? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 652 890
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 3 150
Има ли някой, който работи с газова печка, включително и фурната да пече на газ?! Интересува ме случват ли се нещата с фурната- изпичане, недопичане, мирис на газ в храната?

Ако е изправна и читава, пекат равномерно и хубаво и не мирише, но като цяло зависи от модела. Като с електрическите е, има и пълни боклуци.

# 3 151
Здравейте! Някой знае ли колко струва първичен преглед при дерматолог в Дерматологична клиника София /dermasofia/?

# 3 152
Само книжката,талона и валидна ГО.В законите това е записано.Иначе ако няма платен данък,няма как да направиш ГО.

Досега не са ми искали ГО. Веднага правят справка в системата и всичко излиза.

Платен данък се изисква за техническия преглед на колата. За ГО никога не са ми искали документ за платен пътен данък. И се е случвало да направя ГО преди да платя данъка.
Аз правих миналата седмица ГО и ми поискаха само талон на колата.
После с голям талон, малък талон, документ за самоличност/ шофьорска книжка направих технически преглед. Каза ми, че данък и ГО си го проверяват служебно този, който ми прави прегледа.

# 3 153
Здравейте! Някой знае ли колко струва първичен преглед при дерматолог в Дерматологична клиника София /dermasofia/?

60 лв. беше в края на миналата година.

# 3 154
Цял живот готвя и пека на газ- никога не е имало миризма на газ храната- та тя изгаря газта,как да остане миризма?@?
Ако фурната има и вентилатор,  още по-добре-няма почти разлика с електрическата фурна

# 3 155
  • София
Преди няколко ( 2-3 ) години в Билла до МС Хаджи Димитър явно имаха технически проблем. Всичко от пекарната, което се пече на място, имаше категоричен и отчетлив вкус и аромат точно на газ. Преди това не е било така, както и днес не е така. Това ме навежда на мисълта, че явно има как при технически проблем ароматът да се предава на храната.
Но е изключение да, не правило.

# 3 156
  • София
При проблем с налягането на топлата вода, само в кухнята, към кого трябва да се обърна?
.............
Водопроводчик.

# 3 157
ако приемем,че изобщо би могло да съществува този абсурд...означава,че газовата горелка на фурната,или газоподаването на фурната/тръби,маркучи/, или дори газовата бутилка има теч
това е все едно да кажем ,че там има бомба!
няма начин, да има едновременно и теч на газ, и горене във фурната
Преди няколко ( 2-3 ) години в Билла до МС Хаджи Димитър явно имаха технически проблем. Всичко от пекарната, което се пече на място, имаше категоричен и отчетлив вкус и аромат точно на газ. Преди това не е било така, както и днес не е така. Това ме навежда на мисълта, че явно има как при технически проблем ароматът да се предава на храната.
Но е изключение да, не правило.

# 3 158
И при нас в един от филиалите храната имаше някакъв странен дъх. Не съм убедена , че е било точно газ, но не беше хубава
.това в Билла
Има ли автобуси от Враца до София в неделя следобед?

# 3 159
След излязло решение от съда за развод ходи ли се в Агенцията по вписванията и за какво?

# 3 160
  • Далечният изток
Ако сте се споразумели по отношение на недвижими имоти, трябва да впишете решението в ИР.

# 3 161
Ами законът казва - в 30-дневен срок, така че не би трябвало да има проблем. Документите са си валидни.
Благодаря и аз така си мислех, но реших да се допитам и тук.

# 3 162
  • Сф
След излязло решение от съда за развод ходи ли се в Агенцията по вписванията и за какво?

Аз не съм ходила в АВ, но не сме делили имот. Ходих до Местни данъци и такси да платя данък за 1/2 от автомобила, който изцяло беше на мое име по документи и по всичко, но смотаната съдийка въобще не беше прочела и отсъди да платя данък придобиване. В МДТ ме гледаха като извънземно, че искам да им платя нещо, което си е мое така или иначе. Ама ги платих, иначе щяха да ми пратят изпълнителен лист.

# 3 163
  • Далечният изток
Въобще не е смотана съдийката. Автомобилът може да е на твое име, но щом е придобит по време на брака е СИО и след развода става изцяло твоя собственост, тоест ти придобиваш дяла на съпруга, който е 1/2.

# 3 164
  • Сф
Имаше декларация пред нотариус от деня на покупката, че мъжът ми няма претенции към колата, и че е закупена единствено с мои средства.
Как се дели нещо, което навсякъде по документи и всичко е мое?

Общи условия

Активация на акаунт