Преход между два ламината с голяма денивелация

• 1 967
  • 15
  •   1
Отговори
Имам задачата да извърша преход между два ламината на две стаи и нямаше да пиша тук ако не беше с 32мм денивелация прехода. Единия ламинат е слаган върху плочки с подово, другия върху плочата на етажа и затова се е стигнало до тук. Оптималното решение на проблема би позволило прахосмукачка робот да минава между двете стаи но ако не се сещате за такова, ще ме устрои каквото и да е решение, просто да не стои така.

# 1
Дърводелец да ти изработи скосен дървен праг, достатъчно широк за да бъде наклонът приемлив за роботчето.

# 2
Праг, който няма да създава проблем като се затвори вратата?
А сега при затворени положение не се ли вижда сивкавия ламинат?
Оптималният вариант е да се изравнят нивата.
Трудоемко, мръсно и струва пари.
Но това в момента ако беше в моя дом щях да го нарека безобразие.

# 3
Имах същия проблем.Наложи се да премахнем по-ниския ламинат,да изравним нивата със замазка/страшна цапотия/ ида сложим отгоре нов ламинат.

# 4
По-лесно ще е да се изкъртят плочките под сиво-кафявия ламинат и така да се изравнят нивата иначе сигурно един кубик цимент ще трябва да се изсипва, той и без това е евтин но момента сега не е подходящ за такава дейност. Затова искам закърпващо решение.

# 5
Закърпващите решения сега са бъдещи ядове.

# 6
  • Germany
А защо не може да се направи с прагче? Предстои ни подобна ситуация и ще ми е полезно да прочета мненията ви.

# 7
А защо не може да се направи с прагче? Предстои ни подобна ситуация и ще ми е полезно да прочета мненията ви.

Кой е казал, че не може? Обаче нали се иска да минава роботчето. Освен това аз лично не обичам прагчета, защото хората се спъват. Предпочитам скосените преходи, защото и да не го види някой кракът се плъзга и няма да падне.

# 8
Знам че е най-добре никъде да няма никакви преходи и ламината да продължава във всички стаи и всичко да е една обща повърхност но това е заварено положение, хола който е по-високия е 30кв.м. Как да тръгна да къртя през зимата такава площ, още повече че се живее в този апартамент.

# 9
Добре, но наистина ли не те дразни?
Сега е зима, не в нужно сега да къртиш, но може да го направиш през лятото. Това положение не е от вчера и може да изчака още пет месеца.
Направи го веднъж, но да е направено както трябва. Проблемът с нивата трудно да е само между тези две помещения, тъй като едното е по-високо от цялото жилище.

# 10
Имам задачата да извърша преход между два ламината на две стаи и нямаше да пиша тук ако не беше с 32мм денивелация прехода. Единия ламинат е слаган върху плочки с подово, другия върху плочата на етажа и затова се е стигнало до тук.
Да повдигнеш по-малката стая (коридор, или каквото е) ще е по-лесно.
Кофражно платно (22мм) + OSB отгоре (на кръст) 9мм
Кофражно то с анкерни винтове за директен монтаж в бетон. ОСБто с обикновени винтове за долното платно.
Няма замазка, няма цапаница няма къртене.
Прави се за ден с едно зеге и винтоверт... и си нареждате пак паркета.
Само трябва да изкарате мебелите от малката стая, за да се разглоби паркета, все пак...

# 11
А коридори в това жилище няма ли?
Те на какво ниво са?
Предлагате по-лесно то решение, но дали то е най-доброто?

# 12
Ами да си преценят спрямо ситуацията. Питат - получават отговори. Само те си знаят кое ще им е най-полезно. От тая снимка толкоз.

# 13

Няма лесно идеално решение към момента. Миш маш е ситуацията, в кухнята има плочки и малко под 18мм денивелация но там лесно се оправя с лайсина тъй като е по-приемливо. В хола обаче понеже има подово под плочките и отгоре са му сложили и ламинат става 31мм, не става да вдигам коридора, тогава трябва и спалните да вдигам и става тежка работа и дори няма правилно решение с колко да се вдигне заради трите различни височини. А и без това като се повдигат настилки хем се губи височина в апартамента хем и отдолу живеят хора които се отопляват, ще понижа пасивното отопление на жилището.

# 14
Ако в коридора е бетон, ще си направиш изолация по-скоро, не топлозагуба .. Ама трябвало е тогава преди ламината на хола да го мислиш всичко това...
Освен да си направиш по-дълго прагче с плавен преход - да речем от вратата на кухнята полегато към прага на хола - по цялата дължина. За да може да се качва робота.
Както правят пред гаражите, например, към бордюра.

Общи условия

Активация на акаунт