С какво ви дразнят свекървите? - 141

• 39 012
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
На мястото на незапомнящата свекърва щях да потъна в земята, ако и на десетата година не помня датата.

# 91
Моят РД тази година съвпадна с Велик ден,нямаше как да пропусне свекървата,но пък беше недоволна,че няма да я уважим на такъв голям празник,тъй като бяхме на почивка Simple Smile

# 92
Аз съм от тези, дето не помнят. Не е нарочно. Никакви дати не помня, и на близките ми, и собствения ми имен ден не знам на коя дата е. Пробвах още като ученичка да си записвам, но то е насилена работа, като не се сетя да си погледна записките пак пропускам Grinning Истина е, че за мен датите явно не са важни. Но това не означава, че хората не са ми важни.
И обратно, аз не оценявам кой колко държи на мен според това, дали ми помни годишнината от сватбата. Това може да показва приятелско отношение, но и просто добра памет...

# 93
  • при късмета
Изсмуквате си ги от пръстите тези оплаквания. Какво като не помни РД-то? И какво като не си го е записала? Трябва ли всички да отдаване такова значение на родените дни? За мен не е кой знае какво и не държа да ми чистият. А ако някой се сети, че наскоро съм имала повод даже съм благодарна, дори да не си е направил труда да си свали апликация специално заради мен и да ми отбележи празника.
Това оплакване не е изсмукано от пръстите. По свекървенски, пропускаш, че сина ѝ има имен ден на тази дата, та хич не би трябвало на свекървата да е проблем да го запомни. Не забравя само РД на снахата, ако трябва  да си интерпретираме, типично по свекървенски.
У нас, колкото аз помня дати, толкова мъжа ми изобщо не ги помни. Ако щеше вярвайте, той дори рождения си ден ще пропусне, ако аз не спомена нещо. Патологичен е направо, аз не познавам друг човек, който като го питат на коя дата е роден, да се замисля. Само и единствено РД на детето директно изстрелва датата без да се замисля. В началото имахме много разправии, че ми забравя РД. За годишнини да не говорим изобщо. На телефона, като му звъня, по едно време (в началото) вместо името ми, изписваше дата, че да не забрави Joy Обаче какво от това, като никога не знае коя дата сме и никога не му е било важно. Сега ми е смешно, ама преди много палех. Научи се де, ама имаше разправии и сръдни. А баща му е 2 дни след него и все аз го подсещам да му звънне.

# 94
На мен би ми се сторило по-обидно изобщо да не поздравява, отколкото да го прави на грешна дата. Все пак показва уважение към празника по своему. Щом не помни и за сина си, явно не е лично и нарочно. Аз уж помня дати, но често ми е трудно когато дойде деня, да го свържа със събитието. Изобщо не се усещам, че сега е моментът. Вярно, приятно е някой да се сети, но не разбирам тези, които зорлем те затрудняват - с криенето на дати във фейсбук като някакъв тест за приятелство едва ли не. Еми сори, няма да седна да настройвам календари за всеки. Това не значи, че не уважавам човека, не му мисля доброто и не се радвам за него.

# 95
  • София
Не виждам проблем със смартфоните вече - във всеки има календар и може да се записват празниците в него. Да се настрои годишно повторение, аларма, предварителна аларма, за да има време да се помисли за подарък. Освен това телефонът "знае" кой ден и дата е днес винаги. Даже на телефоните с копчета има календар. Всичко друго е оправдания и незаинтересованост.

# 96
  • Бургас
Опитва се да запомни, но се бърка. Това, че бърка датите за мен си е сигнал, че поне се опитва. Иначе можеше просто да се прави на чукната. Ако е питала мъжа ти за датата, то определено не е от лошотия.
Има такива хора. Има хора, които пишат на лист и после листа изфирясва. Не са по записките. Не всички са организирани, записващи, помнещи.
Аз знам кога е роден мъжа ми, децата, брат ми, майка ми и племенницата ми. Толкоз.
Не защото не обичам другите членове на семейството ми. Просто не помня датите.
Омъжих се на 29.02, за да не си забравям годишнината. Simple Smile Не защото не уважавам и обичам мъжа си, ами пропускам ги тез дати.
Нямам никакво намерение да ползвам календари и телефони и т.н. Просто не се получава.

Ако някой е сърдит на моята същност може да ми се сърди колкото си ще.

Собствената ми баба забрави, че имам юбилей тази година. Обади се да ме пита на моята дата, кога малката на брат ми има рожден ден. Поне да знам на кого приличам Simple Smile

# 97
Ма Ко, аз разбрах, че и на сина имения ден забравя. Явно датите не са и силната страна или не отдава голямо значение. Защо да настройва телефона, ако точната дата за нея не е водеща, а поздрава и хубавото пожелание. Жената даже е предложила помощта си в подготовката за празненството. Но защо да и е забранено пък да честити.
Значи, или ми помниш точната дата, или дума не продумвай.
П. С. Не съм свекърва 😄✌️

# 98
Някои дават мило и драго да не се сещат за тях, сега пък - уважение да търсим и поздрави.
 На един рожден ми ден дойде една позната, дето съм и  правила добро ,решила тогава да благодари с подарък. Ами магарето чакаше   впрегнато да ходим на нива да копаем, синът - хлапак  кара ,не знам баща му де е бил, и свекървата. Едно кафе не можах да почерпя ,че ме викат ,магарето не стои.
 Няма да го забравя това.(че не почерпих)
 Вие за поздрави говорите.
 В началото - разбирам. После - не разбирам.
 Ама сегашното време е друго, някак уж натоварено пък не съвсем, има време за разни неща. Като ви чета де.
 Мисля си как ме бе завъртял животът ,че на бегом го карах. То заради това сега   е друго за мен. Ама като не е навреме ,полза няма много.
 Помня  и един сън ,вечерта преди сватбата , облякла съм роклята , съседът реве, дъщери има, преживява,  и ми се казва ,че зор ще видя, зло ме чака, но  накрая ще е лесното. Вярно  е.

# 99
Ма Ко, аз разбрах, че и на сина имения ден забравя.
П. С. Не съм свекърва 😄✌
Тя просто не смята, че сина й има имен ден, защото името му е производно. Никога не му е празнуван. Като е станал на 20 г е започнал да си кани приятели и семейно, от дете той не е имал имен ден. Именият ден на свекър ми също е голям християнски празник и тя го помни много добре.

Като цяло не е забраванка, от организираните хора е. Иначе казвате, даже предложила помощ за празника… тя ще вземе да дойде на грешния ден, голяма помощ ще е! 😂😂😂

# 100
От прочетеното до тук разбирам,че е много сложно една тъпа дата да се запомни и един човек,пък била тя и снахата да се уважи. Голямо изреждане на причини Защо не е проблем че някой нещо си е забравил
 Ами не ,проблем Е ама малко хора са силни в уважението. На думи иначе сме много ербап.

# 101
Абе малките деца явно не ги смятат много за именици. На имения ми ден нашите ме оставяха с баба и отиваха на гости на семейни приятели. Мъжът е с мъжкия вариант на моето име.
Чак сега го регистрирам като ненормално, ама...

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 21:24 от Лютиче 2.0

# 102
  • Бургас
Е, какво значи една тъпа дата? Има хора, които не помнят дати. Да не сме всички ходещи календари.
Ръководила съм  екипи, проекти. Таймирам сума неща, но не помня дати. Мога идеално да преценя период, но не и да запомня дата. Най - редовно звъня на стоматолога, за да питам дали часа, който съм записала миналата седмица е за утре и т.н
Ако не запомня РД, това не означава, че не обичам даден човек. (ФБ ми спестява доста такива ситуации). Но ако дадения човек му е толкова важна датата, а не моето отношение, то бих си казала, че е имало причина да не запомня датата.
Още повече свекървата е питала сина си, не е честитила на снахата. Той я е коригирал.

Имен ден на производни и за мен не е имен ден. От 3 седмици ми честитят имен ден, който аз просто нямам.
Обаче, ако дятето реши да празнува нещо си, ще му честитя. Повод за хубави емоции не бива да се пропуска Simple Smile

# 103
Но ако дадения човек му е толкова важна датата, а не моето отношение, то бих си казала, че е имало причина да не запомня датата.
Това е най-доброто обобщение на темата и даже ще го открадна Blush

# 104
  • София
Ако някой знае от години, че за мен е важно да запомни рождената ми дата и продължава да си прави пас, то е ясно какво е отношението му към мен.

Общи условия

Активация на акаунт