? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 646 613
  • 14 838
  •   2
Отговори
# 5 430
Разбрах и от първия път. Не е нужно да ми скачаш. Отношението коментирам. Баба си плаща в село сметките. Там между другото и банкомати няма. Ей тъй да знаете, че някои пенсионери живеят на село и нямат удобствата на града.

# 5 431
Как леко да затъпя ужасно остри ножове 😠?

Хартията изтъпява. Вземи някоя ненужна книга и режи по страниците. По-бързо, но и с риск да ги изтъпиш повече от желаното, е да ги търкаш по ръба на обърната порцеланова чиния.

# 5 432
  • пустинята Гоби
Полезна информация даваш, Попи, но мисля, че потребителката просто отговаря на потребителя. Така поднесена информацията звучи различно, аз понеже нямам фактури, хабер нямам какви молби пристигат там. Цялата ни Мара втасала, не виждам как тази глупост ще ни вкара в Европа, даже за стъпка не го смятам, то си е едно нищо, на фона на всички други неуредици, ама поне някои хора ще спят спокойно, ще празнуват и ще се чувстват по-цивилизовани.

Аз съм острила ножове в обърната чиния, явно има значение как се търкат ли, че така И се затъпяват?

# 5 433
Мими много добре ме е разбрала. Simple Smile

# 5 434
Денонощна ветеринарна клиника в Пловдив има ли? Спешно е.
Пробвай тук, но първо звънни и виж на кой адрес е денонощната, че имат две:

https://provetclinic.com/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%88%D0%BD%D0%B0-%D … 0%BC%D0%BE%D1%89/

Стискам палци!
Благодаря, не отговарят.

# 5 435
И ММ точеше ножовете в ръба на порцеланова чиния, преди да купи точило. Изтъпяват се и в миялна, като се мият с острието нагоре. Но едва ли е толкова бързо.

# 5 436
  • под тепетата
Ивекс, виж тук
https://business.google.com/v/_/03835417331684386554/77b4/_?caid … 9QPhoCxM4QAvD_BwE

Капашиков има телефон за спешни случаи
ДЕНОНОЩЕН СПЕШЕН ТЕЛЕФОН
0876 123 667

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 00:37 от bilqna_69

# 5 437
Аз съм острила ножове в обърната чиния, явно има значение как се търкат ли, че така И се затъпяват?

Разбира се, не е ли очевидно? За да ги наостриш държиш под ъгъл около 20 градуса и плъзгаш острието напред и назад. За да изтъпиш нож го държиш перпендикулярно и все едно режеш ръба. Но и с леко плъзгане настрани, защото ако са от добра стомана и се търка само на едно място може да оставят следа.

# 5 438
Почти не ги използвам, защото винаги се срязвам 😡. Съвсем леко да докоснат кожа и стават страшни поразии. Едва си спрях кръвта преди малко, че и на две различни места ме поряза😆. Ножа е Брио, ако ви трябват супер остри - купете си.

В Пловдив май няма денонощен ветеринарен кабинет, но съм на 100% убедена. Преди месец,два във фейсбук прочетох история на човек, на който му е починало вечерта котенцето. Беше написал, че докато е обикалял от врата на врата да търси работеща клиника, милото е починало.

# 5 439
Ивекс, ако няма в Пловдив а е спешно, вариант ли е да отидете до София?

# 5 440
За София по това време може да се обади само на Син Кръст, но май дори и те спряха нощният прием. Но, поне ще вдигнат телефона, най-малкото.

# 5 441
Преди няколко месеца ми бяха казали от друга ветеринарна клиника, че Син Кръст са останали денонощни, но може да се е променило. Ако решат да ходят, по-добре да звъннат предварително.

# 5 442
  • София
На паркинга на Кауфланд са сложили бариера. Колата ти може да престои там за не повече от два ча́са - ок, разбираемо е, защото се ползваше за паркинг от работещите наоколо и не само. Но: престоят не трябва да е по-кратък от 15 минути. Защо? Може да искам да си купя цигари само и после какво - да чакам да минат 15 минути ли?

Хм, странно. На паркинга на близкия Кауфланд няма такъв проблем, пробвано многократно лично. Опита ли да излезеш след по- малко от 15мин?

Ивекс, как е Ушатото?

# 5 443
На паркинга на Кауфланд са сложили бариера. Колата ти може да престои там за не повече от два ча́са - ок, разбираемо е, защото се ползваше за паркинг от работещите наоколо и не само. Но: престоят не трябва да е по-кратък от 15 минути. Защо? Може да искам да си купя цигари само и после какво - да чакам да минат 15 минути ли?

Хм, странно. На паркинга на близкия Кауфланд няма такъв проблем, пробвано многократно лично. Опита ли да излезеш след по- малко от 15мин?

Ивекс, как е Ушатото?
И на нашият Кауфланд има бариера, но няма минимален престой. Онзи ден влязох и излязох веднага без проблем.

# 5 444
Почти не ги използвам, защото винаги се срязвам 😡. Съвсем леко да докоснат кожа и стават страшни поразии. Едва си спрях кръвта преди малко, че и на две различни места ме поряза😆. Ножа е Брио, ако ви трябват супер остри - купете си.
Не са виновни ножовете, вкъщи винаги бръснат. На ММ му е хоби да ги точи. Децата също са свикнали.
Най-много се затъпяват когато не режеш на дъска - направо в тава, чиния... или режеш пластмасова тръба, парче дърво Simple Smile Ей такива нетипични неща.
После ще пускаш тема "къде точилар" Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт