? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 653 396
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 7 425
  • гр. Варна
Командировъчните може и касово да са "плащани". Бордеро и разписка трябва да има разписани. Нещо подписи ли се фалшифицират?

# 7 426
Явно да..за подписа.

Ако заплатата е по банка, защо пък това да е в плик/на ръка? Явно всичко е в плик, предполагам.

# 7 427
Не е в плик.

# 7 428
На мен са ми изплащали командировъчни на ръка, с ордер. Заплата сигурно от 20+ години получавам по банков път.
Какво общо имат със заплатата изобщо? Нали за направените разходи представяш документи и просто ти ги възстановяват. Не виждам проблем да са на ръка.

# 7 429
Явно се фалшифицира подпис.
Благодаря ви.

# 7 430
При нас си попълваме една бланка, която подписваме ние , пряк шеф и баш работодател, който ги и плаща. На хартия. На нея слагат печат от мястото на командировка. Та там са подписите.
По наредбата имаше и нещо за електронно..не знам при вас как са го оформили.

# 7 431
Някой има ли проблем с Булсатком? При баба ми пишело за  някаква грешка 20, няма телевизия и не се оправя от сутринта 🤔.
Какво трябва пък да е сега това?
На сателитна ли е?
Да не би да трябва да се подмени приемника?
Майка ми две седмици чака за нов.
Сателит е. Всички като имаха проблеми с приемниците при нея си работеше, а и е с нов приемник.

# 7 432
Проверете дали е платено, при мен също сутринта се изписа някаква грешка и като проверих се оказа, че сме пропуснали плащането за юли.

# 7 433
  • Буркина Фасо
Някой има ли проблем с Булсатком? При баба ми пишело за  някаква грешка 20, няма телевизия и не се оправя от сутринта 🤔.
Какво трябва пък да е сега това?
На сателитна ли е?
Да не би да трябва да се подмени приемника?
Майка ми две седмици чака за нов.
Сателит е. Всички като имаха проблеми с приемниците при нея си работеше, а и е с нов приемник.
има нац.телефон. може да се попита.

# 7 434
Звънях 😂. Обаче като не знам данните нищо конкретно не ми казаха.
Май и при нея ще се окаже, че не е платена таксата.

# 7 435
Явно се фалшифицира подпис.
Благодаря ви.
С тези командировъчни фирмата генерира разходи, за да си намали данъка. Разходите за командировки в определени размери са необлагаеми. Шефът уж ги дава, но всъщност си ги взима. Какви жалби ще пишете, щета за вас няма...

# 7 436
  • Далечният изток
Даммм, някой нещо не е доразбрал по отношение на командировките...
Я кажи какъв е реалният казус, да видим как стоят нещата.

# 7 437
  • гр. Варна
С тези командировъчни
Скрит текст:
фирмата генерира разходи, за да си намали данъка. Разходите за командировки в определени размери са необлагаеми. Шефът уж ги дава, но всъщност си ги взима. Какви жалби ще пишете
, щета за вас няма...
Дали?
Ако я осигуряват на мин.заплата и получва +800лв като командировъчни, каква ще е базата за обезщетение при безработица, майчинство? След това при пенсиониране?

# 7 438
Явно за някакви врътки говорите, защото продължавам да не разбирам какво общо имат командировъчните със заплатата и осигуровките?
Все едно да искам да ми сложат осигуровки на парите, които ми възстановяват за изследвания и лекарства от ДЗО.
Направила съм някакви разходи за транспорт, хотел, храна, представям документи за тях и ми връщат парите. За какви осигуровки става дума в случая?

# 7 439
Някой може ли да ми каже за изпращане в командировка на човек, който реално не е ходил... как става това и защо се прави и как може да се противодейства?
Тебе ли те "пращат" или някой друг си чула така?
Моите 5 стотинки - не е бил на работа, но няма пуснат отпуск или болничен и така замазват липсата.

Общи условия

Активация на акаунт