Сполучливи имитации на маркови парфюми - 48

• 53 891
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • Burgas, Bulgaria
От много време оригинално не значи по-добро, наистина се реформулират масово парфюмите, а и всичко вече е синтетично, едва ли някой все още прави екстракти от цветя(може би някои нишови). За това пръскаме си аналозите и си свиркаме 😄
Да, абсолютно права сте, във ФБ групите на парфюмните маниаци са изписани хиляди коментари по въпроса, цените на оригиналите в Б-г са по-ниски поради т.нар. "паралелен внос". Изпишете го в търсачките на парфюмните теми и ще разберете. Точно заради реформулировките на оригиналите съм тук - в тази тема, с години носих оригинали, които осакатиха или спряха, тук ми е сигурно и уютно, живея с пълното съзнание, че нося менте (не го и крия), нямам големи очаквания, но пък често оставам приятно изненадана. Открих, че технологиите са силно напреднали и че много имитации надминават оригиналите. В този дух да похваля препоръчания от съфорумка гръцки сайт: https://leparfum.com.gr/el/  Поръчах много стари и отдавна спряни "бабички" , които добре познавам, за да разбера как са се справили, амиии...... блестящо с едно само изключение, за което и аз не съм сигурна, че си спомням добре. Доставят по БП за 9 евро, пратката беше добре опакована, платих чрез Pay Pal, пристигна за седмица, адреса и имената си написах на български, непременно искат телефон за връзка, на който от български пощи ми изпратиха SMS за получаване на пратката. Flowers Hibiscus
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 17:10 от kolevaangela

# 166
kolevaangela, с почти всичко съм съгласна, но не и с това, че имитациите са "менте". Те просто са имитации, както казахте - някой особено качествени (визирам Гиза от личния си опит).

# 167
  • Burgas, Bulgaria
kolevaangela, с почти всичко съм съгласна, но не и с това, че имитациите са "менте". Те просто са имитации, както казахте - някой особено качествени (визирам Гиза от личния си опит).
Да, права сте, въпрос на навик и на изказ, наистина "менте" е имитация в подобна на оригиналната опаковка и висока цена с цел заблуда на потребителя, и да, тук говорим за "имитации". Flowers Hibiscus

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 17:15 от kolevaangela

# 168
От много години не бях купувала парфюм. Благодарение на тази тема и на вас за няколко дни открих невероятени аромати, и сега им се радвам, като малко дете на захарен памук..
Днес цял ден съм с Erba pura и толкова ми харесва, че не мога, да спра да се пръскам и сигурно ще ме заболи глава. 😁😁😁. Определено за мен е страхотен аромат 😊😊😊
Утре ще пробвам Noir de Noir  на TF.
После следва и Италика, Mon Honour 43. Solei Blanc.
А след тях ще видим какво следва може би нещо за пролетта.. Вече съм си записала няколко имена.

# 169
За Cloud мога много да кажа, станах голям фен 😄 Новите бройки в Дъглас са произведени в Полша ако обърнете внимание, точно заради това продадох моя, води се оригинален, но произведен там, е не е същия, за съжаление. Наистина доста по-нетраен. Имам си произведения в САЩ. Ana Abiyedh rouge е  като Бакарата, но според мен се различава доста от Cloud, в него има сметана,много по-сладък е от Ана и кремест, тя си е чиста болница. А като имитация съм много доволна от имитацията на Заг(552 ако не се лъжа), даже първо там го пробвах, много е траен, на дреха до изпиране, даже в началото е по-силен от оригинала според мен. Имам си и от него запас. Като цяло много се влюбих в този аромат лятото и се запасих доста, сега зимата ми избива повече болничната нотка, лятото по-сладък ми стоеше, но пак ми е фаворит.
Благодаря за споделеното, имах дилема, дали да е  имитацията на заг или Ana Abiyedh rouge.
Ще поръчам от заг, набелязала съм си още някои неща.
Изпръскала съм няколко флакона на Ана-на моята кожа не е болница и йод. Смея да кажа, че е супер аналог. Проекция над 10ч.Така,че ако ви изпадне на добра цена-Емаг - продавач Емаг-купувайте.

# 170
Ползвала съм доста и съм оставала доволна от всичко, което съм имала. Смятам, че като качество и сходство с парфюмите, на които са аналогични, са много добри. Ароматите са въпрос на вкус. Любителка съм най-вече на Freesia & Pear, имам и оригинала на Jo Malone и мога смело да кажа, че са абсолютно идентични, както и Wood & Sage и French Lime, от чиито оригинали имам отливки. Любопитствам за Orange Blossom и за Patchouli Pour Femme.
Има много писано за Jenny Glow, можете да прочетете назад в темите.
Здравейте, исках да попитам точно за Wood & Sage усеща ли се прасковена нотка? Много се двуомя точно за този аромат, но ако се усеща прасковата не е моят

# 171
Нещо се бъркате. В Wood&Sage няма никаква прасковена нотка.

# 172
Много се чудих защото в описанието на Jenny в notino са писали че има, а в оригинала на Jo Malone не. Пробвали ли сте версията на Jenny?

# 173
Тук няма праскова има море сол пясък

# 174
Имала съм я. Няма праскова.

# 175
Според описанията в пирамидата на Дженито наистина има праскова, но честно казано не мисля, че изобщо може да се усети, абсолютно незабележима е. Може да е там, за да подсили някоя от другите съставки, нямам представа как се случват тези неща, но аз (а както виждам и други), не усещам праскова. А ако много Ви човърка любопитството, но не искате да правите сляпа покупка, можете да ми пишете, ще Ви изпратя пробичка.

# 176
И аз никаква праскова не усещам там, а я обичам в парфюми и добре ми стои, но в това Джени даже намек за такава не откривам. Иначе парфюмът за мен си е чуден особено за цената си! Това лято доста го поносих. Simple Smile

# 177
Тук няма праскова има море сол пясък
море сол пясък -  тъкмо това търсех, благодаря на всички за отзивите! Ще се поръчва Smile

# 178
Може ли да препоръчате цветни парфюми в изпълнение на Гиза?

# 179
Здравейте! Да се включа и аз като един почитател на парфюмите.

Осмелих се и аз да пробвам от парфюмите на ZAG. Поръчах си няколко тестера - Bitter Peach, Lost Cherry и Erba Pura. Първият е приятна, сладка, пудрена праскова, която много ми допадна. Познавам оригиналa и откъм трайност този аналог е по-добре при мен. Черешката също ми хареса. При мен изкара около 5 часа някъде, като накрая се усещаше близо до кожата. Еrba Pura сякаш ми идва една идея по-сладникав от оригинала и е доста силен също. Него вече го подарих. Като цяло съм доволен и честно казано бих експериментирал с други аромати.

Искам да попитам някои от вас с повече опит дали е срещал имитация на Tom Ford Ombré Leather Parfum (не EdP)? Имам оригинала, но съм тотално разочарован от трайността и честно казано имам съмнения какво са точно са ми изпратили от онлайн магазина на Douglas. Не е нормално да изкарва по-малко от час, дори се къпах с него и резултатът е абсолютно същият. Като цяло нямам проблем с трайността на парфюмите върху моята кожа. Случва ми се вече за втори път от тях и мисля, че не бих рискувал повече с нещо от там. Дори тествах същия парфюм в Sephora - нищо общо с тази водичка, която получих.   

Поръчах си също така Tabacco Vanille и Invictus Aqua на Martin Lion - нямам забележки. Хубав, наситен аромат и чудесна трайност върху моята кожа. Вторият ще е супер за лятото - свеж, чудничък. Сега се изкушавам да си поръчам тестер на Sauvage (от чисто любопитство) и Un Jardin Sur Le Toit отново в изпълнение на ZAG.

Ей, запалихте ме и мен! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт