? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 653 358
  • 14 838
  •   2
Отговори
# 14 490
Според мен бакшиша е Според заслуги .
Не е задължително да оставяте бакшиш.

# 14 491
Някой може ли да даде прясно инфо в какво състояние е пътя от границата до Охридското езеро?
Намирам информация от 2019г, но по-скорошна не.

# 14 492
На едно място, не помня обаче кое, ни казаха, че това, което даваме като бакшиш при картово плащане, фирмата си го прибира.

Напълно е възможно. Може обаче и сервитьорите да не са съвсем наясно. Софтуерът може и да отделя бакшишите, но тъй като не са законово регламентирани (в България поне), те на практика увеличават печалбата на фирмата и трябва да се обложат първо с ДДС, после с данък печалба. После, дори работодателят коректно да преведе остатъка към заплатата, служителят също ще плати ДОД. Отделно ще се вдигнат и отчисленията за осигуровки. Не съм счетоводител и не се наемам да го изчисля, на на практика до сервитьора ще стигне само част от оставения бакшиш.

# 14 493
Да, всичко това е така, но сервитьорката ни каза, че абсолютно нищо не получават, не просто някаква намалена сума. А счетоводно има как да се натъкмят нещата, то това е най-лесното. Никой няма изгода да пропусне 10 лв, защото можело да им плати левче данък. Вкл.работодателите...

# 14 494
Някой може ли да даде прясно инфо в какво състояние е пътя от границата до Охридското езеро?
Намирам информация от 2019г, но по-скорошна не.
Моето инфо е отпреди 1 година.
С наченки на магистрала около Скопие, иначе през Гюешево първокласен и второкласен път. Помня, че имаше по едно време тол пунктове през 2км. Също и част от участък беше в ремонт, дупки. Абе средна  работа, все едно по нашите пътища.
Колата издържа, тъй че не е много трагично.
Но пък Охридското езеро си заслужава.

# 14 495
Юсерин са бг мама рекламодатели, има много теми в раздел Красива мама.

# 14 496
  • София
На чанта, която не съм носила много, ѝ се обели емблемата - розова боя върху метал. Кожар ми каза, че не е за него това и се чудя къде мога да отида да ми го оправят. Хрумна ми при автобояджии. Пробвах сама, но не ми се получи. Някой, ако знае място и за София, моля да сподели.

# 14 497
Купи си спрей за метал, свали емблемата, почисти я с ацетон и пръскай със спрея.

# 14 498
  • Буркина Фасо
какъв ефект ще се постигне със спрея ? ще възстанови емблемата?

# 14 499
Ще уеднакви цвета на въпросната емблема

# 14 500
  • София
Купи си спрей за метал, свали емблемата, почисти я с ацетон и пръскай със спрея.

Не мога да я сваля, слагам снимка. Пробвах се с лак, затова е в полупрозрачно състояние в момемта. Него лесно ще шахна и ще изшкуря, но няма да мога аз да го боядисам със спрей без да я съсипя. Не знам как падна толкова бързо, може нещо да съм обърсала някъде.

Скрит текст:

# 14 501
Можеш да покриеш чантата с хартия/фолио и около емблемата много внимателно с хартиено тиксо (то не лепне толкова) и така да пръскаш. И внимавай с какво пръскаш, дали е водоустойчиво.

# 14 502
Освен с лак, който пак ще се обели, не мисля, че друго може. На тази светлорозова кожа е много рисковано да стане петно.

# 14 503
  • пустинята Гоби
Не си виновна ти, а производителят.

Има боя за метал, но не знам дали си заслужава хамалогията и какво ще се получи накрая.

# 14 504
Здравейте.
Заплаща ли се билет на коледния трамвай във София.

Общи условия

Активация на акаунт