? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 653 523
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 7 410
Скоро пратих капаро към сметка в банка, от офис на същата банка, без да имам сметка в нея. Става и така. Касово. Не е нужно да имаш сметка.
Касово е като внасяш пари на касата в банката по сметка в същата банка. Да преведеш пари по сметка в друга банка не съм чувал в някоя банка в България да позволяват.

Аз мисля че може. Ето тази банка позволява, предполагам и други също..

# 7 411
Някой има ли проблем с Булсатком? При баба ми пишело за  някаква грешка 20, няма телевизия и не се оправя от сутринта 🤔.
Какво трябва пък да е сега това?
На сателитна ли е?
Да не би да трябва да се подмени приемника?
Майка ми две седмици чака за нов.

# 7 412
Понеже питах за мнения тук в темата преди 2 дена, взех от Джъмно този плажен стол. Лек е, но му е ниска облегалката и пръчката ми се пада точно да плешките и убива. Да го имате предвид.

Такъв е моят стол. Много ми е удобен.

# 7 413
Скоро пратих капаро към сметка в банка, от офис на същата банка, без да имам сметка в нея. Става и така. Касово. Не е нужно да имаш сметка.
Касово е като внасяш пари на касата в банката по сметка в същата банка. Да преведеш пари по сметка в друга банка не съм чувал в някоя банка в България да позволяват.

Аз мисля че може. Ето тази банка позволява, предполагам и други също..

При мен става въпрос за сметка в чужбина, не в България.
Иначе за България знам, че може, правила съм го.
От Уникредит също ми отговориха:"Здравейте, Не се извършват преводи към чуждестранни банки без изпращача да има отворена сметка в Уникредит Булбанк."
Спирам да търся по банките, по съвет по-горе утре ще отида в централния офис на изипей.
Благодаря още веднъж на всички озовали се и извинявайте за сагата. Blush

# 7 414
Да, аз на bboiko отговарях. За България.

Иначе ако не намериш решение, виж ако искаш в tbi ..там са без такси откриването и поддръжката на разпл.сметки. Поразгледай и си прецени ...
https://tbibank.bg/

# 7 415
Някой може ли да ми каже за изпращане в командировка на човек, който реално не е ходил... как става това и защо се прави и как може да се противодейства?

# 7 416
  • София
Понеже питах за мнения тук в темата преди 2 дена, взех от Джъмно този плажен стол. Лек е, но му е ниска облегалката и пръчката ми се пада точно да плешките и убива. Да го имате предвид.

Каква му е цената и облегалката регулира ли се?

# 7 417
Прави се за да получи парите. Чисти пари към заплатата, необлагаеми. Даже знам израз " най-има сметка командировъчното да пътувало без теб."....тоест формално да се водиш че си в командировка.
Не знам как се противодейства...обичайно се прави със знанието на шефа...
Евентуално сигнал към този който ги изплаща.

# 7 418
А,ако ги няма парите към заплатата?
В чий джоб отиват?

# 7 419
В този над него.Бившият ми шеф беше същия мизерник,що ЧМР за Гърция пускаше,а реално бяха в България колегите.Докладваш до най горе и си имай едно на ум с такава наглост.

# 7 420
Картонени кутии за яйца могат ли да се слагат е компостер-а?

# 7 421
Те се изплащат отделно от заплатата  . Горница са. Чиста. Нямат данък, нямат нищо. Получава ги командированият служител.
Ако не са му преведени на него, значи друг ги чопва. Кой, не знам..
Заповед се пуска от работодателят. Виж има ли такава...

# 7 422
Командированият в случая е само командирован на лист.
Не взима нищо.

# 7 423
  • гр. Варна
Отчита се и комадъровъчен лист с печат от предприятие/институция, до където е бил командирован служителят. Ако е с нощувка+фактура от хотел. НАП и НОИ>жалба, която не е анонимна.

# 7 424
Командированият в случая е само командирован на лист.
Не взима нищо.

На него са отпуснати. Не е ли по банков път при вас? Или с пликове е разплащането...там не знам вече. Мога да кажа как става когато всичко е прозрачно. Превежда се по б.път на командированото лице.
Питай този който ги изплаща, ако и той не е в схемата с пари в плик де...ако е, арменския поп остава...

ПС...март вдигнаха цената на командировъчните, края на март..така чеее....явно не е случайно.

Общи условия

Активация на акаунт