Работа, CV-та, HR-и, съвети - 83

• 49 371
  • 1 063
  •   1
Отговори
# 990
  • Пловдив
Уф, да 22 е.
Нямам регистрация между двете. Те бяха няколко дни и не успях, а и знаех, че почвам на новото място.
От новото казаха, че няма значение, защото бил в изпитателен срок.

# 991
  • София
Ако от сегашната работа те освободят по чл. 71,   отиваш в 7 дневен срок в БТ да се регистрираш. Прочети и темата, към която дадох линк.

# 992
  • Пловдив
Ако ме освободят по чл 71 ще имам ли право на пълното обезщететние и срок или на минималното за 4
месеца?

ПП: ще прегледам темата. Благодаря!

# 993
  • тук-там
Ако ме освободят по чл 71 ще имам ли право на пълното обезщететние и срок или на минималното за 4
месеца?

ПП: ще прегледам темата. Благодаря!

Пълно обезщетение според стажа и дохода, ако не сте получавали такова в близките 3 год.

# 994
Здравейте.Трябва ми съвет.Леля ми е била принудена да напусне от днес за утре по взаимно съгласие.Това се случва на 15 февруари,на 16 и е прекратен договора.До момента освен молба по член 325 нищо друго не е попълвала.На безсрочен трудов договор е била,не и е върната трудовата книжка,има и 7 дена платена отпуска,но от фирмата никой не и звъни,нито я допускат в сградата до счетоводството.Става дума за гр.Плевен и една частна шивашка фирма ако има значение.За всичко аз разбирам снощи и и казах да ходи да подава жалба в ИТ,друго не знам какво може да направи.Приемам всякакви съвети за да е подготвена,в понеделник има час за среща с адвокат.

# 995
След дъжд качулка, ама човек като е уплашен и не знае
Щом е подписала по взаимно съгласие няма какво да иска, на това листче по чл 325 й пише какво й дължат
Да им пусне оплакване в ИТ, че й задържат книжката…

# 996
И как така са я принудили да подпише по взаимно съгласие? С пистолет ли?

# 997
Уви такива са нещата в нейната фирма,накарали са я да остане още една смяна при положение че е била 12 часа,тя е отказала,сплашили са я и така.Какво да ви кажа,сама жена на 60 години,търпеше ги да може да изкара до пенсия.Благодаря,тя каза че освен молбата няма никакви документи,трудовата е била при тях,за отпуската и последна заплата никой не я търси.Явно няма да стане с добро,дано адвокатът свърши работа да видим какво ще каже и той.

# 998
Да не си дава парите за А.
Прочети това, което е подписала първо. Няма как да не са написали какво й дължат

Да отиде със заповедта за прекратяване и лк в ИТ и ще я посъветват.
А. Ще й взема пари и ще я мотае.
ИТ могат веднага да им направят проверки и ТК ще я върнат на момента.
Какво очаквате от А. Да направи

# 999
Подписала е молба за напускане по взамно съгласие по член 325 от 16 февруари.Никакви други документи не са и дадени,даже в счетоводството не е ходила,бригадирката и извадила бланката в 21 ч. вечерта в цеха и я попълнила и подписала.И това е цяла седмица нито успява да влезе в офисите до счетоводството,нито и вдигат телефоните.Тя реално няма и никакъв документ че е напуснала,в сайта на нап обаче излиза че е прекратен договора.

# 1 000
  • тук-там
Едно писмо с обратна разписка до тях - с искане за връчване на документи. На молбата има ли входящ номер. Има ли съгласие от Работодателя- че приема молбата.
Че иначе и дисциплинарно може да я уволнят за неявяване на работа...... И тогава вие ще дължите обезщетение на Работодателя.

# 1 001
Преди да тръгне да се жали, независимо в съда или пред ИТ, трябва да покаже, че работодателят в действителност отказва да ѝ даде трудовата книжка. Което се постига по начина, по който и Wild rabbit е описала - изпраща се писмена покана до този работодател да върне документа в определен срок. Като не го върне или не се свърже с нея, тогава вече може спокойно да отива в ИТ.
Реално тя е подала молба за прекратяване по взаимно съгласие и дори няма отговор. Rabbit е права, задължително трябва да се изясни основанието за прекратяване, защото може да се окаже, че вие си мислите, че тя е прекратена по взаимно съгласие, а тя всъщност да е прекратена дисциплинарно за неявяване на работа. Изпратете покана към работодателя за документите. Дайте им срок от два-три работни дни и после отивайте в ИТ.

# 1 002
Благодаря,ето такава насока ни трябваше.Тази покана в свободен текст ли трябва да е или има бланка?Ами в сайта на нап излиза само че е прекратен,аз ли не намирам повече информация там?
Това излиза на справки и състояние на трудови договори.Дата,че е бил постоянен и безсрочен и на основание пише само 2.Това основание не е май ок,ся погледнах моите и имам два договора напуснала по взаимно и няма нищо такова.

Допълвам се,явно е нормалнен в крайна сметка този код.

# 1 003
Тя ще изпусне и срока за регистрация за получаване на обезщетение за безработица. Мисля, че срокът беше 7 дни

# 1 004
7 работни дни са там, не 7 календарни но то пак изтича времето. Ако изобщо се регистрира за обезщетение, защото по този член е минималното възможно, за минималния срок от 4 месеца. И после 3 години от започването му няма право на "пълно" обезщетение ако остане без работа. Трудовата книжка нямат право да я държат толкова време, освен това и заповед за прекратяване трябва да връчат и още 1-2 неща, ако не се лъжа срещу подпис.

Общи условия

Активация на акаунт