? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 646 923
  • 14 838
  •   2
Отговори
# 5 145
Ами според ММ му е казал да се жабури, но явно толкова е разбрал. Какво точно трябва да прави, да облива и плюе? И след колко часа от изваждането може?

Шев има ли?
Моят док обяснява много добре, вкл.казва какво ще усещам или няма и винаги познава де, та от него знам следното:
Никакво жабурене. Да облива с елудрил 0,20% или 0,15, не обикновените води за уста, а с повечко хлорхексидин които са, той има противовъзпалителен ефект.
Да се храни на другата страна.
Да не пие горещо.
Да не четка мястото. Тоест да го пази.
Това при мен за 10-14 дни докато отида да свали конците.
Ако е без шевове, повече да го пази да не падне съсирека, не повече дни, а повече като усилия имам предвид, че може да стане сух алвеолит тогава.
Да спазва хигиена за това време ..
Всичко ще е наред...рядко стават усложнения Simple Smile
Обливането с елудрила - пълни устата, държи 3-5 минутки, да не плюе веднага, с език придвижва течността до страната, с накланяне на глава също,  НЕ жабури. И това е. От кой момент...да кажем от вечерта, ако е ваден към обед...

Мен не ме е боляло, ако го боли може нурофен, фламексин прахче са ми изписвали също- то е и противовъзпалително също, и двете всъщност са.

# 5 146
  • Сф
Какви цени вървят подземни и надземни паркоместа в ново сгради в София?

# 5 147
Точно със солена вода се промива мястото. Не със сол. Може да се промива след като е оформен съсирек и се облива леко, за да не се откърти съсирека.
Като се каже солена вода, не зная защо си представяте концентриран разтвор. Предполагам, помните, че физиологичния разтвор всъщност е солена вода.
Когато оперираха мъдреците на дъщеря ми я съветваха да промива с леко концентриран солен разтвор. Дори и дадоха специален вид спринцовка. Започна на втория ден след операцията и облива след приемане на храна, изключително внимателно, без да прилага сила, за да не отмие съсирека.
Та не е недоразбрал. Точно солен разтвор се препоръчва, но не концентриран. Обикновено изравнена чаена лъжичка сол на чаша топла вода.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 19:11 от abadjieva80

# 5 148
  • София
За кой квартал, че разликата е в пъти между Център и Люлин примерно.

# 5 149
Защо осми май ще е почивен ден?
Преди години приеха  закон  -   Когато Официален празник се пада в събота или неделя , тогава се дава и понеделник за почивен ден . Рай за  работещите 5 дневна работна седмица .Grinning

# 5 150
  • Сф
За паркомястото- Овча Купел, до МС

# 5 151
  • София
Да не би да се жабури с отвара от лайка, но след като спре кървенето.
Как така сол на рана, нещо не е разбрал
+1!!!! Въпреки, че не е необходимо, но ако все пак стоматолога е казал - жабурене, поне да е с лайка

# 5 152
Да не би да се жабури с отвара от лайка, но след като спре кървенето.
Как така сол на рана, нещо не е разбрал
+1!!!! Въпреки, че не е необходимо, но ако все пак стоматолога е казал - жабурене, поне да е с лайка

За рани и смрадлика е много добро.

# 5 153
Преди месец споделих за един проблем- такса за СМ С- и към Вайбър/ ДСК, отиваща към банкова сметка.
Служителките ми отмениха всички СМС, е, пак имам такава такса. Нямам никакъв получен СМС този месец.
Писах на съпорта им, този път няма да ги оставя . Явно са някакви техни далавери, защото се споглеждаха многозначително.
Някой с подобен проблем?

# 5 154
  • София

1000 евро на кв.м. Лудост

# 5 155
Преди месец споделих за един проблем- такса за СМ С- и към Вайбър/ ДСК, отиваща към банкова сметка.
Служителките ми отмениха всички СМС, е, пак имам такава такса. Нямам никакъв получен СМС този месец.
Писах на съпорта им, този път няма да ги оставя . Явно са някакви техни далавери, защото се споглеждаха многозначително.
Някой с подобен проблем?

Пиши на централата на банката.
Не в офис.

# 5 156
  • Сф

1000 евро на кв.м. Лудост

На мен ми искат 13 хил евро 😱😱😱 което е повече от 1000 на кв м

# 5 157
  • Deutschland/HE
Това паркомясто за ТИР ли е? 13 000евро за паркомясто

Като се сетя на едни познати паркомястото какво беше, евентуално Смарт може да паркираш, за нещо по-голямо не ставаше.

# 5 158
  • Сф
Ми не 😄
Като купувах апт ми предлагаха за 2000 евро, ама като ги нямах тогава тия пари....

# 5 159
  • Deutschland/HE
Ние като купувахме апартамента ни предлагаха гараж за 3000евро, но нямахме парите Sad После купихме същия гараж за 8000евро, а сега цените са абсурдни Sad

Общи условия

Активация на акаунт