? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 653 208
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Тромб няма как да видиш, само може да усетиш, което на никого не пожелавам. Купи си крем Хепароид и го мажи.
Имам го този крем, веднага ще се намажа. За какво да следя на първо време, да не се усложнят нещата?

# 181
Ами, ако е наранена капсулата на ставата, може да имаш проблем с крака. Най-добре на ортопед травматолог и снимка на глезена. Нараних при удар ставичката на втория пръст на крака и се получи изменение като пръстът ми остана леко присвит. Тези травми не са съвсем безобидни. Обърни си внимание.

# 182
Ударих се доста силно на ръб на маса в областта на кокалчето на крака. И това преди около месец. Нормално ли е още да ме боли? Няма видим оток или синка, ама си ме наболява, особено като го натисна.

Може да си спукала костицата и ще те боли дълго.

# 183
  • София
По-скоро сякаш съм нацелила кръвоносен съд. Намазах го в хепароид, дано мине и да не стане беля.

И още един мед. въпрос: с какво се третираше синина след поставяне на мускулна инжекция? Мястото е болезнено, има синина и леко уплътнение. Според лекар ще мине само.

# 184
  • София
.............
И още един мед. въпрос: с какво се третираше синина след поставяне на мускулна инжекция? Мястото е болезнено, има синина и леко уплътнение. Според лекар ще мине само.
Риванол, но наистина ще мине от самосебе си, не се страхувай.

# 185
  • ту тук, ту там
По-скоро сякаш съм нацелила кръвоносен съд. Намазах го в хепароид, дано мине и да не стане беля.

Пак с Хепароид.

# 186
  • София
Скрит текст:
.............
Риванол, но наистина ще мине от самосебе си, не се страхувай.
А, да, вярно, че риванол беше! Мерси! Сигурно го пише в нет-а, ама специално за тези неща предпочитам да не чета много, че се пишат какви ли не подробности и понякога изпадам в едни филми. Relaxed

Омазах всичко с хепароид, това ще да е лекарството за болежките тази вечер. Hands Plus1

# 187
И още един мед. въпрос: с какво се третираше синина след поставяне на мускулна инжекция?
Ще мине наистина, но... пак с Хепароид намажи. Прочети му предназначението на това мазило, де, затова дадох линк все пак.

# 188
Тромб в кокал не вирее.

# 189
В стъпалата има доста кръвоносни съдове, някои от които минават през кокалчето и не рядко като удариш кокалче, смачкваш и травмираш голям кръвоносен съд. Едва ли някой си мисли, че в костите се образуват тромби, ама може и такива хора да има...
https://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F% … D0%B0%D0%BB%D0%BE

# 190
  • Точно където трябва
Аз от вчера нещо се филмирах на тема тромби. Как може да разберем че сме рискови? Освен, че имам установена тромбофилия при бременност и изкарах следваща на фракси.

# 191
Иди на хематолог. Тромбофилията трябва да се проследява.

# 192
Ами, ако е наранена капсулата на ставата, може да имаш проблем с крака. Най-добре на ортопед травматолог и снимка на глезена. Нараних при удар ставичката на втория пръст на крака и се получи изменение като пръстът ми остана леко присвит. Тези травми не са съвсем безобидни. Обърни си внимание.

Аз съм така с единия пръст на крака. 30 години след травма, за която дори бях забравила ми почнаха проблемите. Ако бях го снимала и ми го обездвижили, за колкото е необходимо, сега нямаше да поръчвам два номера по-голям размер обувки. ЕГН-то не прощава.

# 193
Аз от вчера нещо се филмирах на тема тромби. Как може да разберем че сме рискови? Освен, че имам установена тромбофилия при бременност и изкарах следваща на фракси.
Съдов хируг. Отивате с резултата от тромбофилията, може да ви пуснат кръвни изследвания, да ви направят преглед на вените, може да питат за съдови инциденти в рода ви. Обичайно не се налага да правите нищо като превенция. При бременност, операция, залежаване, счупване, е хубаво пак да сте на терапия. Цигарите и алкохола не са добри за вас, но те и по принцип не са. Някои противозачатъчни също трябва да се избягват, особено ако сте над 30 годишна, но тук вече си има лекари, преценка, зависи за какво ги пиете и т.н. ММ, примерно, направи ДВТ един месец след много тежка операция, тогава разбрахме и за тромбофилията.

# 194
Само аз  ли съм разочарована от Виваком - оказа се , че съм несъвместима с тях - така са ми свързали домашната тв и ИТ система , че се налага всяка седмица да им звъня да идват да ми рестартират устройствата , защото постоянно изключват и се оправдават със " спиране на тока " ...казвам че тока не  спира толкова често ,а те " спира той , вие не знаете " ....и в крайна с ръка ,след 2 г ходене по мъките и плащам за това ,естествено - се оказа ,че трябвало да сменят модема .....нямам думи ..

И което е вече капката , която ми прелива чашата , не мога ада се свързвам с нашите районни техници , а само през техния национален Център ...

Само аз ли усещам Безотговорност от тяхна страна и  или има и други ?

И друго - търся предложение за надежден
ИТ и тв  Доставчик

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 12:23 от румид

Общи условия

Активация на акаунт