? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 653 488
  • 14 838
  •   2
Отговори
# 2 865
Може и по ТВ 7, не съм сигурна за телевизията, от кабелните беше.

# 2 866
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Вадил ли е някой Международен сертификат за имунизации?
В читав вид ли го издават с имената на съответните ваксини/имунизации? И правят ли проверка или е на база това, което им предоставиш-амбулаторна карта или друг документ?

подробностите са ми избягали, но детето има имунизационен сертификат. двуезичен е, не е необходима заверка и апостил, издаден е от Столична регионална здравна инспекция - образец СРЗИ 11-101.

пише, че данните са предоставени от личния лекар, спомените ми са, че личната издаде документ за имунизациите на български, но след това ми се губи всичко, може би бащицата е обикалял.

има всички имунизации с месец и година, пише даже кога е преболедувал варицела.

# 2 867
  • пустинята Гоби
Сечкова преди ТВ7, която не беше баш кабеларка, защото имаше национално покритие, водеше предаването си по някаква друга по-малка телевия. Pro  bg ли беше, не помня.

# 2 868
Покрай търсенето ми излезе и любопитно инфо, че тя е спрягана за Мата Хари в случая с ББ. Може би се знае, аз отдавна не гледам телевизия.

# 2 869
  • под тепетата
Искам да си  извадим със сестра ми пълномощни, с които да облекчим по всякакъв възможен начин родителите си, които са възрастни. Баща ми е с ТЕЛК и почти не вижда, трудно чува, а майка ми трудно се придвижва. Какво трябва или по-скоро можем да включим в пълномощните? Дайте ми съвет, моля!

# 2 870
  • Далечният изток
Аз пиша едно доста обширно пълномощно, за пред всякакви институции, банки и т. н., то зависи на вас какво точно ви трябва. Отидете при адвокат да ви го напише. От банките си имат определени изисквания, затова аз специално за тях съм включила доста подробен текст.

# 2 871
  • София
Искам да си  извадим със сестра ми пълномощни, с които да облекчим по всякакъв възможен начин родителите си, които са възрастни. Баща ми е с ТЕЛК и почти не вижда, трудно чува, а майка ми трудно се придвижва. Какво трябва или по-скоро можем да включим в пълномощните? Дайте ми съвет, моля!
За някои институции (НАП, НОИ и др.) пълномощните трябва да са изрични за определени дейности. За дпругото трябва да попитате адвокат, какво означава генерално пълномощно.

# 2 872
  • под тепетата
Благодаря, AIDA_N, дядо хаджия! Скоро им изтичат договорите за телефон, телевизия, интернет, ще трябва да се подновяват. За такива неща, но ще изникнат със сигурност и други. Ще се консултирам  задължително с адвокат.

# 2 873
За каквито и дейности да е пълномощното, опишете ги подробно, отделно и изрично, всяка една от тях.
Например за мобилните оператори - вписвате и трите, и изцроявате дейностите - да предоговаряте договар еди кой си номер, да сключвате нов договор, да прекратявате договор с номер еди кой си..максимално подробно.

За нап - да подписвате док.от тяхно име, да получавате документи...

Максимално подробно да е всичко.

# 2 874
  • Далечният изток
За пред НАП едва ли ще им трябва, ама нищо де, може да се включи. Включвам бг пощи, куриерски фирми, мобилни оператори, социални служби, общински служби, ТЕЛК/НЕЛК, щом е за баща ти важно. Имам си написано доста обширно генерално пълномощно и питам хората това трябва ли им, онова трябва ли им. Което не ги касае, махаме, съответно добавям друго.

# 2 875
  • под тепетата
Благодаря, пак AIDA_N! И аз мисля, че за пред НАП няма да е необходимо.

# 2 876
За нап и нои ако можете вземете пик кодове и при нужда ще ви вършат те работа за там.Иначе и аз имам генерално пълномощно за пред всички институции,бая дълго е описанието,нотариуската го написа и завери вкъщи направо.

# 2 877
Е защо..може да им извадиш пик и с него да виждаш пенсиите.
По-добре да има някоя институция, и да не потрябва, отколкото обратното.
Все пак вие си преценявате...

# 2 878
  • София
Мобилната версия на сайта нещо не работи правилно.

Срива ми хрома, затваря приложението.

Имате ли проблеми?

# 2 879
При мен е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт