? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 653 459
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 7 395
Благодаря на всички, които ми отговориха.Hug
Не става през Easy Pay или Western Union, защото получателят ще трябва да ги вземе от офис, а не може така, трябва да ги изпратя по сметката му.
Питах в Инвестбанк и Postbank, че са ми наблизо и в двете ми казаха, че не правят преводи в чужбина без сметка при тях.
Ако някой знае конкретна банка, която да извършва такава услуга, да сподели.
Просто ми е странно, че не искат да ми вземат парите. А може би има някакви законови регулации, щом не извършват такива услуги...

# 7 396
  • под тепетата
Тета, с линк от някакъв hajimg.xyz....

# 7 397
  • Далечният изток
Изипей внасят по банкова сметка. Странно, че са отказали.

Биляна, ясно, 100%-ов фишинг.

# 7 398
Така ли, ще отида тогава да питам и в друг офис като свърша работа.
Може да съм попаднала на човек, който да не знае.
Хората си плащат предимно сметките тук, може и да не е попадала жената на такъв случай досега.

# 7 399
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Така ли, ще отида тогава да питам и в друг офис като свърша работа.
Може да съм попаднала на човек, който да не знае.
Хората си плащат предимно сметките тук, може и да не е попадала жената на такъв случай досега.

https://www.easypay.bg/site/?p=bank-money-transfer
има и тарифата

# 7 400
За превода - https://wise.com/gb/send-money/ или https://www.xoom.com/

Редактирам се, сега пре-прочетох, че нямате сметка, съответно тези опции не вършат работа

# 7 401
препоръчайте моля ресторант/кръчма с прясна риба във Варна

# 7 402
  • Deutschland/HE
препоръчайте моля ресторант/кръчма с прясна риба във Варна

Ако не държиш на морска гледка, препоръчвам ресторант Буната на ул. Брегалница (в сградата на Сити клиник).
Може да питаш и в темата за ресторантите във Варна, много са отзивчиви Simple Smile

# 7 403
Скоро пратих капаро към сметка в банка, от офис на същата банка, без да имам сметка в нея. Става и така. Касово. Не е нужно да имаш сметка.
Касово е като внасяш пари на касата в банката по сметка в същата банка. Да преведеш пари по сметка в друга банка не съм чувал в някоя банка в България да позволяват.
EasyPay и Western Union са друго нещо. Ако има вариант да стане ще е през тях.

В 21ви век да нямаш собствена банкова сметка е доста... неудобно.

# 7 404
Може форумката просто да няма сметка в българска банка.

# 7 405
Не става през Easy Pay или Western Union, защото получателят ще трябва да ги вземе от офис, а не може така, трябва да ги изпратя по сметката му.
Сигурна ли си за Western Union? Аз съм получавала пари, изпратени чрез тях, по моя банкова сметка.

# 7 406
Питах в Инвестбанк и Postbank, че са ми наблизо и в двете ми казаха, че не правят преводи в чужбина без сметка при тях.
Ако някой знае конкретна банка, която да извършва такава услуга, да сподели.
Просто ми е странно, че не искат да ми вземат парите. А може би има някакви законови регулации, щом не извършват такива услуги...

Питай в централен офис на Изипей в твоя град. Останалите офиси са на подизпълнители и не извършват парични преводи и други услуги освен плащане на битови сметки, данъци.

# 7 407
Честно казано за Уестърн Юниън не съм сигурна. Попитах в Изи пей и някак съм предположила, че и за двете важи.
Ако след малко има отворени офиси, ще ходя да питам, ако не, утре сутрин.
Скрит текст:
Имаме сметки в банки в чужбина, но ми се иска да платя тук, а не от тях.
Все се каним да си отворим сметка и тук, но условията ни стресираха. Искаха ни пари за внасяне, за теглене, отделно месечна такса... Още малко да посвикнем, пък ще си отворим.
Наистина е неудобство, макар че досега не ни се е налагало да имаме, плащаме навсякъде в брой.

# 7 408
Някой има ли проблем с Булсатком? При баба ми пишело за  някаква грешка 20, няма телевизия и не се оправя от сутринта 🤔.
Какво трябва пък да е сега това?

# 7 409
Честно казано за Уестърн Юниън не съм сигурна. Попитах в Изи пей и някак съм предположила, че и за двете важи.
Ако след малко има отворени офиси, ще ходя да питам, ако не, утре сутрин.
Скрит текст:
Имаме сметки в банки в чужбина, но ми се иска да платя тук, а не от тях.
Все се каним да си отворим сметка и тук, но условията ни стресираха. Искаха ни пари за внасяне, за теглене, отделно месечна такса... Още малко да посвикнем, пък ще си отворим.
Наистина е неудобство, макар че досега не ни се е налагало да имаме, плащаме навсякъде в брой.
Ако имате мобилно банкиране няма проблем да преведете от сметка в чужда банка. Най-вероятно ще е по-евтино от колкото от каса на някоя фирма.
Иначе в България има така наречената платежна сметка за основни операции, която би трябвало да е без такса. Сравнете и офертите на няколко банки за обикновените разплащателни сметки, не са чак толкова високи таксите.

Общи условия

Активация на акаунт