? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 645 026
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 10 860
  • до най-прекрасния мъж
Забранено е, но в 99% от случаите митничарите на БГ пункта си затварят очите за малки количества - носила съм по макс 2 опаковки масло, сирене, кашкавал, нахвърляни с други покупки в торбите, без да ги крия. Виждали са ги и са ни пускали, без да кажат нищо. Но ние никога не прекаляваме с пазара - като отвориш багажника, се вижда, че стоката е за лично ползване.
Месо и млечни са напълно забранени за внос. На сайта на Външно министерство има информация за всяка страна по отделно в раздела Пътувам за...

# 10 861
Разбира се, че е забранено, но колко се спазва е друг въпрос. Ако те хванат конфискуват храните.

Не е вярно, че са забранени. Има определени условия, но много храни са разрешени за внос в личен багаж за собствена употреба. Има европейски правила.
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/En/TXT/PDF/?uri=CELEX:32019R2122&from=EN

# 10 862
От София хората биха предпочели да запалят джипката и да отидат на пазар в Сърбия. Който го прави, е на собствен риск и не толкова, за да спести, а защото продуктите им са по-качествени. По същата причина от Южна България ходят в Турция, а в Северна - в Румъния.

# 10 863
  • София
Във филма се разказваше за няколко гранични пункта между Полша и Украйна. За един сандвич с месо се заядоха с един човек. За мандарините разказах как хората си ги изядоха, защото щяха да им ги конфискуват. Имаше едни с няколко бутилки мляко, една опаковка яйца и сметана в буркан - 50 паунда глоба. На всички с незаконни храни сложиха глоби. Това, което купува една приятелка от Турция , може да отвори сергия.
Хвърлих един поглед на документа от Абаджиева, споменават се 2кг на човек.

# 10 864
Някой тук  наясно ли е дали при покупка на повече уреди от големите вериги(например Технполис) биха направили отстъпка, в случай че продуктите не са намалени към датата на закупуване?
Правили са ми такава отстъпка в Техномикс и в Технополис. Вероятно и другите правят.
Много благодаря!!!
А сещате ли се горе-долу каква отстъпка правят?

# 10 865
Не голяма. 5% някъде беше преди години. Готв.печка, пералня и хладилник взеха нашите наведнъж, от технополис или маркет беше.
Преговаряйте..

# 10 866
На мен са ми правили отстъпка в Техномаркет 5%.

# 10 867
А как се разбира, че продуктите са по-качествени? Голям вой, че внасяме от Украйна, защото не били в ЕС, кой знае какво слагали, не спазвали европейски норми и тн, в същото време хората спокойно си пазаруват от Турция и Сърбия. Ами и те не са в ЕС и едва ли спазват норми..

# 10 868
Alethea, съжалявам, не помня точно, отдавна беше. В Техномикс помня, че не беше процент, а намаляваха с някаква сума от всеки продукт. В Технополис май беше процент.

# 10 869
Как да почистя Риванол от тапицерията на спалнята?
Сива е и си личат жълтите  капки, няколко  са и ми се иска да пробвам да ги премахна.

# 10 870
  • пустинята Гоби
10% мисля намаляха Технополис, ако купиш повече продукти от тях.

Аз от Турция не бих купувала продукти за хранене. То вярно, че вероятно изнасят най-големите си боклуци, ама там регламентите за качество на храните са различни от тези в ЕС. Ползват неразрешени пестициди и прочие. Иначе съм гледала документални филми за турски еко ферми, с уникална храна, ама ме съмнява от такива да купуват по пазарите в Одрин.

# 10 871
Сива е и си личат жълтите  капки, няколко  са и ми се иска да пробвам да ги премахна.

Никак. Не излиза.

# 10 872
Има един Медикс за килими и тапеция, пробвай с него, но не очаквай чудеса. От дрехи, с 10-тото изпиране в пералня вече не си личи, ама от тапицерия...

# 10 873
Какво мажете в спалнята с риванол...
Пробвай с молив/флумастер в същия цвят да оцветиш перната, ако не са големи?

# 10 874
  • до най-прекрасния мъж
Ми то в БГ Европата си изнася най-големите боклуци, пък нека да има регламенти. Те сами си признаха, че производството и качеството дори на храните за Западна и Източна Европа са различни, така че не живейте в заблуда, че ядете качествени храни от Европа.
Сърбия и Турция може да нямат Регламенти, но определено храната им е по-вкусна, и по-истинска от това, което се внася у нас от Европа.

Общи условия

Активация на акаунт