Какъв крем за лице използвате? – 23

• 98 084
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Не мога да преценя кремът дали върши нещо, защото и аз не очаквам чудеса от кремове, а и използвам поне 2-3 едновременно.
Ще си го измажа, то той е и 100 мл., но не знам дали ще подновя.
В ибей го има на по-нормална цена.

# 106
  • Бургас/Пз
Измазах цяла опаковка от Меди пийл за шия и деколте. Кожата е подхранена и свежа. Мажех го и сутрин и вечер, но сутрин се събуждах с онези гадни фини линии в средата на деколтето, които супер много ме дразнят. След него взех на Ондо този https://kocos.bg/Ondo-Beauty-36.5-Peptides-Ginseng-Neck-Treatment-1-2006. Слагам го само вечер, защото има ретинол в него. Бих казала, че съм по-доволна, защото сутрин не усещам необходимост от мазане и определено кожата ми не с толкова линии. Почти привършвам опаковката и него определено ще го подновя.

# 107
  • София
А от този крем доволни /недоволни?

Ако вече е бил коментиран в тази тема се извинявам, но не видях.

# 108
А от този крем доволни /недоволни?

Ако вече е бил коментиран в тази тема се извинявам, но не видях.
Аз съм го ползвала, бях с големи очаквания, но по- скоро ми се стори нищо особено.

# 109
  • Бургас
Хубав е кремът на BENTON.Хидратира страхотно и зоната е мека и подхранена, стига за ужасно много време понеже е 30мл.

# 110
  • София
Моят околоочен контур е изключително сух и може би затова при мен BENTON-ът не даваше нито хидратация, нито подхранване. Беше ми изключително недостатъчен като грижа. Консистенцията му е плътна, но в същото време не е богата, стои някак суха и се размазва трудно.

# 111
Здравейте, пиша за да ви разкажа какво ми случи и ако някоя от вас е преживявала нещо подобно, моля да сподели.
От около три месеца започнах да използвам източната козметика. Понасяше ми добре и започнах да вкарвам все повече продукти. Да, обаче между Коледа и Нова година направих алергична реакция, подозирам от един околоочен крем беше(Лоджикали), но не мога да кажа със сигурност. Изключих този крем, нещата уж се стабилизираха. Поръчах си, обаче нова козметика на Dr Jart, избрах крем със серамиди, защото вследствие на алергията околоочният ми контур се пресуши. С крема взех и една лист маска за свиване на порите. Реших да я направя преди две вечери. Кожата ми пламна жестоко от нея. Реших, че ще оставя кожата да почине малко от мазила, но все пак исках да успокоя сухота та в околоочнста зона изпробвах въпросния ден. На следващия ден имах обрив около очите, отново. Започнах да взимам противоалергично лекарство и вече два дни не съм слагала нищо на лицето си. Мисля да си се върна отново към европейската козметика, с нея не съм имала такива проблеми, напротив дори кожата ми е била доста толерантна. Та, моля ако някоя от вас се е сблъсквала с нещо подобно, споделете как процедирахте?

# 112
Имат ли някоя обща съставка на азиатските, която я няма европейските кремове, които ползваше последно?

# 113
Вероятно имат, но съставът им е доста богат и не мога да кажа, че е конкретно
 от някоя. Преди известно време имах проблем и с една маска на Скин 1001 с Центела, та може и от Центелата да е, тя присъства много в източната козметика, ама знам ли дали е само от нея.

# 114
Значи Центелата влиза в заподозрените автоматично.Виж сега в позлваните азиатски има ли.

# 115
От около три месеца започнах да използвам източната козметика. Понасяше ми добре и започнах да вкарвам все повече продукти. Да, обаче между Коледа и Нова година направих алергична реакция....Та, моля ако някоя от вас се е сблъсквала с нещо подобно, споделете как процедирахте?

Голяма част от корейската козметика има доста богат състав. След първоначалната еуфория колко е приятна и ефикасна много от нас почват да вкарват МНОГО БЪРЗО все повече И ВСЕ РАЗЛИЧНИ продукти на различни брандове и от различни линии. Към какво сте направили реакции е изключително трудно да се каже, както и дали 1-2-3 продукта не са си взаимодействали, но е много вероятно кожната ви бариера да е нарушена.

https://chokchok.bg/kakvo-tochno-oznachava-kozhna-bariera/

Правила съм аз лично реакция към популярен и качествен продукт, който ми направи лишей (сухо и болезнено петно на лицето). Спрях да го ползвам, възстанових бавничко кожната бариера и след това си доизползвах същият продукт без проблем. НО си поставих за задача да огранича рязко купуването на всичко, което ми похвалят И да си взимам и ползвам продуктите на серии. За мен това работи. Има момичета, които имат знанията и самоконтрола да ползват едновременно много и различно, но аз предпочитам да си въртя сериите - една сутрешна, 1-2 вечерни....след 2-3 месеца ги сменям с такива, които са адекватни за следващия сезон. Не твърдя, че това е панацея, а само че работи за мен. А да, и преди да купувам чета отзиви на най-различни платформи.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 23:28 от Agent Provocateur

# 116
Да питам дамите, които ползват https://kocos.bg/Medi-Peel-Premium-Naite-Thread-Neck-Cream-100ml-1-1794, дали става и за деколте и между гърдите? Забелязах леки бръчки там, след сън, които вече не се заглажда бързо...Дали би бил ефикасен за тях?

# 117
Здравейте, пиша за да ви разкажа какво ми случи и ако някоя от вас е преживявала нещо подобно, моля да сподели.
От около три месеца започнах да използвам източната козметика. Понасяше ми добре и започнах да вкарвам все повече продукти. Да, обаче между Коледа и Нова година направих алергична реакция, подозирам от един околоочен крем беше(Лоджикали), но не мога да кажа със сигурност. Изключих този крем, нещата уж се стабилизираха. Поръчах си, обаче нова козметика на Dr Jart, избрах крем със серамиди, защото вследствие на алергията околоочният ми контур се пресуши. С крема взех и една лист маска за свиване на порите. Реших да я направя преди две вечери. Кожата ми пламна жестоко от нея. Реших, че ще оставя кожата да почине малко от мазила, но все пак исках да успокоя сухота та в околоочнста зона изпробвах въпросния ден. На следващия ден имах обрив около очите, отново. Започнах да взимам противоалергично лекарство и вече два дни не съм слагала нищо на лицето си. Мисля да си се върна отново към европейската козметика, с нея не съм имала такива проблеми, напротив дори кожата ми е била доста толерантна. Та, моля ако някоя от вас се е сблъсквала с нещо подобно, споделете как процедирахте?
Моята кожа реагира така на прехваления ВВ за очи на Ербориан. Оправи се с:
https://www.bioderma.bg/nashite-produkti/atoderm/intensive-eye

# 118
Да питам дамите, които ползват https://kocos.bg/Medi-Peel-Premium-Naite-Thread-Neck-Cream-100ml-1-1794, дали става и за деколте и между гърдите? Забелязах леки бръчки там, след сън, които вече не се заглажда бързо...Дали би бил ефикасен за тях?
Даже на корема си го мажа аз Simple Smile Дали
ще има някакъв ефект върху бръчките- кой знае.

# 119
Скрит текст:
От около три месеца започнах да използвам източната козметика. Понасяше ми добре и започнах да вкарвам все повече продукти. Да, обаче между Коледа и Нова година направих алергична реакция....Та, моля ако някоя от вас се е сблъсквала с нещо подобно, споделете как процедирахте?

Голяма част от корейската козметика има доста богат състав. След първоначалната еуфория колко е приятна и ефикасна много от нас почват да вкарват МНОГО БЪРЗО все повече И ВСЕ РАЗЛИЧНИ продукти на различни брандове и от различни линии. Към какво сте направили реакции е изключително трудно да се каже, както и дали 1-2-3 продукта не са си взаимодействали, но е много вероятно кожната ви бариера да е нарушена.

https://chokchok.bg/kakvo-tochno-oznachava-kozhna-bariera/

Правила съм аз лично реакция към популярен и качествен продукт, който ми направи лишей (сухо и болезнено петно на лицето). Спрях да го ползвам, възстанових бавничко кожната бариера и след това си доизползвах същият продукт без проблем. НО си поставих за задача да огранича рязко купуването на всичко, което ми похвалят И да си взимам и ползвам продуктите на серии. За мен това работи. Има момичета, които имат знанията и самоконтрола да ползват едновременно много и различно, но аз предпочитам да си въртя сериите - една сутрешна, 1-2 вечерни....след 2-3 месеца ги сменям с такива, които са адекватни за следващия сезон. Не твърдя, че това е панацея, а само че работи за мен. А да, и преди да купувам чета отзиви на най-различни платформи.
Скрит текст:
Агентче, и аз си мисля, че се е случило точно това и реакцията е от комбинацията на няколко продукта. Единствено за кожната бариера не съм сигурна дали е повредена, мина ми през главата и тази мисъл,но не съм ползвала киселини, за да я наруша. Единствено още в началото започнах да използвам един крем с ретинал алдехид, но него го спрях още след първата реакция. Имам и един серум на Botalinum, в който има деривати на витамин ц, накрая и от него дадох реакция. Всъщност току що ми просветна, че най-последно си взех от дм един измиващ гел на It's skin, който също имаше деривати на витамин ц и се водеше аha и го ползвах 3 дни подред. Дали е възможно той да ми е направил беля. Макар, че самата ми кожа седи здрава, освен около очите. Ако все пак е нарушена бариерата  как мога да я поправя?
Извинявайте, че ви заливам с толкова много информация, но искам да намеря адекватно решение на проблема.

Общи условия

Активация на акаунт