Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 11

• 27 400
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз с големият бях взела Easy feel, като беше на две години и месец. Но му беше голяма. Като цяло марката прави чудовища- раници Satisfied А той беше тогава 84см и му големееше. С малко наместване успявах да го нося от две години и 3-4 месеца...до още 2 месеца, защото забременях и ми беше лошо непрекъснато. Коланът ми причиняваше още повече гадене и киселини.
Но зет ми носеше племенницата в нея по едно време- той е висок 2 метра и 5 сантиметра, племенницата беше тежичка на две и нещо. И му беше супер. Продадох я след това, второто го носих с Тула тодлър в онзи период. Аз, като цяло, харесвам повече твърди колани, добре подплатени презрамки...едри раници.
Макар да не съм едра-167, С-М размер. Но като е твърд коланът, усещам стабилност.

Ленито ми беше много красиво, но не беше за мен. И Интеграта ми 🤣 Обожавах я, но тези презрамки ме измъчиха. Липсата на колан, обаче, е готино нещо. Ако си оправят презрамките, хих си родила ново бебе Satisfied

# 196
Ох знаеш ли как се бия през пръстите за едно синичко Лени с динозаври... Joy Ама пусто и аз съм като теб с изискванията. Сигурно и аз ще взема Тула тодлър, стандарта ми беше безкрайно любим.

# 197
  • София
Днес, събота и неделя(за неделя честно казано не съм сигурна) в Стара Загора има Бебемания и гостуват Слингомания и Слинготека. Възможност е да се видят различните ранички, да се види как се връзва слинг, да се поговори с консултанта за различни неща.

# 198
Само днес и утре е.

# 199
 Здравейте, имам бебе на почти 2 месеца, днес пробвах е раница на приятелка /стар модел и неясна марка/ и то беше спокойно и заспа без "бой" на вечерната разходка. Разглеждам ергобейби в олх, но четах и из темата, че има реплики. Тези дали са оригинални според вас:

https://www.olx.bg/d/ad/ergonomichna-ranitsa-ergobaby-omni-360-n … D139-ID909GS.html

https://www.olx.bg/d/ad/ergonomichna-ranitsa-ergobaby-omni-360-C … D139-ID9vc0G.html

https://www.olx.bg/d/ad/ergobaby-omni360-all-in-one-CID139-ID9u0iT.html

# 200
А каква е разликата между Omni breeze и 360? И двете ли предлагат 4 позиции на носене? Коя е по-проветрива?

# 201
  • София
Само с касов бон могат да ви докажат, че са оригинални. Често и репликите си имат книжки, даже и холограмни стикери. Купуване от официални дистрибутори дава сигурност, че нещо е оригинално. Ергобейби, закупено от Слинготека, Сгушени, Рошаво, Рошко, Коалабейби май също ги продаваха, е надеждно. Последната година работят и с ozone, Айко.
 4-те позиции на носене са пълен скам. Аз лично не съм виждала някой да носи на хълбок(с ергобейби или друга раница), само на видеа записани от хора промотиращи ергобейби. Едната презрамка ви минава през врата, не знам как им е хрумнало въобще.
Нужни са две позиции- отпред бебето, гледащо към вас и на гръб, гледащо през рамото ви. Това са единствените ергономични позиции. Позицията, в която бебето гледа напред е компромисна, трябва да се използва лимитирано. Освен, че се натоварва гърба и тазовото дъно на бебето, то се натоварва и емоционално. А отделен е въпросът, че се променя и стойката на носещия и му е неудобно и на него.
Omni Breeze(с меш) или Dream(само от плат) е една и съща раница, просто с различен плат. Omni Breeze/Dream е по-нов модел, по-добре направен(макар, че има ли я тази конструкция с релсите за носене напред...все ще куца нещо). Има качулка с UV защита, вградена лумбална опора(някоо хора ги дразни, на други им е удобна).
Omni 360 е стар модел с недостатъци. Възглавничките около краката омекват и като цяло платката не е много широка. Надали ще става до 86см, както по принцип я дават. Крачетата често провисват.
 Само 360 е още по-стар модел, той не е регулируем и е за бебета над 70см.
Бебе на почти 2 месеца е малко за тези раници, трябва му хибридна или евентуално Neko Switch- тя се носи от 2 месеца.
Omni Breeze/Dream и Omni 360 са регулируеми от 3.5-4 месеца.
Заспиването в раница не е критерий, че на бебето му е удобно и раницата е подходяща(те и в кенгуру спят), както плачът не е критерий, че раницата не му е удобна и не е подходяща.
Добре е да отидете на консултация някъде, за да ви обяснят всички тези неща, да премерите различни марки и модели. Консултацията включва и информация как да носитв в жегите, как се носи и облича зимата, всякакви малки въпросчета.
За да не я пуснете после и вие "Раницата е носена само веднъж, беПка плачеше". Бебетата обичат да са до родителите си и плачат по всевъзможни причини. Ако сте си избрали раница, която пасва на тялото ви, консултант ви е обяснил точно как се слага и  имате желание да положите усилия- няма да е само веднъж, ще ви бъде удобно.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 00:44 от Дези.

# 202
Здравейте,
Малкия е почти на 3 месеца. Набелязали сме тези раници за след някой друг месец - https://aiko-bg.com/product-95665200024 / https://www.emag.bg/kenguru-za-deca-manduca-first-navy-do-20-kg- … 00/pd/DM9GDTYBM/?
Не сме носили преди подобни продукти и за да не стане като излишна покупка.

При какви случаи ги използвате? Колко практични са за разходки сред природа/парк? Могат ли да се използват няколко часа за по-дълга разходка и натоварват ли кръст/гръб на родителите/малкия?

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 05:58 от kaiser

# 203
Най-добре, за да не остане излишна покупка, проверете за библиотека за бебеносене /наем на харесаните модели.  Пробвайте ги предварително защото може да се окаже неудобна.

Тази на ергобейби изглежда с нерегулируем панел, тоест най-рано от 6м нататък.

От 4м най-рано може с ергономична раница, но трябва платката където седи детето да може да се регулира. Разкрача на 4м и на 6м дете са с различна големина.

Погледнете и Lenny Lamb Upgrade, Belenka, Kavka, Isara.

Много често влизат в употреба. Вкъщи с две деца количка не сме ползвали изобщо. За ходене до магазина е идеална, до площадката, на разходка, дори в градски транспорт. За натоварването на гърба вече зависи модел/марка и дали е нагласена както трябва. Ако е всичко точно дори не трябва да се усеща тежеста и може с часове.  Раниците не са еднакви - има с мек, с твърд колан. Това също има значение за натоварването на кръста.

# 204
  • София
Мандуката е по-добра от този модел на Ергобейби, но е голяма за тримесечно. Тия гащи вътре, които се закопчават са недомислени, а платката не се регулира, което значи, че е за бебета над 70см.
Away на ерго е олекотена раница, която съхне бързо. от колата до магазина, на плажа да отидете. За кратки носения. Също не се регулира, за деца поне 68см е.  И двете са до 86см(е, ергото са известни, че са умалени, може и по-рано да стане тясна платката).
Не си купувайте така на сляпо. Дори да е от айко и емаг-минете първо през една консултация, вижте какво ви е удобно- успоредни или кръстосани презрамки, да има лумбална опора или не, меш или слингов плат, закопчаване като на хибрид или под мишниците. Пък след това си купете, откъдето искате.
Позването зависи от вашето ежедневие. Аз ползвах всекидневно, имах различни-някои се харесваха на мъжа ми, други на мен. Ако е много жега, но няма да ходя много си ползвах Интегра-та, ако трябваше да ходя дълго и цял ден да сме навън- грабвах Тула-та. За официални случаи връзвах някой красив тъкан слинг.
С малкото м дете почти не съм ползвала количка. Още с големия ми беше неудобно, но за прекарване на пратки и шкафове вършеше работа. Мислех, че е от количката- имала съм сигурно 6 или 7....продавах, купувах-никоя не ми пасна. Та с малкото въобще не се и разправях. За пръв път я докосна на 6-7 месеца, до тогава не се и сещах за количка.
Но аз съм активна, ходехме много навън, пътувахме с градски транспорт, имах ангажименти. Не бях шофьор(наскоро станах, а децата ми са големи, т.е. ги изгледах с градски транспорт) и не ми се влачеше количка до другия край на София. На срещи за родители, да си върша задачи, да пием кафе и да играят с деца на приятелки-постоянно бяхме някъде и зиме и лете.
Започнахме да си стоим на площадката до блока, чак като станаха на по 4. Количка ползвах и като ходя до Лидл, да си прекарам покупките, а бебето в раницата.
С малкият ми син(беше на почти 5 месеца) обикаляхме Флоренция 3 дни, с по близо 30000 крачки на ден. Редувахме се аз и баща му да го носим, с една моя любима Тула. Венеция също-там с количка е самоубийство, поне в стария град, самата Венеция. Но при това пътуване(с кола ходихме през Сърбия, Хърватия, обиколихме Итали и се върнахме обратно) не носихме количка, за сметка на това си бях взела 2 раници и 3 слинга Satisfied Бяхме на сватба и не можах до последно да реша с кой слинг да съчетая роклята.
Приятелка катереше планини с двумесечно. Повечето ми близки приятелки и познати бебеносеха(всъщност покрай това се запознахме) и имам примери с много ситуации, начин на живот, с близнаци, с породени. Позната си я ползваше да носи детето, докато работи в двора(тя живее в къща, в малко населено място). Сега си направи малък бизнес-ходи да работи с третото си дете на гръб. На друга детето беше със заболяване и това я улесняваше-да е винаги с нея, тя има още 2 деца. Всякакви житейски ситуации, професии, ежедневие.

# 205
Здравейте, искам да взема слинг за новородено, но съм супер неориентирана. До колко кг може да се носи в слинг и кога е време за раница? Ергобейби омни 360 ми бяха дали да пробвам с каката, но сега чета негативи и се отказах. Препоръчайте ми марка, сякаш искам от тези които се връзват слингове, не с рингове. Моля 🥹

# 206
Ние сме с еластичен слинг ,който аз си уших за баткото.
А раницата която ползвам е на Hoppediz primeo

# 207
За баш новородено - еластичен слинг или ринг слинг. Хибридна раница (hoppediz primeo,  Lenny lamb hybrid и тнт) след 40ти ден. Ергобейби Омни и всички други ергономични носилки с регулиране на седалката/панела от 4м. Останалите от 6м нататък.

# 208
  • София
Синът ми е на 48 дни и от седмица сме с Neko Switch.
Бях се засилила към Isara Quick,но на място като отидох да пробвам Neko-то ми падна една идея повече.
Приятна раничка с много възможности за регулиране.
 В началото носех със слинг Ергобейби Аура, но с раничка ми е страшно бързо и удобно

# 209
  • София
Неко има много красиви разцветки, аз също я харесвам. По-широки са и презрамките и не на всеки пасва. Докато Исара е някак по-универсална, по-лесно пасва на различни тела.

Общи условия

Активация на акаунт