Работа, CV-та, HR-и, съвети - 83

• 49 388
  • 1 063
  •   1
Отговори
# 975
  • Бургас
Освен ако не работи в тайните служби Grinning клаузата за конфиденциалност не включва наименованието на длъжността и основните задължения. Например: Мениджър нещо-си.
Задълженията ми са да сключвам договори с клиенти, да договарям отстъпки, да следя доставки, да подписвам докуменни за еди си какво и т.н.
Това не е конфиденциална информация.
Конфиденциално е как се казва клиента и какви са договорените неща с него, какъв е бюджета и подобни.

# 976
  • На морето!
Може да е Бонд, Джеймс Бонд 😜

# 977
То това е единственото вероятно. Той е Джеймс Бонд и след кончината на кралицата, трябва да си търси друга работа, защото Чарлз е решил да прави съкращения в тайните служби. Аз друга работа, в която да не можеш да споделиш какво работиш, не мога да се сетя. Нещо приятелят си придава малко повече важност в случая. И е намерил кой да му се върже.

# 978
Е, разсмяхте ме от сърце. Не е от тайните служби, и Бонд не е. Знам за какво става дума и според мен всичката тайнственост е излишна, но така е преценил работодателят му, така процедира. Сега ме накарахте да се замисля - ами ужасно смотан таен агент щеше да бъде!

Съветът на Irene Adler за формулировката всъщност вероятно ще му свърши отлична работа, благодаря много!

# 979
  • София
Къде се виждат дали твоята тапия отговаря на дадените (в адм регистър) изисквания, за да не си правя труда да  ходя и да подавам:
 Пример
Скрит текст:
необходимо е кандидатите да притежават образование в една от следните области на висшето образование: „Природни науки, математика и информатика“ или „Технически науки“;

# 980
Преценява се според дипломата, тъй като са зададени доста широки рамки. Твоята каква е?

# 981
  • София
Интересно ми е просто да разбера дали има ясни критерии (таблица) по която се определя, тъй като в миналото ми се струва, че за един и същ конкурс (длъжност) в рамките на две години вторият път не ме приеха още по документи...

# 982
Има класификатор с направленията, не ми се получава да го изровя от телефона да сложа линк сега, потърси го.

# 983
# 984
Имаше някъде по-подробно, с изброени поименно специалностите във всяко направление, предполагам че това се търси в случая.

# 985
Сигурно има, може да си погледне дипломата, там пише професионално направление (примерно 3.Sunglasses. Това трябва да се гледа. И ако потърси ще разбере в коя графа е.

# 986
Просто се обади и попитай.
Казваш какво си завършила и искаш информация. Да не си мислиш, че този който е писал обявата много разбира.
Аз  така съм процедирала и в повечето случай лицето за контакт обяснява.
Директно си кажи, че искаш да избегнеш да се разхождаш и даваш един куп документи

# 987
  • Пловдив
Освободиха ме от работа със съкращение на щата (на 14.02) На 20.02 започнах работа на друго място до днес 23.02 (не беше това, което очаквах и не успях да се справя и реших, че не е това моето място) Какво следва оттук насетне? Имам ли право на обезщетение за безработица?

# 988
Зависи как са те освободили от новото място, колкото трудов стаж имаш общо и колко време е минало от предходно обезщетение, ако е имало.
Ако напускаш по свое желание имаш право само на минималното обезщетение за 4 месеца, ако покриваш другите изисквания за сроковете.
Регистрира ли се за обезщетение при предното съкращение на 14ти?

И днес е 22.02, не 23ти.

# 989
  • София
Джи, имаш. Но зависи как ще те освободят от сегашната работа.
Тук са описани правилата - https://www.bg-mamma.com/?topic=1352880

Общи условия

Активация на акаунт