? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 647 141
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 4 845
Кажете някое проверено и работещо хапче за път . Винаги ми става лошо когато пътуваме с колата по пътища с много завои , а сега ми предстой 3 часово такова пътуване . За това ако знаете някое силно хапче да не ми става лошо казвайте , без значение цената .

Къде се возиш? Обикновено ако си на предната седалка и се возиш "активно" няма проблеми и не ти трябва хапче.

# 4 846
Като човек който повръща, даже и като шофира( проблем с вестибуларния апарат),  мога да кажа, че напоследък открих джинджифил-а като превенция на повръщането( вари се отвара, като чай, може и да се подслади) или се дъвче захаросан джинджифил( продават по магазините за ядки). Купувала съм си и дъвки с джинджифил- Суит + имат такива в асортимента си( особено ако ще пътувам по маршрут с по-сериозна денивилация, тамън и ушите ми не заглъхват... И не се яде предвварително( или ако се яде- да е лека храна).
Има и хранителна добавка с джинджифил за такива нужди- казва се Антиметил.

# 4 847
На помен в църка носят ли се цветя?
Цветя не се носят,но нещо сладко се носи(може и солено),но за сладко съм сигурна,особено ако е на 40 дни.
Година е. Май нищо няма да нося, за цветя се чудех, ама щом казвате, че не се носят, май нищо няма да вземам.

Предполагам , че свещеникът ще чете молитва.  Добре е да носите поне жито, вино и питка - това е най-важното.

# 4 848
  • София
При травмиран, силно болезнен (претоварен) глезен, дали е добра идея да се ползва компресиращ чорап?

# 4 849
Колко бонбони има в малка кутия Мерси?

# 4 850
При травмиран, силно болезнен (претоварен) глезен, дали е добра идея да се ползва компресиращ чорап?
Ако е травмиран скоро - сложете лед или друго, с което да изстудите мястото. Държи се между 10 и 20 минути, не повече. Задължително да има нещо между леда и кожата, например чорап, кърпа.

За компресиращ чорап не мога да дам мнение.
Знам, че методът им на работа е да намаляват кръвообращението в съответната зона, докато се носят, а когато се махнат се възстановява. (това не мога да гарантирам, че е така на 100%, казано ми е от физиотерапевт)

# 4 851
Не мога да намеря стикера на гражданската отговорност. В сряда я направих и все едно в земята потъна. Мога ли да искам дубликат?

# 4 852
  • София
.......................

Предполагам , че свещеникът ще чете молитва.  Добре е да носите поне жито, вино и питка - това е най-важното.
Няма тя да изнася годишнината, а е поканена на помен, какво живо и вино да носи, има кой да се погрижи за тези неща.
Не, цветя не се носят, но може бонбони, бисквити, нещо сладко, но е по избор, не е задължително

# 4 853
  • София
Sasha, много благодаря за препоръките. За съжаление е претоварен и болезнен от няколко дни (4-5) надявах се да размине, ама май е за лекар.

# 4 854
Не мога да намеря стикера на гражданската отговорност. В сряда я направих и все едно в земята потъна. Мога ли да искам дубликат?
Може, ама сигурно ще ти вземат някаква такса за това.

Ако е наложително да се стъпва на него сложете глезенка или ластичен бинт за да намали натоварването на сухожилията.
Ако не се стъпва по-добре нищо да не се слага за да не се ограничава кръвообращението. Крака е добре да се държи хоризонтално за да не отича - на легло, на табуретка и т.н.

# 4 855
  • София
Може би е индивидуално, но на мене ми помата и намалява болката.

# 4 856
  • София
Bboiko, а може ли да се спи с наглезенната? Много благодаря за отговорите Flowers Hibiscus

# 4 857
.......................

Няма тя да изнася годишнината, а е поканена на помен, какво живо и вино да носи, има кой да се погрижи за тези неща.
Не, цветя не се носят, но може бонбони, бисквити, нещо сладко, но е по избор, не е задължително

О.К., аз помислих, че тя изнася годишнината.  От въпроса не се разбира.

# 4 858
Bboiko, а може ли да се спи с наглезенната? Много благодаря за отговорите Flowers Hibiscus
Ако наистина е претоварено, сърмосано казват при нас, ще ти кажа бабешки илач, но изпитан и  помага. Мед и морска сол, счукана или си има смляна, по лъжица ,като кашичка да стане , мажеш, отгоре найлон  и превръзка,  няколко пъти, може да спиш с него, да кажем два пъти дневно сменяш. За два-три дни няма следа.
 Синът ми  бе преуморил ръката в китката, прехвърли тонове пръст като премята нависоко , съседка го каза , помогна и след това си го търси , ползва ,като се случи преумора някъде ,коляно,  например също.  Стави основно.

# 4 859
Може, ама не е добре, защото забавяш възстановяването. Всичко което ограничава кръвообращението забавя възстановяването. На нея идеята и е да поеме част от натоварването докато ползваш крака.

Общи условия

Активация на акаунт