Термин Септември 2023

• 60 646
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
Мен ме водят рискова бременност и имам 4 безплатни прегледа.

# 466
Здравейте.
Чета ви от известно време и най-сетне се присъединява.
Тъкмо минахме БХС, човечето си има всичко и е добре според измерванията, чакаме резултати от кръвните изследвания и се надяваме да потвърдят добрите изгледи дотук.
Имаме детенце на една годинка, разбрахме, че съм бременна седмица след рождения и ден.
С тази бременност ми е по-отпаднало и ми става лошо по-често, но като цяло има сходства с предишния - ядат ми се основно въглехидрати, плодове и салати, прималява ми като прегледная, свалих килограми. Предишната обаче беше доста лека и се надявам тази също да е така.

# 467
Здравейте, и моята 1ва фетална и БХС минаха днес и всичко е наред. Simple Smile
Свалила съм 2-3 килограма, което е странно, при толкова шоколад и сладолед...

# 468
Здравейте, момичета! Вече съм в 15г.с. и апетита ми не отшумява, а сякаш става все по-голям. Започнах да придобивам навик за преяждане, което никак не ми харесва. Опитвам се да се храня балансирано, но понякога съгрешавам с нещо вдредничко (сладко в повечето случаи). Проблема е, че не успявам да контролирам глада си, а това хич не е добре, защото и кантара започна да показва доста килограми, а къде е тя още. Чувсвам се зле от цялото това нещо. От няколко дни се опитвам да се контролирам, да намаля количествата.... не ми се получава. Persevere През последните 6-7 дни ми се появява гадене от време на време, но това не ме спира да съм ламя. Persevere Ще прозвучи зле, но понякога предпочитам да съм с гадене и повдигане, отколкото все гладна и преяла. Вие имате ли проблем с апетита и как се справяте с постоянния глад (ако имате такъв)? Всякакви съвети ще са ми от полза!
Решила съм като за начало да си планирам всяко хранене и да наблегна повече на салатите и плодовете. Не знам доколко е добра идеята...

# 469
Здравейте, момичета! Вече съм в 15г.с. и апетита ми не отшумява, а сякаш става все по-голям. Започнах да придобивам навик за преяждане, което никак не ми харесва. Опитвам се да се храня балансирано, но понякога съгрешавам с нещо вдредничко (сладко в повечето случаи). Проблема е, че не успявам да контролирам глада си, а това хич не е добре, защото и кантара започна да показва доста килограми, а къде е тя още. Чувсвам се зле от цялото това нещо. От няколко дни се опитвам да се контролирам, да намаля количествата.... не ми се получава. Persevere През последните 6-7 дни ми се появява гадене от време на време, но това не ме спира да съм ламя. Persevere Ще прозвучи зле, но понякога предпочитам да съм с гадене и повдигане, отколкото все гладна и преяла. Вие имате ли проблем с апетита и как се справяте с постоянния глад (ако имате такъв)? Всякакви съвети ще са ми от полза!
Решила съм като за начало да си планирам всяко хранене и да наблегна повече на салатите и плодовете. Не знам доколко е добра идеята...
Аз се опитвам да заменя сладките неща с плодове и повече салати. Ако не Ви се повдига опитайте - една ябълка преди хранене ще напълни малко стомаха и съответно ще намали количеството храна .

# 470
Същата съм и аз. Нямам контрол, не успявам никак.

# 471
Здравейте, може ли някоя мама да ми пише на лс относно изследванията които трябва да си направя, да ми обясни малко

# 472
Петя Танева 604618, мислях, че съм само аз дето съм толкова лакома и нямам спирачки. Масово ми се оплакват от гадене, повръщане и сваляне на килограми. Какво сваляне на килограми, аз от въздуха качвам Sweat Smile

Ddiana_kostowa, ще пробвам с плод преди хранене, надявам се малко да засити спаска. Имам чувството, че черна дупка се е отворила в стомаха ми. Лошото е, че като хапна и след не дълго време пак съм гладна.... хормоните ми разгониха фамилията Sob

Днес съм си планирала какво ще хапвам поне до следобед. Вечерята не ми е съвсем ясна, имам идея в главата какво да сготвя ама първо да видим кога ще се прибера от работа.

В събота съм планирала да ходя на някакви лекции в Smart Center (Бургас), за спешни състояние при бебета и малки деца. Ще завлека и мъжо с мен, пада му се да почива и на него. Satisfied После планирам да се помотаем из бебешките магазини и между другото в някой друг магазин за дрехи, че яко ми отесняха в корема моите дънки и панталони. Решила съм, че ще ходя с рокли или клинове Sweat Smile

# 473
здравейте, някой от Пловдив да си е правил скоро Vision? Моля да ми пише на лично имам малко въпроси. Благодаря.

# 474
Здравейте,

След БХС резултатът за прееклампсия излезе 1:245. Според лекаря не е притеснително, но все пак ми каза да пусна скрининг за прееклампсия, от който чакам резултат.
Има ли някоя друга бъдеща мама с подобен резултат или ако предишна бременност сте имали? Има ли някакъв начин, по който може да се намали риска - хранене, спортуване, витамини? Моята проследяваща лекарка каза само да включа повече протеин в храненето, но не каза да избягвам някакви храни. Всичко, което чета за прееклампсия ми звучи много страшно и докато получа резултата ще се побъркам 😔

Здравей, моят резултат за прееклампсия излезе 1:169, което е доста близко до 1:150 (реалният момент на прееклампсия). Аз бях при д-р Галева в Евита. Изписа ми аспирин протект или Акард от 150 мг, който да пия всяка вечер до 36 г.с.
Вчера бях при моето АГ, което страшно много ме ядоса, защото му показах резултатите от ФМ и той ми каза, че аз съм много слаба (забременях 48кг, сега съм 49кг в 13 г.с.) и според него няма такава опасност от прееклампсия. Попитах го в такъв случай според него ок ли е да пия Аспирин, защото аз също чета, че не е ок и той ми каза "ами както си решиш" Rage . Аз си помислих, по-добре да ми беше казал да попитам в БГ Мама. Laughing
И без това не исках да раждам при него и обмислях след 3ти месец да се преместя при д-р Николова в Св.Лазар, направо и звъннах и си записах час и при моето АГ (няма да казвам кой е, споменавала съм го преди) нямам намерение да ходя.
Също се чух и с д-р Галева и тя ми каза, че трябва да пия задължително аспирин протект или акард и че резултатите са ми много близки до прееклампсия.
В крайна сметка така и направих, от вчера започнах аспирин протект и се надявам да ми се размине.
Също чета, че е хубаво много движение (ако бременноста позволява, много вода и здравословна храна).

# 475
Здравейте,

След БХС резултатът за прееклампсия излезе 1:245. Според лекаря не е притеснително, но все пак ми каза да пусна скрининг за прееклампсия, от който чакам резултат.
Има ли някоя друга бъдеща мама с подобен резултат или ако предишна бременност сте имали? Има ли някакъв начин, по който може да се намали риска - хранене, спортуване, витамини? Моята проследяваща лекарка каза само да включа повече протеин в храненето, но не каза да избягвам някакви храни. Всичко, което чета за прееклампсия ми звучи много страшно и докато получа резултата ще се побъркам 😔

Здравей, моят резултат за прееклампсия излезе 1:169, което е доста близко до 1:150 (реалният момент на прееклампсия). Аз бях при д-р Галева в Евита. Изписа ми аспирин протект или Акард от 150 мг, който да пия всяка вечер до 36 г.с.
Вчера бях при моето АГ, което страшно много ме ядоса, защото му показах резултатите от ФМ и той ми каза, че аз съм много слаба (забременях 48кг, сега съм 49кг в 13 г.с.) и според него няма такава опасност от прееклампсия. Попитах го в такъв случай според него ок ли е да пия Аспирин, защото аз също чета, че не е ок и той ми каза "ами както си решиш" Rage . Аз си помислих, по-добре да ми беше казал да попитам в БГ Мама. Laughing
И без това не исках да раждам при него и обмислях след 3ти месец да се преместя при д-р Николова в Св.Лазар, направо и звъннах и си записах час и при моето АГ (няма да казвам кой е, споменавала съм го преди) нямам намерение да ходя.
Също се чух и с д-р Галева и тя ми каза, че трябва да пия задължително аспирин протект или акард и че резултатите са ми много близки до прееклампсия.
В крайна сметка така и направих, от вчера започнах аспирин протект и се надявам да ми се размине.
Също чета, че е хубаво много движение (ако бременноста позволява, много вода и здравословна храна).

Здравей, има специални изследвания, които не са от БХС. Те показват с много по - голяма точност риска от преекламсия. Около 200 лева са. Само това показват.

# 476
Момичета, дали някоя от вас е решила да изненада близките си с новината по по-интересен начин?
Предния път им казаме на Коледа с картичка със снимка от феталната и много се изненадаха. Но сега нямам никаква идея... Ще се радвам на всякакви предложения Simple Smile

# 477
Ние помолихме семейството да се съберем за снимка на едно семейно събиране, но вместо за снимка бяхме нагласили камерата на видео. Като се събрахме цялото семейство вместо да кажем “Кажете зеле” казахме “Ще си имаме бебе.” Сега имаме за спомен реакциите на всички 😁 На другата баба бяхме взели картичка, която се изтърква като лотарийните билети и на нея пише “ще ставаш баба”. Пак бяхме скрили една камера да снима, за да запазим и нейната реакция.

Момичета, дали някоя от вас е решила да изненада близките си с новината по по-интересен начин?
Предния път им казаме на Коледа с картичка със снимка от феталната и много се изненадаха. Но сега нямам никаква идея... Ще се радвам на всякакви предложения Simple Smile

# 478
Здравейте. Имам въпрос. В 15 г с съм, вчера бях на преглед при АГ-то, но само ме претегли и измери кръвното, не е гледала бебчо. Въпроса ми е така ли се практикува или ме притупа на бързо на бързо, бях на ФМ и БХС на 03.03, а на преглед последно бях на 22.02,. Очаквах, че вчера ще видим пак бебчо, но не го погледна 🥺

# 479
По здравна каса се полагат два ехографски прегледа при нормално протичаща бременност и три при рискова таква. Ако желаете допълнителни, трябва да си плащате.

Общи условия

Активация на акаунт