това сега започна да хапва в 23 часа. Иначе започнах да я захранвам преди 14 дена, хапва си сладко за сега , аз за това и се чудя ако продължава така дали да не вкарвам каши, но ще говоря с педиатърката като отидем на консултация. Тя до скоро качваше по кило, кило и нещо на месец, доста бързо си удвои килограмите , че и горница. Последния месец беше качила 700 грама, но е нормално, вече започват по по- малко. Надявам се другата седмица да успеем да я заведем на консултация, казаха в петък да отида първо да я запиша.

Много се надявам Яна да остане здрава, но и да я беше изолирала пак няма никаква гаранция, все пак ти си тази която се грижи за нея. Да минава по - бързо и безпроблемно!
Относно за човек, който да ходи при баба ти и дядо ти , сега се сещам, че леля беше станала социален работник на баба, но тя имаше телк. Знам че ходят по няколко часа, което ако е за човек който не може да се обгрижва сам е недостатъчно, но това вече е друг въпрос.

# 647
Plamingo, щом качва по толкова значи всичко е наред, мойте предишния месец са качили единия 500 гр, другия 600 гр
А сега за 20 дни, Сами е качил само 250 гр, а Яна малко повече.

Lizi , тя от доста дълго време хапва по толкова, просто не ми е правело впечатление, защото преди я и кърмих по- често. Последния месец беше почти спряла да суче и започна да ми прави впечатление по колко яде, може би и за това сега започна да хапва в 23 часа. Иначе започнах да я захранвам преди 14 дена, хапва си сладко за сега , аз за това и се чудя ако продължава така дали да не вкарвам каши, но ще говоря с педиатърката като отидем на консултация. Тя до скоро качваше по кило, кило и нещо на месец, доста бързо си удвои килограмите , че и горница. Последния месец беше качила 700 грама, но е нормално, вече започват по по- малко. Надявам се другата седмица да успеем да я заведем на консултация, казаха в петък да отида първо да я запиша.

Много се надявам Яна да остане здрава, но и да я беше изолирала пак няма никаква гаранция, все пак ти си тази която се грижи за нея. Да минава по - бързо и безпроблемно!
Относно за човек, който да ходи при баба ти и дядо ти , сега се сещам, че леля беше станала социален работник на баба, но тя имаше телк. Знам че ходят по няколко часа, което ако е за човек който не може да се обгрижва сам е недостатъчно, но това вече е друг въпрос.

# 648
  • Велико Търново
Plamingo, щом качва по толкова значи всичко е наред, мойте предишния месец са качили единия 500 гр, другия 600 гр
А сега за 20 дни, Сами е качил само 250 гр, а Яна малко повече.

Като започнеш захранването ти пожелавам да имат такъв апетит, че чак да ти е жал да спреш с една, две лъжици ☺️

# 649
Този дъжд направо ме депресира. Писна ми вече. Имам работа вкъщи, но не ми се занимава с нищо. С бебо буквално си се търкаляме цел ден. И открих, че раницата е много удобна особенно при дъжд. Чак съжалявам, че с второто се отказах да пробвам. Вчера ходихме в дъжда двете да си водим и прибираме големите.

# 650
Този дъжд направо ме депресира. Писна ми вече. Имам работа вкъщи, но не ми се занимава с нищо. С бебо буквално си се търкаляме цел ден. И открих, че раницата е много удобна особенно при дъжд. Чак съжалявам, че с второто се отказах да пробвам. Вчера ходихме в дъжда двете да си водим и прибираме големите.
А с какво се обличате като сте с раницата ? Аз не смея да излизам с нея , защото ми се вижда студено , а нямам яке за бебеносене.Знам , че с цял космонавт не е хубаво май.

# 651
Взех си яке за бебеносене. Взех го от групите в фейсбук, лидълското е и ми е удобно има и качулка за бебето. После мисля да си го нося без представката. Иначе бебето си е с домашните дрехи в раницата, снощи свалих блузата и и сложих суитчърт заради качулката. Вчера сутринта бях без чадър, защото заваля като тръгнахме, но тя си беше сухичка.

# 652
Орехче, вземай някое яке на ТМ и си готова 😃 аз така правех, когато излизахме с раницата, бебето по домашни дрехи, шапка и някакви ботушки. Доколкото съм виждала във фейсбук и вашата разлика в габаритите е подобна, идеално ще ти е 😃аз май бях казала, приключих с разходките с раницата, много ми тежи 🤷

# 653
Аз купих поларен ромпър от H&M и го слагам върху дрехите, имам и една плътна жилетка, обличам я ако е студено много. Когато го нося аз закопчавам само долу ципа, да са прибрани крачетата,  но якето ми е широк модел, по-дълъг. Когато го носи баща му, обувам терлици. Но така излизаме само в лек дъжд. При силни валежи бих си облякла дъждобран и нещо подобно за детето. Така и не си намерих яке за бебеносене.

Ангелова, и Миша е тежък, но го приемам като тренировка 😂 Просто не мога да излизам само когато спи, а събули ли се, не иска да лежи в количката. За седалката ми е рано, а и няма да го сложа още седнал. Баща му каза, че прави сутрин зарядка с него, докато разхождат кучето. То са едни баири тук 😂

# 654
Аз ги облизам с цял космонавт, но задължително с по голям номер, за да не им тегли крачетата.

А с какво се обличате като сте с раницата ? Аз не смея да излизам с нея , защото ми се вижда студено , а нямам яке за бебеносене.Знам , че с цял космонавт не е хубаво май.

# 655
Вещичке, и в нашия квартал има доста баири 😃 и живеем на 4ти етаж без асансьор 😃 отделно сложа ли Ава в раницата е заспала за 10 минути 😃 и аз трябва да правя обиколки поне час, направо подготовка за Мис Олимпия 😃😃 днес може да се прежаля за 10 минутки, че вали доста сняг.
А ММ постоянно показва мускули и твърди, че никога не е бил толкова як в ръцете 🤣🤣🤣 и двамата като не сме тренирали с тежести сега ни разказва играта Ава 😃
Аз с летния кош се родих, нагласям я на 45 градуса да се оглежда. Тя в другия не се побираше милата, крачетата ѝ опираха, а и те го дават до 9 кг 😃

# 656
И аз искам сняг. Говорих с майка ми и каза, че при тях вали сняг. Ще ми се като пуснат учениците грипна ваканция да отидем там, но бебето е на 18.01 на консултация, а не искам да я отлагам. Предполагам, че ваканцията ще се удължи обаче. Ще решавам в движение.

# 657
Здравейте, момичета.. Отдавна не съм се включвала ( даже и повечето сигурно не ме и помнят 😅), а вие сте изписали толкова много, че още не мога да смогна да ви дочета. Ще се включа по темите, които ми останаха в главата, тъй като прочетох доста страници и не всичко запомних.
По темата с моркова като първа храна при захранване мога да потвърдя, че наистина довежда до запек. Така започнах с каката когато беше на 6+ или 7 не помня вече (но беше късно захранване). Такъв запек я хвана, че я държа около 3 месеца и не се повлия от нищо. Даже спрях захранването за месец и положението пак не се оправи.

Косопадът и при мен се увеличи, уж се бях похвалила, че нямам кой знае какъв. Смятам, че нищо няма да помогне затова и нищо не използвам, пък и време нямам.

Лизи, разбра ли как да даваш Саб Симплекс. Може би вече е късно, но ако все още не знаеш пиши ми, ще погледна в немската листовка.

Na_Cl може ли и на мен да изпратиш това, което имаш за захранването. И аз се опитах да ги гледам тези клипчета, но ме записвах и забравих всичко за няма и няколко часа. А още един път да гледам, май няма да намеря време.

Дидистер прочетох, че бебето ти е спряло да повръща. Много се радвам, но как го правите този трик? И аз си мечтая за неповръщащо бебе.

Тука кръв и урина на 6 месеца не вземат или поне при каката не са. Но относно вземането на кръв, правят го с нещо като щипка и малката даже не разбра, че и вземат кръв. Не знам каква е тази джаджа, но определено е супер.

И ние бяхме болни преди няколко седмица с ужасна кашлица. Това, което ми помогма беше залепена питка (баправена от брашно и вода) с мед на гърба.

Magic не се обиждай на въпроса дали си бременна  в зъболекарския кабиет. Аз също работя като помощник/асистент зъболекар и това е рутинен въпрос, който сме длъжни да зададем на всяка жена без значение от възрастта и.

Още нещо щях да коментирам, но забравих какво, че малката плаче.
Бързо оздравяване на всички. После ще дописвам.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 13:17 от Gro1

# 658
Ние също бяхме днес на консултация за шести месец, нито кръв нито урина са взели. Аз бях успоредно да ми вземат кръв. Те са през улица личният и детската. И ваксините са били, вече чак преди годинката е казала.
7,066 гр и 66см.
Жълтък, месо, чай, каши имаме зелена светлина за всичко Grinning
Момичетата от тука ние защо не си направим подаръчета? Само идея Blush

# 659
  • Пловдив
За бебеносене - още нося Йоанна (която е вече почти 7,5 кг) в тъканния слинг. Нямам яке, но понеже съм джобно гадже с дрехи размер XS и S, едно палто и жилетка - двете се събираме чудесно в него. Като е по-студено, слагам над слинга вълнен шал, а отдолу си е по домашни дрешки
Скоро мисля да я слагам в раницата на Tula (имам подарена).

Бях на консултация вчера. Малкта е пораснала 3 см, и е наддала 400 гр. Получих си направленията за изследване за кръв и урина, за нефролог и (по моя молба) за ортопед, като при ортопеда сме днес на преглед. Нефролога има свободни часове чааак на края на месеца, но успях да запазя, а изследванията може да ги направим след 1-2 седмици, не са ми спешни засега.

За количката наклон 45 градуса пробвах днес за малко. Но още не се решавам така да се разхождаме само, докато не уточня с ортопеда (бъзла съм 🙂 )

В Пловдив две сутрини беше гадна мъгла и днес щом видях по-ясно време- директно навън и хванах дъжд. Късмет и! Нооо се разходихме с малката джувка 😄

Общи условия

Активация на акаунт