Работа, CV-та, HR-и, съвети - 83

• 49 387
  • 1 063
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря. В момента се занимавам с финансови анализи от 6 г., но да 15-ина години със счетоводство. В момента не ми е супер зле, да речем, но съм на едно ниво, от което няма нищо какво да очаквам занапред. А и в нашата фирма не се расте според работни заслуги, а според това дали имаш вуйчо владика.... Grin

# 76
Успех на всички търсещи, дано 2023 ни донесе повече късмет. Аз засега кютам. От една страна, скоро ще приключи временен бонус, който решиха за цялата фирма като мерки за инфлацията. Заплатата ми ще падне. От друга страна, изплатих кредит, и си вдигнах заплатата с един наем сума. Декември уж се разбрахме с шефа, та ще видим как ще е тази година. Виртуален екип, шеф чужденец и хоум офис са си привилегия за мен.

# 77
А и в нашата фирма не се расте според работни заслуги, а според това дали имаш вуйчо владика.... Grin

Просто от любопитство - какво печелят собствениците от издигане на (вероятно) не особено кадърни връзкари вместо хора, които действително вършат работа? Simple Smile Привличат допълнителен бизнес по този начин, или друго?

# 78
Khufu, в повечето случаи, обикновенните служители продължават да вършат цялата работа.
Повишението на другите е чисто фиктивно и за да взимат по-голяма заплата. Майка ми работеше в такава фирма. Реално тя обясняваше на "шефът си", какви процеси се извършват в произвоството. Шефът и само кимаше с глава и когато имаше някаква проверка или визитация обикаляше и повтаряше "Това е произвоството ни, тук правим един какво си". Grinning

# 79
  • София
При нас уволниха невменяемата, но всичко падна на моите плещи. А не е работа за един човек. Другият ще дойде след месец и вместо да ми помага, ще трябва да го дундуркам. В момента дори не съм напълно здрава, но не мога да взема болничен. А други имат наполовина на половината работа, правят си ремонти, е*ат се, ходят по супермаркети с часове в работно време.
Обмислях да напусна и да си търся спокойно междувременно, защото бърнауътната не мога да се съсредоточа върху намирането, не ки остава енергия, но се появиха лични проблеми и несгоди, изискващи пари, и си давам сметка, че не е разумно.

Успех на всички с намирането на нова работа.

# 80
Повишението на другите е чисто фиктивно и за да взимат по-голяма заплата.

Това е ясно, но въпросът ми беше "защо". Какво печели собственикът, плащайки добра заплата на някакъв фигурант, като може да не го прави и работата няма да пострада от това?

# 81
Кечър, ако вземеш дълъг болничен какво ще стане? Да си починеш и да се успокоиш.

# 82
  • София
Ами най- вероятно ще ме притесняват и ще ми звънят и карат да правя неща, защото в момента само аз знам как да ги правя и като се върна, всичко ще чака на мен. Те са крайни срокове всеки месец. 9 на брой. Има намесени и парични бонуси на други хора, всички ще писнат. Не съм счетоводител, нито пейрол, но правим и странични "задачки".
А и явно не съм от тези, на които им раздават болнични. Само веднъж съм била... Joy Joy
Просто се замислих, че освен двата месеца робия предизвестие, да товариш хората максимално също е тактика на големи компании. Те нямат време да се огледат.

Мернах някъде, че са те повишили, честито! Simple Smile

# 83
  • Сф
Кетчър, не забравяй, че магарето се товари докато клекне.
Пускаш болничен, ок, всички ще писнат, но точно заради този шум:
1. ще намерят кой да закрепи положението докато се върнеш, или
2. пак ще те накарат да го направиш, но поне ще е само това и няма да се занимаваш с целия обем работа
3. евентуално ще те оценят.

# 84
Кечър, благодаря ти!

Писали сме с теб и преди по темата за товаренето. Според мен си жестока със себе си. Ти си знаеш какво ти е финансовото положение, но ако имаш възможност, дай си време. Ако си в бърнаут наистина имаш нужда от почивка. Да си гледат работата тия!

# 85
Повишението на другите е чисто фиктивно и за да взимат по-голяма заплата.

Това е ясно, но въпросът ми беше "защо". Какво печели собственикът, плащайки добра заплата на някакъв фигурант, като може да не го прави и работата няма да пострада от това?
Прави услуга на някой, който му върши друга работа.

# 86
  • Варна
Или фигурантът е силно негов човек/роднина.

# 87
Според вас трябва ли на интервю да задават лични въпроси от сорта на семейно положение? имате ли кредити в какви размери са? Имате ли деца? Странно ми понеже бях на интервю и точно тези въпроси ми зададоха бях леко в потрес

# 88
Според мен- не. Особено пък за кредит...Айде другите съм чувала, че се задават, но кредит не бях...

Един от най- тъпите въпроси, които съм получава е  Вашият мениджър знае ли, че си търсите нова работа?

# 89
Според вас трябва ли на интервю да задават лични въпроси от сорта на семейно положение? имате ли кредити в какви размери са? Имате ли деца? Странно ми понеже бях на интервю и точно тези въпроси ми зададоха бях леко в потрес

Не, разбира се. Но погледни от положителната страна - още на интервюто ясно са ти показали, че не бива да работиш там.

Общи условия

Активация на акаунт