? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 653 271
  • 14 838
  •   2
Отговори
# 2 985
На теория може и да е така, но практиката е различна. Лично разговарях с две банки, та знам от първо лице че не е баш като написаното.
Но нека се пробват, лошо няма.

# 2 986
Ползвате ли филтрираща кана за вода и каква марка, модел?
Искаме и бие да си купим качествена такава и разглеждам, но не знам на каква да заложа, без значение  е колко  струва.

# 2 987
Ние ползваме Брита от много години. Аз съм доволна. Модел не знам, доста стара е.

# 2 988
  • Буркина Фасо
Ползвате ли филтрираща кана за вода и каква марка, модел?
Искаме и бие да си купим качествена такава и разглеждам, но не знам на каква да заложа, без значение  е колко  струва.
https://www.bg-mamma.com/?topic=290710

# 2 989
На теория може и да е така, но практиката е различна. Лично разговарях с две банки, та знам от първо лице че не е баш като написаното.
Но нека се пробват, лошо няма.
Възможно е касиерките да не са запознати, защото е рядко използван вариант, а те обикновено са наясно само с ежедневните неща. Може и да се дърпат, защото не печелят от тези сметки, но няма значение - закона си е закон. Ако някой държи да има такава сметка ще успее да я придобие. Дали има особен смисъл е отделен въпрос.

# 2 990
Не съм говорила с касиерки, с оператор и по имейли.
Това, което ме отказа , доколкото помня, е че не можеш да имаш никакви други сметки или депозити в същата или друга банка. Проверявах дори в наредбата им, и да, така се оказа.
Иначе в сайта на БНБ бе записано с йезуитското - банката МОЖЕ да откаже, ако...та по този въпрос отправих запитване към две банки, и се оказа, че отказват.

Скрит текст:
Банка може да откаже откриването на платежна сметка за основни операции, ако потребителят вече притежава платежна сметка за основни операции, водена от същата или от друга банка на територията на страната или, ако притежава повече от една платежна сметка, водена от същата или от друга банка на територията на страната, чрез която може да използва същите услуги, освен ако е бил уведомен, че сметката му ще бъде закрита.
https://www.bnb.bg/AboutUs/AUFAQ/CONTR_PAYMENT_ACCOUNT_FAQ

Възможно е и да не са запознати, да, и ако подадеш заявление, да се окаже че те одобряват ..но
не стигнах до там.
Иначе, аз търсих вариант къде да внеса парите на блока най-евтино, за това и разучих и тази сметка....

# 2 991
  • София
Ако все още е актуална, можете да проверите ТиБиАй Неон. Без такси за откриване, без такси за поддръжка, 2 безплатни тегления месечно от всеки банкомат в България и лихва на парите вътре. 2% за суми до 2000 лева и по-ниска нагоре.
Може да се заяви само онлайн и се доставя с куриер.

# 2 992
Нас неона не ни устрайва, сумата е малка там, а аз с приложения не се занимавам.
Но иначе е удачен вариант. Има и тема за нея. Там споделят че малко бъгаво е приложението все още, ново е защото...дано го оправят по натам.

# 2 993
За сметка на блока Револют може да е удобно, понеже лесно могат да се превеждат таксите и да има добра отчетност, но пак е приложение.

Скрит текст:
Банка може да откаже откриването на платежна сметка за основни операции, ако потребителят вече притежава платежна сметка за основни операции, водена от същата или от друга банка на територията на страната или, ако притежава повече от една платежна сметка, водена от същата или от друга банка на територията на страната, чрез която може да използва същите услуги, освен ако е бил уведомен, че сметката му ще бъде закрита.
https://www.bnb.bg/AboutUs/AUFAQ/CONTR_PAYMENT_ACCOUNT_FAQ

Възможно е и да не са запознати, да, и ако подадеш заявление, да се окаже че те одобряват ..но
не стигнах до там.
Могат да откажат откриване, ако имаш друга сметка, която ще върши същата работа (уж ако е повече от 1, ама...). Да, но аз това написах - можеш да си я откриеш тази за основни операции и после да си отвориш други сметки в други банки, ако ти потрябват. Обаче е само за физически лица, та за сметка на блока няма как.

# 2 994
Револют е персонална, как ще е сметка на блока?

# 2 995
Изипей карта съм извадила на един роднина-пенсионер, супер лесно става, те си се разправят с НОИ да ги уведомят, но единственото, което той прави е да си получи пенсията и да я изтегли на два пъти, толкова са безплатните тегления.

# 2 996
  • Буркина Фасо
Револют е персонална, как ще е сметка на блока?
домоуправителя има персонална сметка на негово име. парите вход/изход са пари на живущите в блока.
отчитане на общо събрание. косвено сметката е на блока.

Изипей карта съм извадила на един роднина-пенсионер, супер лесно става, те си се разправят с НОИ да ги уведомят, но единственото, което той прави е да си получи пенсията и да я изтегли на два пъти, толкова са безплатните тегления.
неограничено безплатно теглене от автомати на всички банки го има и в банката.

# 2 997
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте, мога ли да си купя хартиен билет за метрото от метро станцията на терминал 2 (посока Централна гара)?Знам, че има някакви промени от 1.03.

# 2 998
  • София
Здравейте, мога ли да си купя хартиен билет за метрото от метро станцията на терминал 2 (посока Централна гара)?Знам, че има някакви промени от 1.03.
Можеш.

# 2 999
Никакви други сметки не трябвало да имам. Така ми отговориха, изрично това питах. А аз имам. Едва ли има човек без сметка.
За блока - на мое име. Имат ми доверие, съгласни са. Но ПСОО не стана, друг вариант намерих..

Общи условия

Активация на акаунт