Какъв крем за лице използвате? – 23

• 103 526
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
На skin1004 има различни видове слънцезащита спрямо типа кожа

Аз използвам първата /мазна кожа/ и матира много добре, чудесна основа за грим.

# 361

Този е моя, дори не знаех, ме има толкова видове на марката. Grinning Само този имаше в ДМ и ги взех, защото бях малко скептична. Бях пробвала друг корейски, но не ми понесе изобщо и съм чела, че техните продукти не са много мазна кожа. Но този наистина е много хубав.

# 362
Бях пробвала друг корейски, но не ми понесе изобщо и съм чела, че техните продукти не са много мазна кожа. Но този наистина е много хубав.
^^^ Позволявам си да не се съглася с удебеленото. Има много хубави корейски продукти за всякакъв тип кожа, вкл. мазна, но се налага да се направи добър рисърч преди да се купува. Техните сайтове не са много юзър френдли.

# 363
Нямам много опит с корейските продукти, така че не твърдя, че в вярно. Бях го прочела в някоя тема от форума.

# 364
За слънцезащита, и понякога за хидратация, ползвам Avene и Clinique. За anti-age превенция  - VICHY. И двете марки имат много добри продукти и са горе-долу в един ценови сегмент.
Мостри са ми давали винаги, когато съм поискала от аптеки "Sopharmacy".

# 365
До към 40годишна мазах само VICHY, включително фон дьо тена. Съхрани кожата ми, харесвах я много, и защото почти всички съставки в нея са с комедогенен индекс 0. Но откакто вкарах ретинола бариерата ми се наруши и кожата ми се изсуши страшно. Въобще смятам че всичко което не е био нарушава бариерата. Вече какъвто и крем да намажа все едно не съм мазала нищо. Не харесвам мат лица, като безжизнени са ми, стои ми по-добре огледален glow ефект. Затова залагам повече на алое гел, мист с хиалурон, серуми, ретинол, хидратиращ крем, течен витаним Е и винаги завършващо малко течно масло. В този смисъл марката на крема вече за мен е без значение. Поправете ме ако греша.

# 366
Въобще смятам че всичко което не е био нарушава бариерата... Поправете ме ако греша.
Поправям ви, не е така!
Ако не ми вярвате сложете чисто био чаено масло на кожата си (tea tree oil) и ми кажете какво мисли бариерата ви по въпроса.

Бариерата се нарушава не от НЕ БИО продукт, а от нашето незнание или липса на опит кой продукт и процедура в какво количество и комбинации са подходящи за нашата кожа в състоянието и към момента.

Пример: ексфолирането  е полезно!
Но кожата може да бъде жестоко престъргана със всеки тип ексфолиращ продукт - от ръкавица от сурова коприна, през 100% еко био оризова пудра със ензими от папайа до не съвсем био киселини в неподходящи концентрации.

Пример: витамин С е полезен!
Но може да се докарате до съвсем неприятни и нелицеприятни състояния ако употребите продукт с вит. Ц във висока концентрация (над 20%). А ако кожата ви е чувствителна същото може да се случи и с далеч по-нисък процент. А ако го съчетаете с безоил пероксид (в БГ не продават високи концентрации от този продукт) с цел да си третирате акнето може да стане съвсем грозна работа.

Та така... но съм съгласна с вас, че марката не е водеща и дори утвърдена и скъпа марка не е гаранция, че продуктите и ще съответстват на вашите нужди.

PS

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 18:13 от Agent Provocateur

# 367
Супер яко инфо! Единствената ми грешка от изброените е витЦ+ниацинамид

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 21:13 от bubanka

# 368
Glow ефект на български какво ще рече? Мазнеещ ефект?

# 369
Glow ефект на български какво ще рече? Мазнеещ ефект?
По-скоро сияещ/блестящ.

# 370
Озаряващ крем, гледам го пишат....

# 371
От няколко години за слънцезащитен ползвам крема на Avene 50 фатор, който след като се нанесе на лицето се тонира. Не омазнява и не белее.

# 372
по какъв начин може да се възвърне предишната кожна батиера на кожат, каквато си е била преди?

# 373
по какъв начин може да се възвърне предишната кожна батиера на кожат, каквато си е била преди?
Спираш всякакви мазила и си оставаш на организъм 😁
Ама тя кожата се променя, едва ли може да се върне като преди...

# 374
Спираш всякакви мазила и си оставаш на организъм 😁
Ама тя кожата се променя, едва ли може да се върне като преди...

Точно в тази връзка - бях се сетила наскоро за едни почистващи еднократни кърпички, които се продават в аптеката, но името забравих.. бяха напоени с нещо, за състава не съм сигурна, но не беше мазно. Преди няколко години след лазерна корекция на зрението лекарите ми препоръчаха 10 дни да почиствам лицето си само с тях.
Бях минимум шокирана - как така ще си чистя лицето с кърпичка и даже няма да мога да си намажа крем.. ужас, аз, дето от една водна пръска ми изсъхва и опъва по кожата Grinning
 Първите три дни наистина беше неприятно усещането за мен, не нетърпимо, обаче след 10-я ден имах е*ати яката кожа, просто мечта, и се задържа така известно време. Наистина - както преди -без черни точици, замърсявания, с пори мечта, без омазняване, чиста сияйна кожа. Ма тез кърпички бяха по над 2 лв. броя. Sweat
Ако някой има идея как се казват, ще съм благодарна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт