? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 652 825
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 3 165
ако приемем,че изобщо би могло да съществува този абсурд...означава,че газовата горелка на фурната,или газоподаването на фурната/тръби,маркучи/, или дори газовата бутилка има теч
това е все едно да кажем ,че там има бомба!
няма начин, да има едновременно и теч на газ, и горене във фурната
Преди няколко ( 2-3 ) години в Билла до МС Хаджи Димитър явно имаха технически проблем. Всичко от пекарната, което се пече на място, имаше категоричен и отчетлив вкус и аромат точно на газ. Преди това не е било така, както и днес не е така. Това ме навежда на мисълта, че явно има как при технически проблем ароматът да се предава на храната.
Но е изключение да, не правило.

Като има дюза на горелката, която не гори поради някакво запушване, но не е напълно запушена, а изпуска по съвсем малко газ, но недостатъчно да се запали дюзата и да загори или да гори на 100%, омирисва храната. Печката не гръмва, защото концентрацията на неизгарящ веднага газ е много ниска, ако се повиши се задействат защитите и се изключва подаването.

# 3 166
Ако сте се споразумели по отношение на недвижими имоти, трябва да впишете решението в ИР.
Споразумели сме се. Ходих до местни данъци и такси, както и в КАТ. Там всичко съм оправила.
Какво значи ИР?

# 3 167
Имотен регистър

# 3 168
Благодаря Ви!

# 3 169
  • Далечният изток
Имаше декларация пред нотариус от деня на покупката, че мъжът ми няма претенции към колата, и че е закупена единствено с мои средства.
Как се дели нещо, което навсякъде по документи и всичко е мое?
Все пак сте представили споразумение, което е одобрено от съда. Важно е какво пише там. Със сигурност сте се споразумели автомобилът, който е придобит по време на брака, да остане твоя собственост. Декларация пред нотариус в случая е безпредметна и напълно излишна. Ако само имахте развод, който сте водили по исков ред, в това производство не се разглеждат имуществени въпроси. След това можете да водите дело за делба и да се установи със средства на кого от двамата е закупено дадено имущество. Но при споразумението за развод вие самите сте се споразумели за автомобила, съответно съдът само одобрява вашето споразумение. Няма от къде да си измисли съдията, че имате автомобил и какво да се случва с него след развода.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 13:43 от AIDA_N

# 3 170
  • Сф
Благодаря за разяснението. Това означава ли, че, ако колата е купена по време на брака и записана на мен, но не я бяхме споменали в споразумението, пак щеше да си остане за мен, но без да плащам данък?
То вече всичко е приключило, просто ми е интересно.

# 3 171
Имам направление за изследвания от 28.02. до кога важи?

# 3 172
Здравейте! В кой раздел мога да пусна апел за помощ? Става дума за мен, имам нужда от бъбречна трансплантация, но сумата е непосилна за нас... Открих си дарителска сметка, но сега незнам на къде... Sad Много ми е трудно да моля за такова нещо, но иначе..нямам шанс за нормален живот.

# 3 173
Пишете на администраторите най-добре. Може би ще искат епикриза, документи, и ще ви кажат къде да пуснете темата. Пожелавам ви успех и здраве след трансплантацията!

# 3 174
Имам всичко необходимо. Ще им пиша.
Благодаря Ви!

# 3 175
  • Sofia
До 27.03.

# 3 176
  • Deutschland/HE
До 27.03.

Срокът на направлението не е ли 30дни? Тогава би трябвало да е до 29ти вкл.

# 3 177
  • Далечният изток
Благодаря за разяснението. Това означава ли, че, ако колата е купена по време на брака и записана на мен, но не я бяхме споменали в споразумението, пак щеше да си остане за мен, но без да плащам данък?
То вече всичко е приключило, просто ми е интересно.
Не, щяхте да останете обикновени съсобственици с по 1/2 идеални части.

# 3 178
  • София
ММ не може да зареди Револют картата си в чужбина (ЕС) на банкомат. Защо? Той ли бърка нещо или можеш да зареждаш картата си само в държавата, в която си я регистрирал?
Търсих в гугъл, но не намирам информация. Или не търся както трябва Rolling Eyes

# 3 179
Аз не съм чувала Револют да се зарежда на банкомат. Зарежда се от банков превод или от друга карта.

Общи условия

Активация на акаунт