Термин Септември 2023

• 59 061
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
Аз бих препоръчала доктор, който си предпочита естественото раждане и предлага секцио само при сериозни медицински показания. Лекар с над 40 години опит в родилна зала и хиляди родилки минали през ръцете и. Мои много близки 4-5 приятелки раждаха при нея и са изключително доволни. Аз също съм се насочила към нея. В момента изражда в св. София на бул. България, но не си води консултациите там. Ако проявите интерес мога да дам повече информация.

# 631
За Токуда също съм чувала добри неща.
Аз там ще раждам отново, но цезарово.

# 632
Здравейте, мамита 🧸🫶🏻
Четох, четох и накрая реших да си направя профил и да се запиша и аз 😃
Моят термин е между 11.09. И 13.09. (дай Боже ако всичко е наред, тъй като вече имам един мисед в 11 г.с. миналия април).
Не знам тук дали има мами с тромбофилия, но аз съм и понеже направих алергична реакция към фраксито и се наложи да сменя инжекциите с Клексан, та подарявам 7 инжекции Фраксипарин 0.4 ако някоя от вас има нужда може да ми пише 🙂
Как протича бременността при вас? Ще се радвам да обменим знания и опит 💗

# 633
Мен ми помага в тежки случаи,сода на таблетки от аптеката.Питах Аг нямало проблем. Момичета тази които сте раждали и на тези на които им предстои , ако сте от Бургас бихте ли споделили при кой сте раждали или смятате, интересуваме най-вече секцио,тъй като по медицински причини и трябва да е секцио.Много ми се иска да е направено по метода на Щарк, да не режат мускули ,но честно казано такава недоверие изпитвам към бургаските Аг-та, че направо съм в ужас при кого да отида и на кой да се доверя..както и в коя болница. А има ли раждали в София в Щерев ?  Всяка информация би ми била от полза. 😊🌹страхотен ден от мен 🌹

Аз съм от Бургас, следя се при д-р Давидова. Доволна съм от нея. Знам, че за секцио работи с доц. Ирмов в Девата. Моя роднина ражда по метода на Щарк при тях миналата година и остана доволна. Аз също мисля да им се доверя.
Имам позната, която е АГ и е работила с тях преди в Девата, каза ми, че няма да имам проблеми.
Иначе имам добри отзиви от мои приятелки и познати за БургасМед и по-конкретно за д-р Недялков и д-р Неделковски.
Ти при кой лекар се следиш? Не е задължително, но е хубаво да си при този дето си те следи, защото той те познава, знае твоето състояние и това на бебчето. И аз много се чудех и разпитвах в коя болница и т.н. В крайна сметка реших да имам повече доверие на АГ дето си ме следи.

# 634
Момичета от колко до колко се звъни за час при Чавеева ??? 
Аз се следя при д-р Мануелян . Иначе за Щарк именно към доц.Ирмов се бях ориентирала ,чудя се просто кога да запиша час ,за да отида на прегред при него и така да се каже да се запознаем 😀,леко ме притеснява факта , че го спрягат като много цапнат и груб , а аз хич не съм от търпеливите ,та в този ред на мисли ако нещо не ми пасне , се чудя дали изобщо в Бургас да раждам…на два пъти вече чувам от различни лекари “в Бургас вече никой не реже мускули при секцио” а дефакто май само след секцио при доц . Ирмов се възстановяват наистина за кратко време точно като при операция без рязане на мускули,  много ми е мътна историята все още със самото раждане ,въпреки че има още време ми се иска да се насоча на някъде.
За Неделковски , този бизнесмен не искам и да чувам ,адски ми е мазен и нагъл. Веднъж съм ходила преди години, да чакам 5 часа за частен преглед от 5мин ,абсурд , коридора му беше пълен с бременни жени смазани от жегата в болницата …тогава бях истински изумена от мазохизма ни понякога 😃🫣

# 635
За Чавеева, успях днес в 8.
Ние с малкият ми син сме в болница. Снощи е вдигнал след заспиването температура и получи гърч. Най-страшният ден в живота ми. Сега разбрахме, че е от тези 5%деца с такива особености. Дано не ми се случва повече. Има и грип б. Чакахме много линейката.

# 636
За Чавеева кол центъра работи между 8:00-18:00ч. Позвънявайте на всеки час-два защото е много вероятно да се запълнят бързо датите. Вчера за около час една от датите вече беше пълна... 😅

# 637
Аз първото го родих в майчин дом, София, с доктор Анна Мъсева, която е завеждащ на 7ми етаж. Тя е уникална! Родих естествено, без упойка, но с окситоцин, защото водите изтичаха, а нямах контракции. Приеха ме в 15ч и в 00:01ч родих. Като цяло съм доволна от МД.
За количките, ще си ползвам старите от дъщеря ми. Имаме Лорели и Чиполино move on, от която съм много доволна.
ММ се прибра с нещо вълшебно 🤣🤣🤣 колан за бременни ❤️❤️❤️ Сложих го и моментално усетих разлика в тежестта. Аз ще поработя още известно време и това много ще ме облекчи. С предната бременност имах доста болки в кръста и в таза и в опашката. Ужас беше последните месеци, а сега имаме и 2 годишно, което има енергия да захрани атомна електроцентрала 🤣🤣🤣
Иначе бебчо много шава вече, даже и ММ го усети. И стигам до извода, че не му харесва да лежа по гръб. Започват се едни ритници едно бутане 🤣🤣🤣 сякаш казва "мамооо, мръдни на някъде" 🤣🤣🤣

# 638
Здравейте, да има някой с повишено TSH
Моето от 2.03.2023г -1.11  от днес  е 2,56
Чак на 26 съм при ендо
Трябва ли да се притеснявам?
Приемам еуторокс от 0,25ммг
Също и витам Д е под нормата   
Реф 80-230, моето е 60
Приемам само витамини Elevit

# 639
При мен ендокринологът последния път каза, че ако до 34 седмица ТСХ не се вдигне повече от 3 значи нещата са добре и няма нужда да се виждаме.
Чак към 34-36 седмица може да се видим, за да решим как да продължим след раждането.
Витамин Д и при мен беше 60, но последния месец започнах да взимам вигантол 20 капки всеки ден и вече се вдигна до 80. Ще видя как ще продължи следващия месец.

Надявам се това малко да те успокой до 26.

[/b]
Моето от 2.03.2023г -1.11  от днес  е 2,56
Чак на 26 съм при ендо
Реф 80-230, моето е 60

# 640
Момичета,
Вчера АГ видя пола на бебето, но го записа на листче, защото искаме да е изненада и ще го направим след няколко дни със семействата. Много съм любопитна, но няма да отворя листчето😁 И все пак, тези, които вече знаят пола, може ли да споделите как ви е разположен корема? Ниско долу или високо горе?За момента това е единственото по което горе долу гадая😁😁 При мен е доста високо горе.

# 641
Сега съм с момчета, предишния път с момиче, ами корема ми е все един и същ. Май си е физика. Някой път сутрин повече виси, после се надига. При мен единствената разлика с половете, която усетих е, че като бях бременна с дъщеря ми постоянно имах пъпчици на лицето, а сладко грам не близвах, сега с момчетата, кожата ми е чиста, а хапвам далеч повече сладко.

# 642
Чак на 26 съм при ендо
Реф 80-230, моето е 60

Моята ендокриноложка също го следи да е под 2.
Моето TSH също се беше вдигнало малко последния път, нищо притеснително все пак не каза тя, освен че факторите са доста - увеличи дозата на еутирокс с още 0.25, назначи допълнителни изследвания (ФЕ, ЖСК, феритин, общ белтък и албумин) след 30 дни, да хапвам храни богати на белтъчини и да видим как ще се повлияе.

# 643
  • София
За Чавеева, успях днес в 8.
Ние с малкият ми син сме в болница. Снощи е вдигнал след заспиването температура и получи гърч. Най-страшният ден в живота ми. Сега разбрахме, че е от тези 5%деца с такива особености. Дано не ми се случва повече. Има и грип б. Чакахме много линейката.

И моето момче е от тези 5%, миналата година направи гърч, само че от грип тип А. Не се притеснявайте до 5г възраст го израстват. След този случай стриктно следя температурата и дори при ниска давам Нурофен и не се е повтаряло. Пожелавам ви бързо оздравяване и да не се повтаря

# 644
Чак на 26 съм при ендо
Реф 80-230, моето е 60

При мен TSH скочи от 1.1 на 2.95 и АГ ме изпрати на консултация с ендокринолог. Разликата от двата теста беше 3 седмици.  АГ обясни, че често се наблюдава при бременни и не говори за проблем с щитовидната жлеза, а по-скоро сега е по-натоварена и след раждането обикновено се нормализират нещата.
Изписаха ми аку-тирокс, за който се казва, че е по-пречистен и не трябва да има отстояние от приема му и последвало приемане на храна и напитки. Никога преди това не съм имала проблеми с TSH. Ще се следят стойностите на хормона всеки месец до раждането.
Ситуацияна с Витамин Д при мен беше направо критична - около 10 при минимални стойности 30. Ползвам спрей BetterYou, т.к. според АГ капките ще са ми доста слабички за бързо покачване. Пръскам вече втори месец, удобно е и приятно на вкус, витамина вече не е под границата, но има какво да се желае. Пуснаха ми и контрол на витамин Б12, казват, че доста често при нисък вит. Д и Б12 е с ниски стойности,  а също е важен витамин.
Не знам дали ще те успокоя, но не мисля, че стойностите на твоето TSH е проблематично, доколкото аз разбрах е хубаво да е до 2. Успокой се, мисли позитивно и всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт