Работа, CV-та, HR-и, съвети - 83

• 49 397
  • 1 063
  •   1
Отговори
# 90
Според вас трябва ли на интервю да задават лични въпроси от сорта на семейно положение? имате ли кредити в какви размери са? Имате ли деца? Странно ми понеже бях на интервю и точно тези въпроси ми зададоха бях леко в потрес

Не, разбира се. Но погледни от положителната страна - още на интервюто ясно са ти показали, че не бива да работиш там.

И включително дали човека с който живея дали щял да бъде съгласен аз да работя с тях и той какво работил това какво значение аз с кого живея и това той какво работи. Извинявам се ама те не ми светя!! Кредит и то в голям размер над 10 хиляди това няма никакво значение според мен човека който ще работи за тях дали има 10 20 30 хиляди лева кредит или има 2 деца примерно той го прави за по-добро заплащане

# 91
И къде (или поне в кой сектор) попадна на подобни селяндури, ако не е тайна? Simple Smile

# 92
За кредити питат, защото ако не внасяш и от банката почват да звънят на работното място.И звънят всеки ден и по няколко пъти на ден.А бързите ходят и на място.Това е едната причина, другата е, че си мислят, че като имаш кредит и си им вързан, няма къде да ходиш.

# 93
  • в сърцата на децата <3
Скрит текст:
Според вас трябва ли на интервю да задават лични въпроси от сорта на семейно положение? имате ли кредити в какви размери са? Имате ли деца? Странно ми понеже бях на интервю и точно тези въпроси ми зададоха бях леко в потрес

Не, разбира се. Но погледни от положителната страна - още на интервюто ясно са ти показали, че не бива да работиш там.
И включително дали човека с който живея дали щял да бъде съгласен аз да работя с тях и той какво работил това какво значение аз с кого живея и това той какво работи. Извинявам се ама те не ми светя!! Кредит и то в голям размер над 10 хиляди това няма никакво значение според мен човека който ще работи за тях дали има 10 20 30 хиляди лева кредит или има 2 деца примерно той го прави за по-добро заплащане
В такива моменти изключително съжалявам, че не съм на проверка таен клиент 😁 Така хубаво ще изгърмят, че и в околията ще се чуе.

# 94
Разбира се, че не е нормално! Но пък поне веднага разбираш, че не са твоите хора и си тръгваш. Аз бих направила това. Директно ставам и приключвам.

Това интервю с тия въпроси за приятеля ти дали е съгласен… да не е за стриптизьорка… 😁

# 95
Просто от любопитство - какво печелят собствениците от издигане на (вероятно) не особено кадърни връзкари вместо хора, които действително вършат работа? Simple Smile Привличат допълнителен бизнес по този начин, или друго?

Вече са ти отговорили на въпроса, да не повтарям това, което вече е отбелязано.
Също така има и други причини за подобни "мениджърски решения". Примерно - някой ти прави услуга, ти уреждаш жена му на добра позиция и заплата; назначаваш си любовницата на добра позиция и заплата; някой, от който смяташ, че ще имаш полза в бъдеще (примерно кмет, министър, подобно...) - уреждаш негов близък; имаш приятели по лов/риболов/голф/бридж, които ти искат услуга и съответно ти дължат такава после...... сигурно има и други варианти все подобни. И всички страни са доволни. Когато фирмата е голяма, винаги има вариант за парашутисти, пчеличките (магаретата) носят на работа, нали?!?..... особено ако директорът е на заплата, а не е собственик.

# 96
Нее работата е свързана с клиенти да работиш в заложна къща става на въпрос  това работя и в момента но заплащането е ниско.. за 2 години и половина тук където съм не са ме питали такива неща ако искам ще им кажа това са лични неща..170 лв кредит ли е който имам още 80 лв да изплатя това ако е кредит не знам...всичко съм си плащала не съм хазартна личност😂 ако това ги притеснява...приятеля ми ако ще и най-големия мафиот да е ( не е такъв нормален човек е) нали аз съм с него не те бооже😂

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 22:03 от Elityy99

# 97
Е щом е заложна къща, какво да те питат.Езици не им трябват, компютърни програми също, нормативни документи изобщо.Те са мошеници и си мислят, че може да ги окрадат и затова питат такива неща.Клиентите им и те такива.Гледай да се махнеш от там, ама не от една в друга, а изобщо.

# 98
Ако съм искала сън щяла да ги окрада отдавна но не е там въпроса аз го правя за пари.. тук не е въпроса аз дали ще се махна или не тук е въпроса дали това нещо ви се вижда нормално не кандидатствам за някаква супер престижна професия сигурна съм че даже там не питат подобен тип въпроси!
Както казах няма значение кой какъв е той го прави за пари!

# 99
Моля те, слагай запетаи. Тук-там поне.

# 100
Моля те, слагай запетаи. Тук-там поне.

То понякога по-добре без.....виждала съм така нацъкани запетаи, че смисълът се губи тотално.

По въпроса - Не е нормално, обаче го правят.

# 101
За позиции където се работи с пари в брой не е ненормално да се пита за кредити и даже справканот ЦКР да се иска. Вече личните въпроси са неприемливи, ама то на заложните къщи клиентите им са предимно от криминалния контингент и хазартно зависимите, та какво отношение да очакваш...

# 102
Един от най- тъпите въпроси, които съм получава е  Вашият мениджър знае ли, че си търсите нова работа?
И на мен ми задаваше такъв въпрос упорито като на разпит един, дето игра "лошо ченге" на едно интервю есента. Много ясно, че не съм му казала, върнах въпрос - трябва ли? Какво се опитват да "докажат"?

# 103
Един от най- тъпите въпроси, които съм получава е  Вашият мениджър знае ли, че си търсите нова работа?
И на мен ми задаваше такъв въпрос упорито като на разпит един, дето игра "лошо ченге" на едно интервю есента. Много ясно, че не съм му казала, върнах въпрос - трябва ли? Какво се опитват да "докажат"?

Че са по-тъпи, отколкото изглеждат. Обаче липсата на мозък не може да се скрие успешно...

# 104
  • Сф
За вътрешни позиции е нормално да се пита дали сегашният мениджър знае- в предишната компания по вътрешни процедури нямаш право да кандидатстваш за друга позиция в рамките на 1 година, след като започнеш, а след това става след информиране на мениджър

Общи условия

Активация на акаунт