? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 646 866
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 5 250
  • София
Когато се изреже мехура и не се третира правилно раната, се инфектира.

# 5 251
Раната, ако не се третира правилно, ще се инфектира и с мехур и без.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 09:52 от Чи лу

# 5 252
Не от бабите, а от лекари го знаем това за мехурите.
Ето, за ограмотяване, цитат
"Мехурите по кожата не бива да се пукат или изстискват по никакъв начин, тъй като нарушение в целостта на кожата може да доведе до попадане на бактерии и да последва инфекция."
Прочети още на: Как да третираме мехур по кожата?

https://www.puls.bg/po-krasivi-dnes-c-25/kak-da-tretirame-mekhur … ata-video-n-23135

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 13:01 от DeVa®

# 5 253
Понякога мехура се спуква неволно. При мен все така става. Та третирането на раната според мен е по-важно от въпроса трябва или не трябва да се реже или пука мехура. Мъртвата кожа на мехура си седи, аз предпочитам да я махна.
Досега не съм си причинявала инфекция.

# 5 254
Ако искате си ги пазете мехурите, ваша воля. Имах възможност - попитах специалист...може пък да е санитар и да лъже, че е лекар, щом бг мама така бързо го обори😂

# 5 255
  • София
И аз съм си пукала мехур и колкото и да го пръсках, накрая се инфектира и се наложи да пия антибиотици. Кракът ми беше станал син -зелен.
Как да изпратя голям файл с видео по вайбър?

Именно, идеята на мехура е да капсулора инфекцията. Пукам само малки безобидно мехурчета, не бих пукнала голям.

Като прикачен файл.

# 5 256
Става дума да не се пука умишлено. Ако се пукне сам, ще се третира раната.

# 5 257
Взех си един чопър от магазин на топшоп, който сдаде багажа на първото пускане със зеленчуци. Имате ли опит дали ще се съгласят да им го върна и да ми възстановят сумата, или ще държат да го отремонтират. Принципно в друга ситуация ще искам да го поправят, обаче изобщо не ми харесва как работи, освен това че нямах много време да го тествам.

# 5 258
На консервите Русенско варено пише Luncheon meat. Може ли да се преведе на английски език буквално русенско варено. Думата "варено" е ясно,но "русенско"?

# 5 259
   По закон в такива случаи търговецът е длъжен да реагира, като опциите са три: да ремонтира, да замени, или да върне парите. По негова преценка. Ти пиши, че предпочиташ третото. Не е длъжен, но вероятно ще се съгласи, щом това е желанието ти.

# 5 260
Clotildе, много благодаря!

# 5 261
  • София
Купували ли сте ръчни парочистачки от Кауфланд, Лидл и пр. магазини? Вършат ли работа?

# 5 262
Аз имам от Лидл.
Върши чудесна работа.

# 5 263
И аз имам ръчна парочистачка от Лидъл, ползвам я редовно, доволна съм.

# 5 264
За вилата взех лидълска парочистачка, не съм доволна, но фона на другите, които съм имала и ползвам вкъщи. Налягането е доста по-слабо, по-бавно загрява.

Общи условия

Активация на акаунт